Annonce
Kultur

Første forsøg på at sælge Skovmøllen blev en fuser: Nu sættes idyllisk perle til salg med et fast prisskilt

Det lykkedes ikke at få afsat Skovmøllen i udbudsrunden. Nu er den sat til salg med fast pris. Arkivfoto: Axel Schütt
Går du med drømme om at købe en af Aarhus' smukkest beliggende restauranter har du stadig muligheden - men den koster et større millionbeløb.

AARHUS: Det lykkedes i første omgang ikke for Moesgaard Museum at finde en køber til en af de mest idylliske restauranter i Aarhus, Restaurant Skovmøllen.

Efter en langstrakt proces blev den lille unikke perle i Marselisborg Skovene i Aarhus' sydlige udkant sat til salg i udbud. Interessen for de idylliske bindingsværkshuse med stråtage, der udgør Skovmøllen, var imidlertid ikke så stor, som Moesgaard Museum havde forventet og håbet på.

- Det lykkedes os desværre ikke at opnå den mindstepris, som vi havde fastsat, fortæller direktør for Moesgaard Museum, Mads Kähler Holst.

Annonce

Det betyder dog langt fra, at museet opgiver at skille sig af med Skovmøllen.

- Vi mener fortsat, at prisen er den rigtige og den er sat ud fra en samlet vurdering af stedets omsætning, lokation og de mange muligheder, som Skovmøllen byder på. Men vi har en fornemmelse af, at eftervirkningerne fra corona nedlukningerne måske kan have afholdt nogle fra at gå med i en budrunde, siger direktør for Moesgaard Museum, Mads Kähler Holst.

Velholdte bygninger

Skovmøllen er derfor til salg til en fast pris på 7,8 mio. kroner og interesserede købere og andre nysgerrige kan snige sig ind på EDC Erhverv, der står for salget, og se salgsopstillingen.

Her præsenteres den smukke, gamle restaurant blandt andet som idyllisk beliggende i skoven ved Moesgård, med mange udviklingsmuligheder i velholdte bygninger.

Den beskrivelse er der næppe mange, der har drukket en kop kaffe med tilhørende kage på stedet, der har noget at indvende imod. Det samme gælder for de mange århusianske par, der har holdt bryllupsfesten i Skovmølle-idyllen.

"Store dele af området omkring Moesgård er omkranset af smuk skov og med stranden i umiddelbar nærhed, er der tale om en virkelig smuk beliggenhed," hedder det i EDC Erhvervs salgsopstillen for Skovmøllen. Foto: EDC Erhverv

Moesgaard Museum havde allerede planer om et frasalg af Restaurant Skovmøllen i 2017 og i august 2019 kunne Århus Stiftstidende så fortælle, at den unikke perle skulle sælges. Men så gik der bogstavelig talt politik- byrådspolitik - i salget. Men 24. juni 2020 godkendte et flertal i Aarhus Byråd endelig frasalget.

I april 2021 blev Skovmøllen så sat til salg i udbud.

- Vi har arbejdet med det her igennem flere år, og vi gør det, fordi vi er sikre på, at det vil være bedst for Skovmøllen og dens mange besøgende, at vi laver en deling, hvor museet koncentrerer sig om den historiske formidling, og vi får nogle nye ejere til restauranten, som har det, som deres hovedfokus, forklarede Mads Kähler Holst ved den lejlighed.

Annonce

Håber på salg i 2021

Moesgaard Museum håber at være i mål med et salg, inden året er omme, hvor den gældende forpagtningskontrakt ophører.

Museet beholder selv den fredede vandmølle, som fortsat vil indgå i museets formidling af herregårdsmiljøet omkring Moesgaard.

Skovmøllens bygninger er sunde og holdt ved lige, men de er fredede og skal behandles nænsomt. Foto: Axel Schütt

I dag ser Skovmøllen stort set ud, som den gjorde i slutningen af 1800-tallet. Tophuset fra 1770 er ældst. Møllen er fra 1798, men ombygget i 1852.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Afgørelse: Der kommer ikke hegn og kreaturer i Marselisskoven - men de kommer til gengæld andre steder

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 370 nye coronatilfælde - antal indlagte falder med en

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Kæmpe læk af personnumre i Aarhus: Lange lister med fortrolige cpr-numre lå på kommunal hjemmeside

Aarhus For abonnenter

Bekymret familiefar kæmper for at få vished: Har mine børn leget i giftigt brandskum og taget skade af det?

Østjylland

Tilhængere af Kattegat-forbindelsen får mere modstand: Politikere fra Odder, Samsø og Kalundborg stifter en ny Kattegatkomite for at stoppe bro

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er Aarhus’ bedst bevarede hemmelighed

Kultur

Badehotellet-stjerne smed ti kilo: Det har ændret mit liv

Kultur For abonnenter

Århusianske Iomfro er Spot-debutant og efterspurgt af kronprinsparret: - Det er virkelig dejligt, at folk ser en kvalitet i det, jeg laver

Kultur For abonnenter

Filmen 'Margrethe den Første' er storslået, tung og tragisk middelalderspænding

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Værtspar sælger hjertebarn: Restaurant- og festperle ved Brabrandsøens bredder til salg

Erhverv

Droppede drømmejobbet og levede for 1800 kroner om måneden: Bo trak stikket og begyndte at brygge

AARHUS

Den store forvandling: Grønt lys til kæmpebyggerier på villavej i Risskov

Debat For abonnenter

Skal børnene betale prisen for ligestilling?

Sport

Efter dramatisk afslutning i Italien: Bears' Champions League-sæson er allerede slut

Annonce