Annonce
Navne

Ny i letbanens bestyrelse: - Jeg blev da lidt overrasket

Charlotte Liendgaard Vigh håber, hun kan bidrage med åbenhed og tydelig kommunikation.

NAVNE: - Jeg blev da glad og lidt overrasket. Jeg havde ikke lige set dén post komme, siger Charlotte Liendgaard Vigh, Risskov, om den dag, hun blev kontaktet og spurgt, om hun havde lyst til at blive det nye eksterne medlem af bestyrelsen for Aarhus Letbane I/S fra 1. september.

Overraskelsen skyldtes ikke, at hun ville blive det første kvindelige medlem af bestyrelsen, men at hun ikke umiddelbart har erfaring i forhold til kollektiv trafik. Men det var heller ikke dét, som blev efterlyst. Det var derimod kompetencer indenfor "kommunikation, digital transformation med fokus på kunderne, markeds- og forbrugeranalyser og corporate branding". Og det er lige præcis en del af hendes ballast.

Charlotte Liendgaard Vigh er fra 1. september ny i bestyrelsen for Aarhus Letbane. Privatfoto

Charlotte Liendgaard Vigh er uddannet cand.merc. fra Handelshøjskolen i Aarhus og har over 20 års erfaring med strategisk og operationel implementering af branding, marketing og konceptudvikling for nationale og internationale brands, foruden ledelseserfaring. I dag er hun medejer i og driftsdirektør (COO) for brand-bureauet Clienti, hvor hun også sidder i bestyrelsen, og som har kontorer i Aarhus og Aalborg.

Annonce

Derudover er hun bestyrelsesmedlem i et bilforhandlerfirma i Aalborg og er med i Bestyrelseskvinder, som er et netværk for kvinder, der kan og vil arbejde i bestyrelser og advisory boards.


Jeg synes, vi i Aarhus har en interesse i at være stolte af letbanen og i at se fremad. Tallene er jo flotte, flere og flere bruger den, og den har høj rettidighed.

Charlotte Liendgaard Vigh


Hun glæder sig til at komme i gang med bestyrelsesarbejdet, hvor hendes fokus vil være at bidrage til åbenhed, tydelig kommunikation og dialog med interessenterne.

- Med min baggrund kan jeg måske se tingene fra en lidt anden vinkel. Jeg vil gerne være med til at få de gode historier frem, så vi får flere til at vælge letbanen, forklarer hun.

- Jeg synes, vi i Aarhus har en interesse i at være stolte af letbanen og i at se fremad. Tallene er jo flotte, flere og flere bruger den, og den har høj rettidighed. Jeg glæder mig meget til samarbejdet med direktionen og bestyrelsen i Aarhus Letbane. Det er da spændende at være med til at påvirke noget, som så mange mener noget om, siger hun.

Flere køn i bestyrelsen

Ud over at lede efter et nyt bestyrelsesmedlem med kompetencer inden for kommunikation, markedsføring og ledelse har letbanens ejere (dvs. Aarhus Kommune og Region Midtjylland) såvel som bestyrelsen lagt vægt på, at der skulle være mere end ét køn repræsenteret i letbanebestyrelsen.

- Man skal ikke vælge kvinder, fordi de er kvinder, men fordi de er kvalificerede. Og i dette tilfælde er der jo søgt efter en med ledelseserfaring og kommunikative kompetencer. Jeg er også økonom, men med min samlede baggrund og erfaring kommer jeg nok med en mere holistisk tilgang. Derudover tror jeg nu også, at man i erhvervsliv og bestyrelser med fordel kan udnytte, at kvinder og mænd tænker lidt forskelligt, tilføjer Charlotte Liendgaard Vigh.

Hun er vokset op i Risskov, men har boet mange år i København, før hun vendte hjem til Risskov, hvor hun nu bor med sin mand og deres tre børn, tvillingerne på 17 og en på 20, der netop er flyttet hjemmefra. Ud over løb og yoga på stranden holder hun af at rejse - dog ikke i disse coronatider, hvor sommerhuset ved Limfjorden besøges oftere.

Annonce

Særdeles kompetent kvinde

Regionsrådsformand Anders Kühnau (S) ser frem til samarbejdet med Charlotte Liendgaard Vigh:

- Vi har nu en velfungerende letbane, der efter en række bump på vejen leverer flotte resultater i forhold til både passagertal og rettidighed på hele etape 1. Det betyder også, at fokus er skiftet fra etablering til effektiv drift, og det giver god anledning til at styrke bestyrelsen i den retning. Samtidigt har det været vigtigt for regionsrådet, at flere køn er repræsenteret i bestyrelsen for letbanen. Derfor er jeg glad for, at det er lykkedes at rekruttere en særdeles kompetent kvinde til posten, siger han i en pressemeddelelse.

Fremover vil der være otte medlemmer af bestyrelsen, heraf er de seks politikere, mens Charlotte Liendgaard Vigh og formanden Steen Stavnsbo kommer fra erhvervslivet.

Steen Stavnsbo stopper i øvrigt som formand ved udgangen af året for at koncentrere sig om sit kandidatur til kommunalvalget i Aarhus 2021. En proces er derfor sat i gang for at finde en ny formand (M/K) for Aarhus Letbane.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Henrik Lind startede et globalt energieventyr i Smilets By: Nu omsætter flere virksomheder for milliarder

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

David Nielsen svarede nej tre gange i træk, da han blev spurgt om han var tilfreds med sit AGF-hold

Aarhus For abonnenter

Uro om kulegravning af omstridt psykolog: Sagen står til at blive skrinlagt - men er alle sten vendt i Aarhus?

Aarhus

Sorte belægninger, spindelvæv og gamle produktrester: Fastfood-gigant igen politianmeldt

Alarm 112

61-årig kvinde død efter hestevognsulykke på Lille Torv

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favoritspisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Navne

Journalisten havde en drøm: Naturen, havet og forfatterlivet trak i ham

Kultur

Så lykkedes det endelig at finde en køber: Skovmøllen solgt og udvider åbningstiden

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Aarhus

Politiker slår i bordet: - Træf beslutning om ny jernbane nu. Alt andet er urimeligt over for Solbjerg

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Byudvikling

Så får midtbyen flere idrætsfaciliteter: Den gamle arkitektskole skal tages i brug

Annonce