Annonce
Navne

Femte kuld talentfulde unge

Her ses talenterne fra Akademiet for Talentfulde Unge, Midt, årgang 2013, ved diplomoverrækkelsen forleden sammen med (på forreste række, midt) regionsrådsformand Bent Hansen, prorektor på Aarhus Universitet Berit Eika og leder af ATU Midt Svend Thorhauge. Foto: ATU

På Akademiet for Talentfulde Unge (ATU) er der fokus på de dygtigste elever, og forleden blev der givet diplomer til endnu et hold.

189 unge talenter har gennem de seneste to år sat fokus på faglig fordybelse og deltaget i 18 obligatoriske seminarer, en sommercamp og mere end 150 forskellige valgfrie aktiviteter, heriblandt både en international camp med besøg på Oxford og Cambridge-universiteterne, en international Model-UN, hvor de danske talenter sammen med 1600 unge fra hele verden forsøger at løse Mellemøst-konflikten i samarbejde med FN, og dertil en lang række foredrag og fokuserede forløb på større virksomheder.

De unge talenter fra 50 gymnasier i Region Midtjylland modtog deres diplomer forleden. De er det femte hold fra ATU Midt. Gennem to år har de fået en grundlæggende introduktion til akademisk arbejde og såvel studieværktøjer som personlige kompetencer.

I talentudviklingsprogrammet forbliver de unge i deres klassesammenhæng og deltager ved siden af deres almindelige skolegang i forløbet på ATU. For at blive optaget på ATU skal eleverne i første omgang indstilles af rektor på deres gymnasium, hvorefter de selv skal skrive en motiveret ansøgning om, hvorfor de ser sig selv som egnet, og hvad de kan bidrage med. Kun de bedste unge talenter bliver optaget.

Forløbet på ATU Midt tilrettelægges i samarbejde med Aarhus Universitet, VIA University College, Studentervæksthus Aarhus, Studenterhus Aarhus, Cheminova, Insights Danmark, Folkeuniversitetet, Ungdommens Naturvidenskabelige Forening og en lang række andre aktører.

Der blev taget afsked med årgang 2013 ved en reception på Viby Gymnasium i mandags, hvor regionsrådsformand Bent Hansen (S) og prorektor ved Aarhus Universitet Berit Eika overrakte diplomer til hver enkelt.

- Jeg er pavestolt over igen at sende en flok videbegærlige, nysgerrige, talentfulde, men især omsorgsfulde unge mennesker videre ud i verden. Det er stort at se, hvordan både de og verden er vokset undervejs i forløbet. Som Halfdan Rasmussen skriver: 'At lære er at ville befri sin ensomhed'. De takker os i dag, men det bliver os, der skal takke dem, siger leder af Akademiet for Talentfulde Unge, Svend Thorhauge.

Akademiet for Talentfulde Unge har sekretariat på Viby Gymnasium.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce