Annonce
Navne

Femte kuld talentfulde unge

Her ses talenterne fra Akademiet for Talentfulde Unge, Midt, årgang 2013, ved diplomoverrækkelsen forleden sammen med (på forreste række, midt) regionsrådsformand Bent Hansen, prorektor på Aarhus Universitet Berit Eika og leder af ATU Midt Svend Thorhauge. Foto: ATU

På Akademiet for Talentfulde Unge (ATU) er der fokus på de dygtigste elever, og forleden blev der givet diplomer til endnu et hold.

189 unge talenter har gennem de seneste to år sat fokus på faglig fordybelse og deltaget i 18 obligatoriske seminarer, en sommercamp og mere end 150 forskellige valgfrie aktiviteter, heriblandt både en international camp med besøg på Oxford og Cambridge-universiteterne, en international Model-UN, hvor de danske talenter sammen med 1600 unge fra hele verden forsøger at løse Mellemøst-konflikten i samarbejde med FN, og dertil en lang række foredrag og fokuserede forløb på større virksomheder.

De unge talenter fra 50 gymnasier i Region Midtjylland modtog deres diplomer forleden. De er det femte hold fra ATU Midt. Gennem to år har de fået en grundlæggende introduktion til akademisk arbejde og såvel studieværktøjer som personlige kompetencer.

I talentudviklingsprogrammet forbliver de unge i deres klassesammenhæng og deltager ved siden af deres almindelige skolegang i forløbet på ATU. For at blive optaget på ATU skal eleverne i første omgang indstilles af rektor på deres gymnasium, hvorefter de selv skal skrive en motiveret ansøgning om, hvorfor de ser sig selv som egnet, og hvad de kan bidrage med. Kun de bedste unge talenter bliver optaget.

Forløbet på ATU Midt tilrettelægges i samarbejde med Aarhus Universitet, VIA University College, Studentervæksthus Aarhus, Studenterhus Aarhus, Cheminova, Insights Danmark, Folkeuniversitetet, Ungdommens Naturvidenskabelige Forening og en lang række andre aktører.

Der blev taget afsked med årgang 2013 ved en reception på Viby Gymnasium i mandags, hvor regionsrådsformand Bent Hansen (S) og prorektor ved Aarhus Universitet Berit Eika overrakte diplomer til hver enkelt.

- Jeg er pavestolt over igen at sende en flok videbegærlige, nysgerrige, talentfulde, men især omsorgsfulde unge mennesker videre ud i verden. Det er stort at se, hvordan både de og verden er vokset undervejs i forløbet. Som Halfdan Rasmussen skriver: 'At lære er at ville befri sin ensomhed'. De takker os i dag, men det bliver os, der skal takke dem, siger leder af Akademiet for Talentfulde Unge, Svend Thorhauge.

Akademiet for Talentfulde Unge har sekretariat på Viby Gymnasium.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Aarhus har aktier i store miljøsyndere: - Det skal stoppe nu, siger politikere

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Kent kan ikke høre solsorten i haven eller sove med åbent vindue: - Støjen fra motorvejen er blevet sværere at ignorere

Aarhus For abonnenter

Vil du nøjes med at få gjort rent en time hver anden uge? Her er svarene fra ældre-politikerne i Aarhus

Erhverv

Vestas i top på fornem liste: Kåret blandt 7.000 virksomheder, der har en milliard-omsætning i dollars

Alarm 112

Samlever fængslet for knivdrab: 50-årig kvinde fik halsen skåret over

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Aarhus For abonnenter

Aarhus Kommune gør rent en time hver 14. dag: - Det er så sølle og nedværdigende, at vi har svært ved at beskrive det

Navne

Ekspert i EU-ret og glad for opera og biler: Peter Vesterdorf fylder 80

Navne

Helmig i sorg over tab: - Jeg lader minderne skylle og tårerne strømme

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Aarhus

Søndagens coronatal: Nu stiger smitten igen

Aarhus For abonnenter

Corona kostede hendes far livet: Nu har Inge skrevet en kogebog sammen med sin mor

Østjylland

Her vil vi bygge og her vil vi bo: Katrine og Daniel vil lave grønt bofællesskab for børnefamilier

Annonce