Annonce
Kultur

Efter kun 13 måneder: Filmbyens chef forlader pludselig stillingen

Filmbychef Ronnie Fridthjof med sin kone Mia Fridthjof. Nu vil han have mere tid til familien, skriver han på sin Facebook, som forklaring på sin fratrædelse, der sker efter gensidig aftale med Aarhus Kommune. Foto: Søren Willumsen
Ronnie Fridthjof fik kun 13 måneder i stillingen som chef for Filmby Aarhus. Nu vil han prioritere sin familie mere.

AARHUS: Aarhus Filmby skal igen have ny chef, efter at Ronnie Fridthjof har indgået en gensidig aftale med sin arbejdsgiver, Aarhus Kommunes kulturforvaltning, om, at han øjeblikket er fratrådt sin stilling som chef for Filmby Aarhus og Den Vestdanske Filmpulje.

Souschef Steen Risom er konstitueret som ny leder i jobbet.

Ronnie Fridthjof tiltrådte som filmbychef for et år siden - 1. februar 2020. Det skete samtidig med, at forskellige støtteordninger betød, at det samlede budget til filmbyen steg fra 34 til 51,5 mio. Nu skulle der for alvor satses på flere produktioner i Filmby Aarhus og støttet af Den Vestdanske Filmpulje.

Annonce


Mine skønne piger har i noget tid spurgt til, hvorfor jeg ikke laver andet end at arbejde.

Ronnie Fridthjof


Ronnie Fridthjof er født og opvokset i Aarhus og har i 20 år produceret film fra sit eget selskab Fridthjof Film, som han forlod for at blive filmbychef.

Ikke en nem beslutning

At han forlader stillingen igen efter blot 13 måneder forklarer han på sin Facebookside med hensyn til og prioritering af familien:

"Mine skønne piger har i noget tid spurgt til, hvorfor jeg ikke laver andet end at arbejde. Så jeg har taget en beslutning. De næste par år skal være i familiens tegn og jeg skal arbejde væsentligt mindre... sådan helt ægte - ikke bare det jeg tidligere har sagt. Og så alligevel har brugt 10-14 timer om dagen på arbejdet," forklarer han.

Filmby Aarhus

Filmby Aarhus er stiftet af Aarhus Kommune og er placeret på Sydhavnen som centrum for film- og medieproduktion i Jylland. Målet er at udleje lokaler til mediearbejdspladser for derigennem at styrke byens film- og medieproduktionog det man betegner som den digitale visuelle industri.

Omkring 80 selskaber og et par uddannelser holder til i Filmby Aarhus og beskæftiger tilsammen omkring 500 ansatte og studerende.

Filmby Aarhus administrerer også Den Vestdanske Filmpulje, som ejes af 10 kommuner, og som støtter produktioner, der tiltrækker investeringer, der tiltrækker, fastholder og udvikler arbejdspladser i de vestdanske regioner.

Han skriver også, at det ikke har været en nem beslutning.

"For jeg brænder virkeligt for mit arbejde og der er et momentum uden lige. Men at være chef for Danmarks største kreative erhvervspark med over 100 virksomheder, samtidig med at jeg var chef for Den Vestdanske Filmpulje, samtidig med at jeg var chef for 2 projektafdelinger med 5-7 meget store projekter, det gjorde at jeg ikke kunne levere 100 procent på alle fronter - Især og værst af alt privat," skriver han på sin Facebookside.

Annonce

Til rådighed

Aarhus Filmbys souschef Steen Risom er som omtalt konstitueret som chef, hvilket han også hare været tidligere. Samtidig står Ronnie Fridthjof til rådighed for ham i det kommende stykke tid, skriver Fridthjof.

Hvor længe Ronnie Fridthjof skal stå til rådighed, på hvilke vilkår og hvad fratrædelsesaftalen koster kommunen, vil Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice ikke oplyse.

- Vi kommenterer ikke grundlæggende på personalesager, som er fortrolige, og det ligger også i den gensidige aftale, siger kulturchef Lars Davidsen.

Han oplyser, at forvaltningen vil genopslå stillingen som chef for Filmby Aarhus

- Men vi skal lige se nærmere på stillingens indhold igen for den skal måske have en anden retning, men det må tiden vise, tilføjer Lars Davidsen.

Det kommer bag på formanden for byrådets kulturudvalg Steen Bording Andersen (S) at filmbyens chef er fratrådt så hurtigt.

- Vi blander os ikke i ansættelsesforhold, men da filmbyen er et af vores kulturelle flagskibe vil jeg bede om en orientering i kulturudvalget om, hvordan den fremtidige organisering og ledelse skal se ud, siger Steen Bording Andersen.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 31 til 40

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bankmanden fra Nørre Aaby var med, da professionel fodbold gjorde sit indtog i AGF: Han lavede det ulovlige skifte og kunne være blevet en del af dynamitlandsholdet

Aarhus For abonnenter

Få overblikket: Her er det nye byråd og alle udvalgsposterne

Aarhus

Falck åbner sit sjette kviktest-center i Aarhus

Debat

Aarhus handler naivt og uforsvarligt: Nu sætter vi os foran rådhuset i protest

Redaktør: Statsminister har al interesse i at tale i minksag

AGF For abonnenter

Afsløring: Bjarke Ingels og adskillige verdensberømte arkitekter står i kø for at tegne det nye stadion i Aarhus

Kultur

Se video: Handy kronprins indviede nyt Sports- og Kulturcampus

Aarhus

Pressemøde afledte frustration hos eventarrangør: Hvem skal betale for aflysninger?

Hilsner fra landsholdet, OB, Brøndby og Odenses borgmester: Mange er dybt berørte over Lars Høghs død

Erhverv

Aarhus-selskab investerer 10 milliarder i ensomme ældre: - Det kan stikke helt af for os

Aarhus For abonnenter

Trukket ud af klasseværelset og trampet i hovedet: Volden er stigende og voldsom på Aarhus' folkeskoler

Sport

Kendt forening lukker og efterlader sig pengegave: Her er modtagerne af overskudsformuen

Annonce