Annonce
Kultur

Efter kun 13 måneder: Filmbyens chef forlader pludselig stillingen

Filmbychef Ronnie Fridthjof med sin kone Mia Fridthjof. Nu vil han have mere tid til familien, skriver han på sin Facebook, som forklaring på sin fratrædelse, der sker efter gensidig aftale med Aarhus Kommune. Foto: Søren Willumsen
Ronnie Fridthjof fik kun 13 måneder i stillingen som chef for Filmby Aarhus. Nu vil han prioritere sin familie mere.

AARHUS: Aarhus Filmby skal igen have ny chef, efter at Ronnie Fridthjof har indgået en gensidig aftale med sin arbejdsgiver, Aarhus Kommunes kulturforvaltning, om, at han øjeblikket er fratrådt sin stilling som chef for Filmby Aarhus og Den Vestdanske Filmpulje.

Souschef Steen Risom er konstitueret som ny leder i jobbet.

Ronnie Fridthjof tiltrådte som filmbychef for et år siden - 1. februar 2020. Det skete samtidig med, at forskellige støtteordninger betød, at det samlede budget til filmbyen steg fra 34 til 51,5 mio. Nu skulle der for alvor satses på flere produktioner i Filmby Aarhus og støttet af Den Vestdanske Filmpulje.


Mine skønne piger har i noget tid spurgt til, hvorfor jeg ikke laver andet end at arbejde.

Ronnie Fridthjof


Ronnie Fridthjof er født og opvokset i Aarhus og har i 20 år produceret film fra sit eget selskab Fridthjof Film, som han forlod for at blive filmbychef.

Annonce

Ikke en nem beslutning

At han forlader stillingen igen efter blot 13 måneder forklarer han på sin Facebookside med hensyn til og prioritering af familien:

"Mine skønne piger har i noget tid spurgt til, hvorfor jeg ikke laver andet end at arbejde. Så jeg har taget en beslutning. De næste par år skal være i familiens tegn og jeg skal arbejde væsentligt mindre... sådan helt ægte - ikke bare det jeg tidligere har sagt. Og så alligevel har brugt 10-14 timer om dagen på arbejdet," forklarer han.

Filmby Aarhus

Filmby Aarhus er stiftet af Aarhus Kommune og er placeret på Sydhavnen som centrum for film- og medieproduktion i Jylland. Målet er at udleje lokaler til mediearbejdspladser for derigennem at styrke byens film- og medieproduktionog det man betegner som den digitale visuelle industri.

Omkring 80 selskaber og et par uddannelser holder til i Filmby Aarhus og beskæftiger tilsammen omkring 500 ansatte og studerende.

Filmby Aarhus administrerer også Den Vestdanske Filmpulje, som ejes af 10 kommuner, og som støtter produktioner, der tiltrækker investeringer, der tiltrækker, fastholder og udvikler arbejdspladser i de vestdanske regioner.

Han skriver også, at det ikke har været en nem beslutning.

"For jeg brænder virkeligt for mit arbejde og der er et momentum uden lige. Men at være chef for Danmarks største kreative erhvervspark med over 100 virksomheder, samtidig med at jeg var chef for Den Vestdanske Filmpulje, samtidig med at jeg var chef for 2 projektafdelinger med 5-7 meget store projekter, det gjorde at jeg ikke kunne levere 100 procent på alle fronter - Især og værst af alt privat," skriver han på sin Facebookside.

Annonce

Til rådighed

Aarhus Filmbys souschef Steen Risom er som omtalt konstitueret som chef, hvilket han også hare været tidligere. Samtidig står Ronnie Fridthjof til rådighed for ham i det kommende stykke tid, skriver Fridthjof.

Hvor længe Ronnie Fridthjof skal stå til rådighed, på hvilke vilkår og hvad fratrædelsesaftalen koster kommunen, vil Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice ikke oplyse.

- Vi kommenterer ikke grundlæggende på personalesager, som er fortrolige, og det ligger også i den gensidige aftale, siger kulturchef Lars Davidsen.

Han oplyser, at forvaltningen vil genopslå stillingen som chef for Filmby Aarhus

- Men vi skal lige se nærmere på stillingens indhold igen for den skal måske have en anden retning, men det må tiden vise, tilføjer Lars Davidsen.

Det kommer bag på formanden for byrådets kulturudvalg Steen Bording Andersen (S) at filmbyens chef er fratrådt så hurtigt.

- Vi blander os ikke i ansættelsesforhold, men da filmbyen er et af vores kulturelle flagskibe vil jeg bede om en orientering i kulturudvalget om, hvordan den fremtidige organisering og ledelse skal se ud, siger Steen Bording Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Johnson & Johnson genoptager vaccine-udrulning i Europa

Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce