Annonce
Aarhus

Flying Superkids bag kulisserne

Flying Superkids demonstrerer deres evner i bidende frost i Grønland. Foto: Kolibri Film

TV 2 viser til foråret ny serie om de flyvende Aarhusstjerner. En serie, der går helt tæt på børnene og deres leder.

Gymnastik og show i skøn kombination på allerhøjeste niveau. Sådan kender man de århusianske Flying Superkids, der siden 1967 har betaget millioner af mennesker i et utal af lande verden over.

Annonce
Leder Lars Godbersen bliver fanget af Martin Sorgenfrei med sit kamera i Bangkok. Foto: Kolibri Film

Men hvordan er livet som barn bag kulissen, og hvordan er det at være på lange rejser uden hverken far eller mor? Og hvem er manden, der passer på dem, underviser dem og udvikler dem til superkids?

Flying Superkids

  • 1967: Gymnastikhold med 20 små piger etableres af Uwe Godbersen. Blev hurtigt til 400 gymnaster.
  • 1975: Internationale gennembrud på landsdækkende tysk TV. 1982: Første 3 måneders Amerika-turné.
  • 1983: Gymnastikgården i Aarhus grundlægges.
  • I dag: Uwe Godbersen er pensioneret. Flying Superkids ledes nu af Lone Godbersen og sønnerne Lars og Svend.
  • Showet: Fundamentet er gymnastik - basis er færdigheder opnået gennem lang tids kontinuerlig træning. Gymnastikken krydres med sang, dans, humor, lys- og sceneshow. Den eneste forestilling af sin slags i verden ifølge dem selv.
  • Børnene: Udvælges ikke ved optagelsesprøver, men blandt de 400 medlemmer i den almennyttige forening Gymnastikgården. De 50 Flying Superkids kommer fra Aarhus og omegn og er i aldersgruppen 7-20 år.

Kilde: flyingsuperkids.com

Dokumentaren

TV2 viser til marts fire afsnit af »The Flying Superkids Around The World«.

  • 1. del: Omhandler selve showet og rejsedestinationerne.
  • 2. del: Følger to teenagere og deres »almindelige« liv med veninder kombineret med gymnastlivet.
  • 3. del: Følger hvordan to af de mindre børn klarer sig på rejserne.
  • 4. del: Et slags portræt af manden bag det hele, manager Lars Godbersen.
Nogle af Superkids-pigerne giver kommentarer til kameraet i Beirut. Foto: Kolibri Film

Fotograf og producent fra århusianske Kolibri Film, Martin Sorgenfrei, har i løbet af et års tid fulgt stjernerne på fire meget forskellige rejser. Det er blevet til en dokumentarserie i fire dele, som til marts bliver vist på TV2.

»Flying Superkids Around The World« hedder dokumentarserien meget passende.

For Martin Sorgenfrei har fulgt gymnasterne til så forskellige steder som Grønland, Beirut, København og Bangkok.

Første del af »Flying Superkids Around The World« vises på TV 2 søndag 4. marts klokken 18.20. Superkids

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Annonce