Annonce
AGF

For første gang i fire uger kan AGF trække vejret: - Vi skal lære at spille mange kampe for at tage det næste skridt

For første gang i fire uger skal AGF ikke spille en midtugekamp. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Igennem hele april har AGF spillet to kampe om ugen. Det har tæret på en i forvejen træt trup, og derfor glæder David Nielsen sig over, at han i denne uge igen kan træne med sit Superligahold.

FODBOLD: En kamp i weekenden mod et af Superligaens bedste hold og så et opgør mod Randers FC om torsdagen.

Sådan har de tre seneste uger set ud for AGF, der på grund af deres deltagelse i pokalturneringen spillede syv kampe på 21 dage i april.

Den slags rynker de ikke på næsten af i Manchester United og Real Madrid, men for en Superligaklub hvis seneste erfaring med europæisk fodbold er snittere i Georgien og Slovenien, har det været hård kost.

Annonce

Derfor byder AGFs cheftræner David Nielsen denne uge velkommen. Han har otte dage mellem AGFs to kampe mod FC København.

- Ovenpå det program, vi har haft, skal vi restituere så vi kan lade op til de sidste kampe i sæsonen, fortæller David Nielsen.

Fodboldskole-sjov

Træneren havde tirsdag sat spillerne til at lave nogle øvelser, der mest af alt lignede noget fra en af sommerens fodboldskoler; konkurrence om at ramme overliggeren, score på hjørnespark og forskellige former for jonglering.

Restitutionstræning med et konkurrenceelement, kalder David Nielsen det. Det var dét eller en fridag. Herefter er AGF-truppen påbegyndt den mere målrettede træning frem mod revanchekampen i Parken på mandag.

- Når vi spiller så mange kampe, så kan man ikke rigtig træne. Det kan der være noget positivt ved, men det er klart, at der kan også være nogle ting, man gerne vil arbejde med, som man ikke får arbejdet med. Og så må man tage det på video i stedet. Men nu har vi heldigvis tre gode dage hvor vi kan få noget gang i den, fortæller David Nielsen.

AGF kampe i april

  • 4/4 FC Nordsjælland 0-2
  • 8/4 Randers FC 0-2
  • 11/4 FC Midtjylland 1-4
  • 15/4 Randers FC 1-1
  • 18/4 Brøndby 1-1
  • 22/4 Randers FC 2-0
  • 25/4 FC København 1-2
Annonce

En sejr i syv forsøg

Aprils kampe resulterede i fire nederlag, to uafgjorte og en enkelt sejr. Cheftræneren er klar over, at hvis AGF skal nærme sig toppen i dansk fodbold i de kommende år, skal de vænne sig til den slags måneder med sved på panden.

- Der er nogle af spillerne, der har været på banen i rigtig mange minutter de seneste uger. Men det er der også noget godt ved. Selvom vi har spillet mange kampe, så har vi kunne skrue op for intensiteten. Spillerne er i super god form, men det er noget andet, du skal kunne, når du skal spille så mange kampe i træk. Du skal kunne stille dig til ro med, at du ikke får trænet i en fuld uge op til en kamp. Det er en del af dét, vi skal lære, når vi skal tage de næste skridt.

AGF møder FC København i Parken på mandag klokken 19.00.


Ovenpå det program, vi har haft, skal vi restituere så vi kan lade op til de sidste kampe i sæsonen.

David Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bagud med 18 point fem minutter før tid: Utroligt comeback giver Bakken Bears matchbold

Aarhus

Nyt testcenter åbner i midtbyen

Aarhus For abonnenter

Børnetøj på 63 reoler: Lille Nor bugner af genbrugsguld

Annonce