Annonce
Dette er et læserbrev. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning.
Debat

Forbitrelse i Stavtrup: Det ville klæde byrådet at leve op til sine egne idealer

"Vi frygter, at eleverne fra vores skole i fremtiden ikke vil gøre brug af et tilbud, hvor de skal besøge Højvangskolen som gæster – konsekvensen kan blive, at vi må starte en ny ungdomsklub placeret i nærheden af vores skole i fremtiden … og at de unge i Stavtrup dermed ikke får et fælles sted at mødes", skriver Asger Muurholm på vegne af bestyrelse, medarbejdere og elever på Århus Friskole. Arkivfoto: Kim Haugaard

DEBAT: Bestyrelsen, medarbejdere og elever fra Århus Friskole er meget kede af og chokerede over Aarhus Byråds beslutning om at flytte fritidsklubben i Stavtrup til nye lokaler på Højvangskolen. Det betyder, at alle brugerne fra Århus Friskoles 5.- og 6.-klasser fremover skal møde op på Højvangskolen som gæster "på udebane".

Lige nu er klubben beliggende på neutral grund, her mødes unge fra både Højvangskolen og friskolen, de lærer hinanden at kende og skaber grundlag for en god og fælles ungdomskultur i Stavtrup.

Vi frygter, at eleverne fra vores skole i fremtiden ikke vil gøre brug af et tilbud, hvor de skal besøge Højvangskolen som gæster – konsekvensen kan blive, at vi må starte en ny ungdomsklub placeret i nærheden af vores skole i fremtiden … og at de unge i Stavtrup dermed ikke får et fælles sted at mødes.

Annonce

Vi undrer os over, at vi som part i denne sag ikke er blevet hørt og inddraget i processen, inden beslutningen er truffet. Harmonerer det med slogans som "Aarhus – en by for alle" og "Borgeren først"?

Vi er kede af, at vi ikke er blevet hørt, inden beslutningen blev truffet.

Vi er glade for den klub, der eksisterer nu, hvor elever fra begge skoletilbud i Stavtrup mødes på fælles grund og dermed føler ejerskab i forhold til "deres" klub. Det er en velfungerende klub i gode fysiske rammer. Vi frygter, at de rammer, klubben tilbydes på Højvangskolen, slet ikke står mål med de nuværende rammer.

Vi anerkender den store betydning, klubben har haft for et godt ungdomsmiljø i Stavtrup, hvor elever fra begge skoler blandes og danner venskaber. Dette er ikke en selvfølge!

Vi undrer os over, at vi som part i denne sag ikke er blevet hørt og inddraget i processen, inden beslutningen er truffet. Harmonerer det med slogans som "Aarhus – en by for alle" og "Borgeren først"?

Det ville klæde byrådet at leve op til egne demokratiske idealer om medindflydelse for de brugere, der er i lokalsamfundene.

Vi håber, at Aarhus Byråd besinder sig og ændrer beslutningen om at flytte klubben.Annonce
Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Debat

Gå med i Aarhus Pride: For alt for mange er det stadig utrygt at være sig selv

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce