Annonce
Dødsfald

Forfatter med århusrødder er død

Forfatteren Ole Henrik Laub er død, 81 år. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Forfatteren Ole Henrik Laub, tidligere Aarhus, nu Assens ved Mariager, er død tirsdag 22. oktober, 81 år gammel.

Ole Henrik Laub var født 3. december 1937 i Åbyhøj og kunne således i 2017 fejre 80-års fødselsdag som stadig aktiv forfatter. Han voksede op på Silkeborgvej 277 og har skildret sine tidlige barndomsår i erindringsbogen "Bag havelågen i Aabyhøj".

Hans far, Henrik Hansen, var tegner, mens moderen, Ina Hansen, var tandlæge. Barndomshjemmet beskrev Ole Henrik Laub som varmt og inspirerende med forfattere og forlagsfolk, der kom og gik, og Laub var aldrig i tvivl om, at han selv ville være enten tegner eller forfatter. Det blev fortrinsvis forfatter, selvom han også tegnede og malede under pseudonymet Henry Barrach og bl.a. illustrerede omslag til egne bøger.

Ole Henrik Laub debuterede i 1967 med novellesamlingen "Et sværd dyppet i honning" med ti fortællinger om mennesker, der er i vildrede om livet og kærligheden og kæmper for et ståsted. Siden fulgte en lang række romaner, novellesamlinger og børnebøger - langt over 80 i alt. Desuden skrev han talrige skuespil, radiospil og tv-spil, hvoraf flere blev oversat til bl.a. svensk, tysk, lettisk - og japansk. Lige til det sidste arbejdede Ole Henrik Laub som forfatter og efterlader sig en samling ufærdige noveller.

Ole Henrik Laub var gift med Gudrun Laub, og parret var siden 2006 bosat i Assens ved Mariager. Han efterlader sig foruden hustruen en søn, en datter, en svigersøn og tre børnebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Lup på køkken, jordvarme og ridebane: Dan Jord involveret i stor svindelsag i boligforening

Annonce