Annonce
Navne

Forskningsprofil skal lede Institut for Bio- og Kemiteknologi på Aarhus Universitet

Professor Lars DM Ottosen er fra 1. marts institutleder for Aarhus Universitets nye Institut for Bio- og Kemiteknologi, der blev indviet i januar. Foto: Søren Kjeldgaard Aarhus Universitet, Foulum
Annonce

Nyt job: Natur, miljø og teknologi er af største interesse for den biologi-uddannede professor Lars DM Ottosen. Det var årsagen til hans uddannelsesvalg i 90’erne, og det har været omdrejningspunktet gennem hele hans forsker- og erhvervskarriere.

Og sådan vil det fortsætte, når han 1. marts bliver institutleder for Aarhus Universitets nye Institut for Bio- og Kemiteknologi, der blev indviet i januar, hvor han lige nu er konstitueret leder.

- Det er via bio- og kemiteknologi, vi finder løsninger på nogle af de store udfordringer, verden står over for i dag. Fremtidens ingeniører på området kommer til at beskæftige sig med Power-to-X, fødevarer og drikkevand, cirkulær bioøkonomi, ny medicinske behandlinger, antibiotika og vacciner og en omfattende teknologisk revolution af landbruget og bioøkonomien, siger Lars DM Ottosen i en pressemeddelelse.

Annonce

Biolog og forsker

Han er uddannet kandidat i biolog fra Aarhus Universitet i 1996 med bifag i erhvervsøkonomi, og han tog sin ph.d. i mikrobiel økologi i 2000 og startede sin karriere med forskning og udvikling i spinout-virksomheden Unisense A/S indtil 2004. Herefter arbejdede han som forsker og embryolog på Aarhus Universitetshospital, gennemførte en postdoc og fik en stilling som adjunkt i 2007 på Aarhus Universitets Institut for Bioscience.

I 2009 blev han konsulent ved Teknologisk Institut, hvor han blev udpeget til et talentprogram og fik ansvaret for Teknologisk Instituts sektion for kemi og bioteknologi. Sektionen fordobledes i størrelse under hans ledelse.

Efter syv år i industrien med et par år som adjunkt på universitetet blev han i 2013 tilbudt en stilling som lektor og sektionsleder for Bioteknologi og Kemiteknologi ved daværende Institut for Ingeniørvidenskab. Han blev udnævnt professor MSO i 2018 og fik tildelt rollen som konstitueret institutleder for samme institut i maj 2020.

Lars DM Ottosen er gift med læge Charlotte Weile og bor på Trøjborg i Aarhus. Parret har tre børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF til Parken med mulig debutant i truppen

AGF For abonnenter

Kommentar: Sagen om Peter Christiansen handler ikke om penge, men om selvforståelse - og AGF har fået sendt et signal til FCK

Navne

Jubilæum: 25 år med Tanzania i blodet

Annonce