Annonce
Aarhus

Forslag: Brug coronakrise til at nytænke Aarhus Ø

Hvorfor ikke udnytte coronakrisen til at etablere idrætsfaciliteter og parker på Hængslet - det næste område på Aarhus Ø, der skal udvikles? Sådan spørger Idrætssamvirkets formand, Jens Bundgaard, og arkitekt Carsten Gjørtz. Visualisering: Carsten Gjørtz
I Idrætssamvirket forudser de, at coronakrisen vil gøre det svært at sælge projekter på Aarhus Ø. – Udnyt situationen og skab idrætsfaciliteter og parker, lyder forslag.

AARHUS: Medmindre man dyrker svømning, anden vandsport eller holder sig i form gennem løb er der sandt at sige ikke meget at komme efter på Aarhus Ø for dem, der kan lide motion. Multihaller, fodboldbaner – for ikke at tale om grønne områderr – var ikke det, de gik mest op i dengang, da området hed de bynære havnearealer og skulle projekteres.

Nu ser Idrætssamvirkets formand, Jens Bundgaard, og arkitekt Carsten Gjørtz positive muligheder i den coronakrise, der ellers ikke kan siges noget som helst positivt om. De vil udnytte det faktum, at krisen har sat store dele af samfundet i stå, til at etablere idrætsfaciliteter, parker med mere på Hængslet – det næste udviklingsområde på Aarhus Ø.

Nødvendige faciliteter

I en opfordring til Aarhus Kommune skriver de:

”Coronakrisen har betydet, at dele af samfundet ligger stille. Det betyder desværre også, at mange projekter, der allerede er i gang rundt omkring, vil være sværere at sælge eller leje ud. På Aarhus Ø kan situationen udnyttes til at etablere nogle af de nødvendige og attraktive offentlige faciliteter, der for alvor mangler i færdiggørelsen af den nye bydel”.

Så i stedet for at lave et udbud med en masse boliger på Hængslet, som det måske vil blive svært at afsætte på grund af manglende investeringslyst, foreslår Jens Bundgaard og Carsten Gjørtz, at Arhus Kommune etablerer offentlige faciliteter på Hængslet.

For eksempel idrætsfaciliteter, som der er en skrigende mangel på i hele midtbyen. En undersøgelse, Aarhus Kommune har lavet, viser, at i midtbyen må 5.463 mennesker deles om en idrætshal.

Annonce

Mangler idrætsfaciliteter

Til sammenligning er de i Hårup-Mejlby kun 1.714 indbyggere pr. idrætshal.

”Midtbyen generelt og Aarhus Ø i særdeleshed mangler landbaserede idrætsfaciliteter, der kan styrke eksisterende idrætsfællesskaber og skabe ramme for tilblivelsen af nye fællesskaber og foreninger. Og Aarhus Ø mangler åbenlyst dagtilbud og skole for at kunne stå selv som ny bydel. Nu er der en mulighed for både at tilkoble de manglende faciliteter og stimulere aktiviteten i samfundet – og således også for at skabe et bedre grundlag for de kommende udbud af boliger på Aarhus Ø,” skriver Jens Bundgaard og Carsten Gjørtz.

Annonce

Flere udearealer

De to efterlyser også flere udearealer på Aarhus Ø.

”Idræt, dagtilbud og skole skal bruge bygninger, som kan understøtte hinanden, men har også brug for udearealer, der her også kan fungere som plads, park og uforpligtende mødesteder for beboerne på Aarhus Ø. Herved opnås synergi mellem funktionerne, faciliteterne og relationerne på Aarhus Ø, og desuden fremmes forbindelserne og sammenhængen med resten af midtbyen,” skriver Jens Bundgaard og Carsten Cjørtz.

Annonce

Fællesråd tilslutter sig

Fællesrådet for Aarhus Ø har længe presset på for at få anlagt en bypark på Aarhus Ø og har foreslået, at den kommer til at ligge på området, Molslinjen forlader, når rederiet flytter til Sydhavnen.

Jens Bundgåard og Carsten Gjørtz oplyser, at fællesrådet da også tilslutter sig deres forslag.

Udviklingsplanen for det indre Aarhus Ø kom dog fællesrådet i møde, idet den foreslår en bypark på Aarhus Ø. Dog peger planen på Pier 2 bag Navitas. Og i første omgang bliver parken et forsøg, så man kan undersøge indhold og behov i fremtidens bypark.

Udviklingsplanen lægger også op til at reservere arealer til skole og daginstitution på Hængslet.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Tag bare hunden med selv om det er farligt: Minister afviser hundeforbud ved kvæg i nationalparkerne

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nu sker der noget: Kameraer i dødskryds på vej

Aarhus For abonnenter

Naboer om støj fra Botanisk Have: Nye regler blev brudt i weekenden

Aarhus

Frygter du den? Da Jerntæppet faldt, drog ulvene mod Jylland

Aarhus

Efter påkørsel af politibetjent: Sådan vil kommunen bremse vanvidskørsel på Silkeborgvej

Aarhus For abonnenter

Et hus, vi er stolte af. Nej! En voldtægt af byens skyline: Danmarks højeste skyskraber vedtaget efter ilter debat

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

50 år: Arbejdshest repræsenterede Danmark ved fem slutrunder

Aarhus

Århusianske bilister bumpede afsted: Tankstation i kæmpebrøler

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark For abonnenter

Efter 15 år i søgelyset: Berygtet omskæringslæge er sat ud af spil

Aarhus

Farvel til mundbindet: Halvanden uge efter er corona-tallene stadig i bund

Annonce