Annonce
Navne

Forsvarsklippen runder et skarpt hjørne

Bjørn Kristensen, tidligere fodboldlandsholdsspiller, med rødder i Beder-Malling, har altid haft gang i mange projekter. Alderen betyder dog, at han har skruet tempoet lidt ned. Foto: Kim Haugaard

Landsholdsspilleren, erhvervslederen og den tidligere byrådspolitiker Bjørn Kristensen fylder 50 år.

I sin fodboldkarriere var han kendt for sin alsidighed. En egenskab, der også uden for banen har præget Bjørn Kristensen, der stammer fra Malling. Torsdag 10. oktober runder han et skarpt hjørne i samme elegante stil, som han styrede både AGFs og senere Newcastles og landsholdets forsvar.
De 50 år gamle ben vil dog ikke altid som deres ejermand, og selv om Bjørn Kristensen stadig er et skattet medlem af såvel AGFs oldboyshold som det danske veteranlandshold, overvejer han et karrierestop på banen.
»Jeg får en del fiberskader,« ømmer han sig.
Skaderne er dog ikke værre, end at han jævnligt løber en tur og også overvejer at genoptage sin golfkarriere.
Er benene slidte, er han til gengæld på tæerne, når det gælder arbejdet som AGF-ambassadør, hvor han tager sig godt af sponsorerne.
»Jeg viser rundt og fortæller røverhistorier,« siger han med det karakteristiske, drengede smil.
I AGF blev han kendt som en stærk og kompromisløs forsvarsspiller, der var med til at skaffe klubben et dansk mesterskab og to pokaltitler. 20 landskampe og deltagelse ved EM i 1988 blev det til, før Bjørn Kristensen blev hentet til England, hvor han i seks år spillede for Newcastle, Bristol og Portsmouth.
»De kunne ikke sige Bjørn, så i den tid, jeg spillede i England, hed jeg Benny,« fortæller fødselaren, der stadig har kontakt til de engelske venner.
»Ud over sproget fik jeg nogle fantastiske oplevelser og fik lov til at spille på alle de store stadions,« fortæller Bjørn Kristensen, der netop har mødt nogle af de gamle fodboldspillere i en veterankamp mod Liverpool.
Annonce

En svær overgang

Da Bjørn Kristensen kom hjem fra England, sluttede han sin aktive karriere dels i AaB, dels i Aarhus Fremad, som han var med til at spille op i Superligaen.
»Det er svært at gå fra at træne to timer om dagen til at skulle arbejde på lige fod med folk, der har 10-15 års erfaring med at lede en virksomhed,« siger Bjørn Kristensen om tiden efter sit farvel til professionel fodbold.
Hans redning blev en ansættelse hos Hummel, hvor han fik en mentor og et godt spark op ad karrierestigen. Med en videreuddannelse som merkonom blev han ansat som salgschef i AGF, et job han sagde farvel til efter tre år for derefter at starte sit eget firma Miljø Rent Rengøringsservice A/S, der i dag har 100 medarbejdere på lønningslisten.
Ud over rengøringsvirksomheden har han været knyttet til flere headhunterfirmaer som konsulent, senest i det norske konsulentfirma Assessit. Nu har han dog valgt at stoppe som headhunter.
»Miljø Rent er en god mellemstor virksomhed, hvor jeg nu er direktør og daglig leder, og det er det, jeg koncentrerer mig om,« siger Bjørn Kristensen, der også for nogle år siden sagde farvel til en lovende, men kort karriere som byrådspolitiker i Aarhus, valgt for Venstre.
»Jeg er stadig medlem af partiet, og jeg opfatter det som en gave at have fået så meget indsigt i politik, men byrådsarbejdet kunne simpelthen ikke kombineres med at være erhvervsleder og have familie,« siger Bjørn Kristensen med tankerne på sine tre børn, Bianca på 23, Michaela på 21 og Oliver på 14, der er den eneste, der går i fars fodspor og spiller fodbold i BMI i Beder-Malling, i området hvor familien bor.
Annonce

Mange projekter

Tidligere har Bjørn Kristensen haft mange andre bolde i luften end fodbolden.
Caféejer, partner i en radiostation og som nævnt byrådspolitiker. Nu holder han en pause.
»Jeg har altid haft gang i mange projekter, men nu holder jeg en pause. Man bliver jo ældre,« smiler han.
Helt holde sig fra de steder, hvor beslutningerne træffes, kan han dog ikke. Han er blevet medlem af bestyrelsen i Østjysk Energi.
»Vi er på vej med en fusion mellem fire energiselskaber, og ...,« lyder det ivrigt fra fødselaren, der har svært ved at holde sig i ro.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce