Annonce
AGF

Fra folkefest i Parken til bundbrag i Aarhus: AGF-målmand er tanket op med masser af landsholdsenergi

Kasper Schmeichel, Frederik Rønnow og AGF-målmand Jesper Hansen på træningsbanen i Helsingør op til 5-0-sejren i Parken over Israel. (Foto: Claus Bech/Scanpix 2021)
Jesper Hansen nappede en landsholds-tilkaldevagt og var med på bænken mod Færøerne og Israel. Hele den stemning, der har bygget sig op omkring de rød-hvide, er med til at motivere den 36-årige målmand frem mod de kommende opgaver for AGF.

FODBOLD: Jesper Hansen fik i sidste uge et uventet comeback i landsholdstruppen.

Tredjemålmand Jonas Lössl blev skadet til træning efter 2-0-sejren over Skotland, og så blev der ringet efter den 36-årige AGF-keeper til de to sidste VM-kvalifikationskampe mod Færøerne og Israel.

Hansen havde ikke været en del at truppen siden oktober måned sidste år, så hvordan var det lige at returnere til en flok, der siden da har været ikke så lidt igennem, er blevet folkeeje, kæledægger i en grad, de slet ikke var, da Hansen sidst var med i hulen?

Annonce

- Det var specielt, men fedt. Jeg kunne tydeligt mærke, at holdet har været gennem den her EM-slutrunde med alt, hvad der hørte med. Tingene har virkelig flyttet sig. Da vi før Israel-kampen kørte i bus fra Helsingør og ind til Parken dyttede bilerne af os, og der stod mennesker med flag langs vejen og uden for hotellet. Det var selvfølgelig slet ikke i samme omfang som under EM, men det var tydeligt at mærke, at stemningen omkring holdet bare er vendt fuldstændig på hovedet. Det er vist aldrig set før til en hjemmekamp mod Israel, lyder det fra målmanden efter torsdagens træning på Fredensvang.

Fodbold er en dynamisk størrelse. På godt og ondt.

Var EM-slutrunden ikke blevet flyttet fra 2020 til 2021, havde Jesper Hansen været en del af den danske trup, men i den mellemliggende tid blev han overhalet af sin daværende klubkammerat i FC Midtjylland, Jonas Lössl, missede cuttet, det var han selvsagt skuffet over, for sådan en slutrunde i eget land, havde bundet en fin sløjfe for en 36-årig mand, der fortsat har sine første officielle minutter til gode som A-landsholdsspiller.

Ikke lokke folk i Parken

Han fik heller ikke spilletid i denne omgang, det havde han heller ikke regnet med, men oplevelsen var noget helt særligt. En udsolgt Parken, elektricitet på tribunerne, æresrunde på æresrunde efter opgøret.

- Nu har jeg været med i en del år, og der har været mange år, hvor vi dårligt kunne lokke folk ind i Parken. Og det har da ændret sig. Israel-kampen var en magisk aften. Og jeg er så glad for, at jeg fik muligheden for at opleve det, at stå inde i Parken igen, mærke stemningen og synge nationalsangen. Og jeg kunne mærke, at det sammenhold, som der egentligt altid har været på landsholdet, bare er blevet endnu stærkere. Det blev jeg helt rørt over.

Var det ikke underligt at opleve, at stemningen omkring landsholdet på den måde er skiftet så markant på under et år?

- Jo, det var det. Det var virkelig fedt at mærke, hvordan det hele bare har ændret sig, og man har følelsen af at hele nationen nu står bag landsholdet. Det kan godt være, at jeg var med på yderste mandat, men det ændrer ikke på, at det var en kæmpe oplevelse. Det giver mig stadigvæk kuldegysninger. Og det gjorde mig stolt at være en del af, for det viser mig, at jeg er en af de bedste målmænd herhjemme, siger Jesper Hansen.

Det giver en god energi. Og det kan man ride videre på. Det har jeg i hvert fald altid gjort. Og det har jeg også tænkt at gøre nu, og forsøge at lade det smitte af på dem omkring mig i klubben, så vi kan få den sejr på søndag

Jesper Hansen

Var det så nemt at træde ind i truppen igen, selvom han ikke været med i et stykke tid og ikke havde haft de her intense oplevelser hen over sommeren?

- Ja, men nu kender de jo mig jo godt i forvejen. Det er bare en god trup. De tager hånd om hinanden. Alle kan sammen. Og det er også derfor, at alle spillere glæder sig til at komme hjem og spille på landsholdet. Sådan er det ikke i mange andre lande. Men i Danmark vil man hjem og være sammen med kammeraterne, og det er en kæmpe styrke. Det er bare unikt, noget, der er blevet skabt over en længere periode, også var der, da jeg var med sidst, men selvfølgelig er blevet forstærket under og efter EM.

Annonce

Det var sgu stort

Hvad tænkte han så om det hele, da han stod der foran udskiftningsboksen, kiggede ind på de 11 danske startere og sang med på nationalsangen?

- Jeg stod og tænkte på, hvor mange, der lige får lov til det her. Det er de færreste, der oplever sådan en stemning, ja, overhovedet bliver en del af et landshold. Jeg kneb mig selv i armen. Jeg følte mig privilegeret. Det er sgu stort, tænkte jeg, og nu var jeg ikke med til EM, så de andre har jo allerede prøvet det nogle gange, men jeg havde jo slet ikke prøvet noget lignende før, så det var vildt, smiler han bredt.

Nu skal hovedet så lige på plads igen. Fra euforisk roligans-stemning til søndagens bundbrag på Ceres Park mod Vejle.

Kan det generere noget strøm?

- Det er jo et kæmpe skulderklap, at der igen bliver peget på mig. Jeg bruger altid de her landsholdsudtagelser til at tanke energi, og det havde jeg også brug for. Nu er jeg kommet tilbage til klubben med masser af energi.

Kan du bruge den her oplevelse til noget i forhold til den kommende tid i AGF?

- Ja, det er en kæmpe motivation at komme tilbage med sådan en oplevelse i bagagen. På træningsbanen i landsholdslejren er jeg blevet presset til det yderste, fordi niveauet er så tårnhøjt, og det har jeg altid brugt til at komme endnu skarpere tilbage til de respektive klubber, jeg har repræsenteret, mens jeg har været omkring landsholdet. Det giver en god energi. Og det kan man ride videre på. Det har jeg i hvert fald altid gjort. Og det har jeg også tænkt at gøre nu, og forsøge at lade det smitte af på dem omkring mig i klubben, så vi kan få den sejr på søndag, kommer det fra Jesper Hansen.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Flere føler sig til grin: Inge og Birgit er begge indkaldt til 'forundersøgelser' - i år 2027

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

Kultur For abonnenter

Passionerede fugleentusiaster danner rammen om fortælling om frihed: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

Alarm 112

Røver truede sig til penge ved 7Eleven: Stak af inden politiet dukkede op

AGF

David Nielsen hylder modstander efter pokalsejr: - Jeg får kuldegysninger over en fodboldklub som Frem

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

AGF

Se højdepunkterne: AGF går videre i pokalen på tre et halvt gyldne minutter

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Annonce