Annonce
AGF

Fra medaljejagt til bundstrid på få måneder: Vi går sgu ikke rundt og tænker på, at vi ligger sidst, hvis vi taber til Vejle

AGF-cheftræner David Nielsen mener, at det endnu er alt for tidligt at lade sig påvirke af de manglende sejre, men han erkender, at søndagens opgør mod Vejle er et særdeles vigtigt et af slagsen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
I AGF-lejren er de trods de manglende sejre fortrøstningsfulde inden søndagens opgør mod Vejle. Cheftræner David Nielsen mener, at det fortsat er for tidligt at rende rundt og være sådan rigtig anspændt, men vil naturligvis være dybt skuffet, hvis det ikke bliver til tre point i bundopgøret.

FODBOLD: Hold på hat, briller og elcykler:

Hvis AGF taber til Vejle søndag aften på Ceres Park vil århusianerne dumpe ned på sidstepladsen i Superligaen. De vil i så fald overtage den lidet flatterende tjans fra vejlenserne.

Det er de pænt nøgne fakta, hvorfor der heller ikke er noget om helst forkert i at kategorisere de 90 minutters bold de to stolte traditionsklubber imellem som et vaskeægte bundbrag.

Annonce

Dem har AGF allerede spillet mange af i dette årtusinde, tre gange indenfor de seneste 15 år er det således blevet til nedrykning, men i de seneste par sæsoner har der blæst nye vinde over det fodboldpjattede, tætbebyggede Aarhus, for klubben har pludselig meldt sig ind i både topstrid og decideret medaljekamp, vundet mere end de tabte, blev sågar i en periode betragtet som en reel guldkandidat.

Sådan er det altså ikke lige nu og her.

AGF jagter fortsat sæsonens første sejr, og hvordan er det så lige at vende sådan en sveske oppe i hovederne, når nu spillerne rendte rundt og troede, at de havde knækket koden, endelig igen var blevet en del af det fine selskab, én af topklubberne?

Midtbanespiller Nicolai Poulsen, der i øvrigt har karantæne til søndagens opgør, gider ikke høre snak om porøse knæ og tyndslidte nerver:

- Vi går sgu ikke og tænker over, at hvis vi taber mod Vejle, så ligger vi sidst. Det eneste fokuspunkt, vi har, er at vinde kampen på søndag. Vi ved, at det er en vigtig kamp, hvor vi møder et hold, der ligesom os har været skidt kørende, og det bør være en kamp, hvor vi forhåbentligt kan sætte et punktum for en skidt periode, siger Poulsen.

Skal have få bekymringer

Cheftræner David Nielsen anerkender, at det kan være en svær øvelse - i hvert fald for nogle spillere - at skulle flytte fokus fra at have spillet topkampe til nu at mærke den ret så klamme kaffeånde i nakken fra ligaens sidsteplads.

- Det påvirker helt sikkert nogle af spillerne, men der er også spillere, der bevæger sig helt ubekymret rundt i det, og det uanset, hvordan vi ligger i tabellen. Det siger sig selv, at vi ønsker at have så få bekymringer som overhovedet muligt, men vi skal samtidigt også have respekt for situationen. Vi tror på, at tingene vender for os på et tidspunkt, helst mod Vejle, og nu har vi jo også fået nogle nye spillere ind, der giver holdet endnu mere kvalitet og flere muligheder, kommer det fra Nielsen.

Superligaen, 8. spillerunde

  • AGF-cheftræner David Nielsen stiller med følgende formodede startopstilling til søndagens opgør mod Vejle (3-5-2):
  • Jesper Hansen - Frederik Tingager, Yann Aurel Bisseck, Sebastian Hausner - Oliver Lund, Albert Grønbæk Erlykke, Patrick Olsen, Frederik Brandhof, Eric Kahl - Mustapha Bundu, Patrick Mortensen
  • Der er kick off på Ceres Park 18.00

Selvom der med søndagens opgør vil være spillet mere end en tredjedel af grundspillet, mener AGF-træneren, at der er tid nok, ingen grund til panik.

- Det er jo fortsat lidt tidligt at blive sådan rigtig anspændt, så det skal vi undgå, men der er ingen tvivl om, at vi op til hver kamp, det følte vi også op til OB, kan mærke, at det er store, vigtige kampe. At der er pres på. Der skal bare præsteres. Og gør vi det, kommer sejrene også.

Annonce

Et sundt pres

Angriber Patrick Mortensen er tilsyneladende én af de spillere, der ikke lader sig påvirke af, om det hedder top- eller bundbrag. For ham er fokus ikke ændret.

- Der er pres her i klubben, men for mig at se er det et sundt pres - og noget, du skal kunne være i - og det synes jeg også, vi alle godt kan. Havde vi taget denne snak efter Viborg-kampen, så havde piben nok haft en anden lyd. Dér var jeg mere bekymret, fordi det var mange af vores basale ting - vores dyder - vi manglede; vores udtryk, vores aggressivitet, vores energi og udstråling. Det er ting, du selv kan kontrollere hver gang, og de manglede, lyder det fra anføreren.

Han peger derfor på OB-kampen, der endte 2-2. Her trådte holdet i den rigtige retning.

- Mod OB, i hvert fald i første halvleg, viste vi os fra vores gode side. Vi stod op for hinanden, også selvom de kom foran efter 30 sekunder, og vi havde al mulig grund med vores nylige historik til at slå op i banen. Derfor er vi fortrøstningsfulde, siger han.

Det lyder næsten som om, at du ser OB-kampen som et vendepunkt, selvom I "kun" spillede uafgjort?

- Ja, det var det på mange parametre. I den offentlige debat trækker vi forhistorien for de første kampe i sæsonen med os ind i det uafgjorte resultat mod OB, men jeg synes, vi er gode til ikke at suge for meget til os internt. Vi taler om en masse ting og gennemgår og analyserer kampene. Og det er vigtigt, at vi udelukkende forholder os til dét, og ikke begynder at suge en masse ind i forhold til alle de konsekvensberegninger, der kører i snakken derude, kommer det fra en smilende Mortensen.

Det påvirker helt sikkert nogle af spillerne, men der er også spillere, der bevæger sig helt ubekymret rundt i det, og det uanset, hvordan vi ligger i tabellen. Det siger sig selv, at vi ønsker at have så få bekymringer som overhovedet muligt, men vi skal samtidigt også have respekt for situationen

David Nielsen
Annonce

Utilfredse spillere er væk

Tilbage til Nicolai Poulsen, ham med karantænen, men trods alt en mand, der har prøvet lidt af hvert i Superliga-regi, og har været med på den gode rejse i AGF:

I din tid i Randers prøvede du også at spille for et hold, der lå i den tunge ende, så du kender de mekanismer, der går i gang. Er du begyndt at se nogle af de kedelige mekanismer i jeres omklædningsrum efter den start, I har fået?

- Nej, overhovedet ikke. Det er fint, at der er nogle spillere, der er kommet væk fra klubben. På et tidspunkt havde vi en del spillere, der ikke spillede ret meget, og det giver lidt utilfredshed i en trup - men de spillere er vi sluppet af med, og det er fint, siger Poulsen, der altså sender lidt af en dartpil efter nogle af de spillere, der forlod AGF på de sidste dage af transfervinduet.

Nu skal der kigges fremad.

- Vi har en god trup og det handler bare om at få selvtillid og følelsen af at vinde igen. Det kan gøre meget. Vi har været igennem det før, og det handler om den første sejr. Det er nemt at sige, men det kræver, at vi ligger en masse arbejde i det, og det tror jeg bestemt, vi gør på søndag, kommer det fra midtbaneslideren.

Annonce

Ni point på kontoen

Efter Vejle venter så kampe mod Silkeborg og Sønderjyske. I alt tre kampe, der på papiret skal kaste ret så mange point af sig. Ellers snakker vi pludselig en sæson, hvor det handler om overlevelse, ikke top seks.

Set i det lys: Vil alt andet end ni point så ikke være skuffende?

- Jo, det vil det være, for vi går altid efter at vinde, og samtidigt vil jeg også blive rigtig, rigtig overrasket, hvis vi bare går ud og vinder én eneste af kampene nemt. Vi vil rigtig gerne have ni point, selvfølgelig vil vi det, men nu koncentrerer vi os udelukkende om Vejle-kampen. Det ville være mærkeligt at gøre andet, når nu vi kun har fået tre point i de første syv kampe, siger David Nielsen.

Kan man godt lade være med at kigge for langt frem, når man ligger, som I gør lige nu i tabellen?

- Ja, det er vigtigt. Der er selvfølgelig også nogle gode ting i at se frem mod, hvilke hold, vi skal møde, hvordan skal vi sætte os selv op, for det kan der også være en rød tråd i, hvis vi eksempelvis har tre modstandere, hvor vi vil spille det samme system. Der kan vi ligesom bygge en kampplan op. Det kigger vi også på, men vi er nødt til at fokusere benhårdt på den konkrete opgave. Og nu venter Vejle i en sindssygt vigtig kamp, lyder det fra cheftræneren.

Annonce
Kultur For abonnenter

Passionerede fugleentusiaster danner rammen om fortælling om frihed: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Alarm 112

Røver truede sig til penge ved 7Eleven: Stak af inden politiet dukkede op

AGF

David Nielsen hylder modstander efter pokalsejr: - Jeg får kuldegysninger over en fodboldklub som Frem

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

AGF

Se højdepunkterne: AGF går videre i pokalen på tre et halvt gyldne minutter

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Annonce