Annonce
Erhverv

For præcis fem år siden scorede AGF-målmand i superligaen: Nu springer han ud som selvstændig i byggebranchen

Steffen Rasmussen nåede 419 førsteholdskampe for den aarhusianske fodboldstolthed AGF. Nu tager han hul på en ny karrierevej i byggebranchen. Foto: Flemming Krogh
Det blev til mere end 400 AGF-kampe for Steffen Rasmussen og et enkelt mål, som målmanden scorede for præcis fem år siden. Nu skifter han efter tre år uden for fodbolden som salgschef i DLG på ny karrierespor og bliver medejer i et byggefirma.

BRABRAND: På den regnvåd mandag i slutningen af april 2018 spillede Steffen Rasmussen sin sidste superliga-kamp for AGF.

Den dengang 35-årige målmand blev indskiftet 10 minutter før tid i 5-2 sejren ude mod Silkeborg som en gestus for lang og tro tjeneste i den aarhusianske fodboldklub, hvor 'Staff' nåede 419 førsteholdskampe. Dermed slutter han sig til klubkoryfæer som John Stampe (444) og Aage Rou Jensen (423) med flest AGF-kampe i historien ifølge de officielle statistikker.

Beslutningen om karrierestoppet havde han taget tre måneder forinden på klubbens træningslejr i Portugal. En knæskade fire dage før afrejsen gav mange timer på egen hånd i fitness-lokalet og på hotelværelset, og alene-tiden fik tankerne om et snarligt karrierestop til at spire hos Steffen Rasmussen.

Annonce

- Jeg har altid vidst, at jeg skulle noget andet end fodbold. Jeg kunne for eksempel ikke se mig selv i at være træner. Det er ikke min passion, så mit sigte lå uden for fodboldverdenen, fortæller Steffen Rasmussen.

Han afsluttede sin uddannelse som finans-økonom i 2017 og arbejdede i de sidste år af fodboldkarrieren sideløbende med sponsorater i AGF's salgsafdeling. Her kunne keeperen have fortsat, men via en bekendt fik han en kontakt ind i grovvareselskabet DLG, hvor han søgte en stilling i salgsorganisationen - først som energikonsulent, siden energichef og i dag som salgschef i DLG Energi.

- De tog en chance dengang, og det samme gjorde jeg, og det er jeg glad for, siger den tidligere superliga-målmand, der 1. april springer ud som selvstændig, når han træder ind som medejer af byggevirksomheden Byg Nu.

Klar til næste skridt

Her begynder Steffen Rasmussen i et kapitel i karrieren, men på flere måder vender han også hjem - og ikke blot fordi firma-adressen ligger ganske tæt på bopælen i Brabrand.

- Jeg er vokset op i min fars tømrervirksomhed i Ørum på Djursland, og jeg har altid haft stor interesse for håndværksfaget. Samtidig har tanken om at blive selvstændig aldrig været fjern for mig, og nu opstod muligheden, forklarer Steffen Rasmussen.


Jeg var AGF-målmanden Steffen Rasmussen. Det var den, jeg var, og det var sådan, alle andre så på mig, og når du så ikke længere spiller fodbold, så begynder du forfra.

Steffen Rasmussen, tidligere fodboldspiller og snart selvstændig i byggebranchen


Han har købt sig ind til en tredjedel af ejerskabet i Byg Nu, som i forvejen er drevet af bygningskonstruktør Palle Kær og ingeniør Christian Lambertsen, der i øvrigt også begge har en tømrer-uddannelse i bagagen.

- Jeg har kendt Palle som en god kammerat gennem mange år, og kombinationen af, at der er travlt i branchen og en virksomhed, der er klar til at tage næste skridt, betyder, at der er plads til mig. Mine opgaver bliver administration og salg, men jeg kommer også til at regne tilbud og styre byggesager, fortæller Steffen Rasmussen.

Annonce

Fra alle verdener

- Jeg får noget fra alle verdener her. Det glæder jeg mig til, men det handler også om, hvor jeg kan se mig selv om 15 år. Det er ikke som sælger med stort S, selv om jeg også godt kan lige salgsdelen, forklarer Steffen Rasmussen og fortsætter:

- Hvis jeg skal drage en parallel til mit fodboldliv, så har jeg været vant til at have hånden på kogepladen, og jeg kan godt lide, når indsatsen afspejler sig i den respons, du får. Sådan er det i sportens verden, og sådan er det som selvstændig, og her kan jeg være med til at bygge videre på en forretning, som allerede fungerer godt.

Stefan Rasmussen på sit nye kontor hos Byg Nu i Brabrand, hvor han har købt sig ind til en tredjedel af ejerskabet og begynder 1. april 2021. Foto: Flemming Krogh

Byg Nu er stiftet i 2015 og beskæftiger 15 medarbejdere. Virksomheden gør sig først og fremmest i hovedentrepriser inden for nybyggeri, tilbygninger, renoveringer og lejlighedsopførelser.

- Vi vil gerne vokse en lille smule, men ikke for at blive voldsomt store. Vi skal fortsat være en god lille forretning med fokus på godt håndværk, tilfredse kunder og spændende opgaver, lyder målsætningen.

Annonce

Den svære overgang

For mange tidligere eliteidrætsudøvere er overgangen til en civil karriere svær, når lyset ikke længere er tændt i Parken og på andre store arenaer. Sådan er Steffen Rasmussens historie ikke umiddelbart, men der er mere bag facaden:

- Jeg vidste godt, at jeg skulle ud af fodboldboblen, og jeg gik direkte over i et job hos DLG, hvor alt var nyt og spændende, men jeg tror, at alle bliver ramt på et tidspunkt. For mig kom det først et års tid efter, at jeg var stoppet på fodboldbanen.

Håndværk ligger langt fra fjernt for Steffen Rasmussen, der er vokset op i sin fars tømrerfirma i Ørum på Djursland. Foto: Flemming Krogh

- Det er svært at sætte ord på præcis, hvad det er, men du mangler bare noget. I mange år har sporten været en meget stor del af din identitet. Jeg var AGF-målmanden Steffen Rasmussen. Det var den, jeg var, og det var sådan, alle andre så på mig, og når du så ikke længere spiller fodbold, så begynder du forfra.

- Det har været svært for både mig og min familie at vænne sig til, uden jeg dog på nogen måde været nede i et sort hul eller ramt af depression, tilføjer han.

Annonce

Stadig AGF-målmand

Steffen Rasmussen er stadig AGF-målmanden i manges øjne, selv om han også har mødt kunder i DLG-tiden, som ikke har kendt det fjerneste til fodboldfortiden. Fodbolden savner han i øvrigt ikke:

- Suset fra spillertunnelen, når solen skinner, og der sidder 15.000 tilskuere på stadion, bliver du aldrig træt af, men jeg ved jo også, hvad der ligger bagved. Jeg kan fortsat godt lide at gå til kampene, og jeg nyder den succes, som AGF har nu, ligesom jeg bliver irriteret, hvis holdet taber.

- Heldigvis er der så en ny dag i morgen, hvor jeg ikke behøver tænke på det.

Udover flere end 400 førsteholdskampe for AGF blev Steffen Rasmussen udødeliggjort i brede fodboldkredse, da han scorede et udlignende mål til 2-2 mod AaB i fire minutters overtid for præcis fem år siden - 18. marts 2016.

- Det er jo altid godt at score som målmand. Sådan noget bliver bare husket, slutter han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce