Annonce
AGF

David Nielsen er begyndt at se ligheder med bronzesæsonen: - Ligaen betaler stadigvæk til dem, der er dygtige defensivt

David Nielsen og AGF har holdt buret rent i seks af de seneste otte Superligakampe. Arkivfoto: Ole Nielsen
David Nielsen og AGF har fået meget kritik for ikke at score nok mål - og det gør de heller ikke. Men det er også en sandhed, at Superligaholdet siden transfervinduet lukkede er tredjebedst i ligaen og har lukket færrest mål ind.

FODBOLD: Med fare for at blive beskyldt for hykleri, så kommer her en konstatering. For denne avis har bestemt også været med til at slæbe brænde til det bål, der har kritiseret David Nielsens Superligahold for dets spil igennem det meste af sæsonen.

Men kigger du isoleret set på de seneste otte kampe - altså fra transfervinduets lukning hvor AGF blev forstærket med Mikael Anderson og Mustapha Bundu - så går det faktisk ganske fint i AGF, som vi siger i Jylland.

Holdet har to point i gennemsnit. Fem sejre og en uafgjort, hvilket i overbevisende stil er nok til en tredjeplads på formbarometeret.

Annonce

Ifølge cheftræner David Nielsen er det de seneste sæsoners henholdsvis tredje- og fjerdeplads, der er skyld i, at AGFs fine formkurve er gået under radaren. Og så er den elendige sæsonstart naturligvis årsag til, at AGF før søndagens kamp mod FC København indtager en syvendeplads i Superligaen.

- Hvis vi kigger på stemningen omkring vores hold inden FC Midtjylland-kampen, så var der ikke nogen, der bed mærke i den gode stime, selvom vi også dér lå stærkt i en formtabel. Vi skal ikke glemme i al den her snak om krise og dårlig sæsonstart, at vi har haft et rigtig godt hold i et godt stykke tid nu.

- Det betød meget, at vi fik transfervinduet lukket. Ikke nok med, at vi fik nogle ind på sidstedagen, så connectede de spillere, der troede de skulle væk, til gruppen igen, fortæller David Nielsen.

Men spiller AGF godt?

I de otte seneste kampe har AGF blot scoret otte mål, og det er her en stor del af kritikken hæfter sig. Fordi de fem mål bag Jesper Hansen - heraf fire i samme halvleg mod FC Midtjylland - er bedst i perioden i hele ligaen.

Når du kigger tilbage på perioden siden transfervinduet lukkede, så har pointene været der, men har du også været tilfreds med spillet?

- Spiller vi godt? Der har manglet noget offensiv produktion, men når jeg ser på hvordan vi spiller, så har jeg ansvaret for, at AGF kan forsvare sig. Fordi jeg ved hvor vigtigt det er, at vi her i klubben har et ret tydeligt forsvarsspil - alle skal forstå forsvarsprincipperne. Det er nu engang sådan vi er nødt til at starte - også med de nye spillere. Derfor har det ikke været nogen overraskelse for mig, at vi har svinget lidt i vores præstationer offensivt. Jeg vil dog stadig kalde os solide, og alle kan se hvordan vi forsvarer os. Og det er bare super vigtigt. Jeg vil ønske, at jeg kunne stå og sige noget andet, men sådan er det nu engang.

- Det er naturligt, at vi får kritik for vores offensiv, men det ændrer ikke noget for mig. Vi bruger ekstremt meget tid på vores offensiv og de ting, vi gør når vi har bolden. Det handler sådan set bare om hvor dygtige vi trænere er til at komme med de rigtige øvelser, der kan speede processerne op.

Annonce

Kritik hjælper David Nielsen

Jeg hører stadig mange kritiske røster omkring jeres spil, men når vi kigger isoleret over de seneste otte kampe, så er det jo gået godt pointmæssigt. Hvordan er stemning i truppen, har I bygget en selvtillid op på bund af de seneste par måneder?

- Der er stadig en sult for at vi skal blive bedre. Og det hjælper faktisk mig, at vi får kritik mens vi gør gode ting. Fordi det holder spillerne på tæerne. Derfor kan kritikken være belejlig for mig internt, fordi det kan hjælpe mig med at highlighte nogle af de pointer, jeg har. Jeg har været i AGF i mere end fire år, og jeg har lært, at det fungerer godt på den måde. Derfor er kritik ikke noget, vi behøver at frygte - vi kan bruge det på mange måder, siger David Nielsen.

Superligaens formtabel

Siden transfervinduet lukkede er der spillet otte runder i Superligaen. Tabellen for denne periode ser således ud:

 1. FC Midtjylland 2,38 point
 2. Brøndby 2,13
 3. AGF 2
 4. Silkeborg IF 1,63
 5. AaB 1,63
 6. FC København 1,5
 7. Randers FC 1,38
 8. OB 1,13
 9. Viborg FF 1
 10. Vejle 0,88
 11. Sønderjyske 0,5
 12. FC Nordsjælland 0,25

For sig selv glæder han sig over, hvordan spillet i de seneste måneder minder ham om det spil, der begyndte AGFs optur for to år siden - det var nemlig heller ikke lige kønt hele tiden.

- Det eneste, folk husker er, at vi vandt bronze og fik en fjerdeplads året efter. Men der er ingen, der husker hvordan det så ud inde på banen i efteråret da vi lå i en lav, kompakt blok og kontraspillede alle hold i sænk. Dengang var der ingen, der stillede spørgsmål ved, om vi kunne udvikle os offensivt eller noget som helst. Men jeg kan huske hvordan vi spillede og jeg kan se lighederne med hvordan vi spiller nu. Og jeg kan se hvordan ligaen stadigvæk betaler til dem, der er dygtige defensivt og giver få chancer væk.

- Vi skal huske på, at ligaen bliver afgjort i et vinterhalvår. Vi skal kunne andet end at strikke en masse små afleveringer sammen. Vi skal blive bedre til den del, man normalt ser på gode baner, men vi ved også, at vi kan gøre noget, når elementerne begynder at være med os.

David Nielsen og AGF møder FC København på søndag i årets næstsidste kamp.

Kritik er ikke noget, vi behøver at frygte - vi kan bruge det på mange måder.

David Nielsen


Annonce
Aarhus For abonnenter

Nu skal fisk tjekkes for gift fra brandskole i Aarhus: - Det er et forbandet farligt stof, så vi går med livrem og seler

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Galt eller genialt? To politikere vil lægge tag på Aarhus Syd Motorvejen

Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Alarm 112

'Varme-mand' snød 82-årig og stak af med større kontantbeløb

Aarhus

Kraftigt snefald på vej: Snestorm rammer store dele af Jylland

DF-formand: Messerschmidts model for formandskab holder ikke

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Aarhus

Frygter for fremtiden: - Jeg tør ikke tænke på, hvor mange sygeplejersker, der siger deres stilling op de næste måneder

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Alarm 112

Giv plads: Ambulance kører med politieskorte til Skejby efter alvorlig ulykke

Aarhus For abonnenter

Parcelhuse med særlige historier: Søren og Jettes hus er på forsiden af en ny bog om arkitektur

Aarhus

Søstrene Grene udvider og optimerer butik i Bruuns Galleri: Se den nye indretning her

Annonce