Annonce
Østjylland

Galten Kirke som en smuk fugl

Modernisering og kunstnerisk udsmykning til 4,6 mio. kr. af kirken blev fejret ved to gudstjenester i går.

De to lokale præster i Galten, Laura Gylden-Damgaard og Betina Hjorth Præstegaard, samt menighedsrådet ved Galten Kirke, havde de store smil fremme, da de i går kunne invitere til genindvielse af kirken efter den store renovering.

Det skete af to omgange. Først om formiddagen for en særlig indbudt gruppe, blandt andet med håndværkere fra malermesteren til smeden, der har udført det krævende arbejde. Til pressen og til kunstneren Peter Brandes - der har stået for den kunstneriske udsmykning - og nogle af hans pårørende.

Kl. 14 var det så med en gudstjeneste for hele menigheden og alle øvrige interesserede. Begge gange med biskop Keld Holm i spidsen for gudstjenesten.

Og det var en dag med store forventninger, for det var kun ganske få, der havde set det færdige resultat før genåbningen i går. Det var også så sent som tirsdag i denne uge, at alterbillederne kom på plads. Og forventningerne blev indfriet.

Kirken fremstår harmonisk og smuk i en visuel helhed, der er præget af ro, enkelthed og gyldne farver. Samt med bibelske fortællinger om De 10 Bud i kirkens 10 store vinduer. Og en altertavle, der fortæller Kristi lidelseshistorie på korset. Indtil alterets to fløje åbnes. Så fremspringer - sådan føles det nærmest, når lågerne åbnes - et gyldent lysende opstandelsesmotiv med lys og kraft i centrum.

Samtidig er kirkerummets funktioner knyttet tættere sammen. Prædikestolen er trukket frem, så det nu ikke står inde i et hjørne - men mere er en del af kirkerummet. Og døbefonden er flyttet fra korbuen ned i 'skibet', hvor der er meget bedre plads omkring det.

Samtidig er bygningen nu gjort moderne og sund med et godt indeklima. Og ny lyssætning falder ind i de gennemgående gyldne farver.

»Det er en stor glæde at være med her i dag,« sagde biskop Keld Holm.

»Kirken er i den grad blevet fornyet på smukkeste vis. Tillykke med det,« sagde han.

Peter Brandes fortalte med stor gejst om detaljer i sit kunstneriske arbejde med kirken efter gudstjenesten. Og om de mange store og små historier, man kan finde i hans arbejde i kirken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Østjylland

To veje bliver spærret

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce