x
Annonce
Norddjurs

Gigantisk tragt skal pryde Grenaa Havn

Tragten blev produceret som et samlesæt hos Ålsrode Smede- og Maskinfabrik, hvorefter den blev samlet direkte på havnen. Pressefoto

Grenaa: Danmarks måske største tragt er på plads på Grenaa Havn.

Med sine 13 meter i højden og en tragtåbning på størrelse med et parcelhus, er den ikke til at overse. Men hvad skal den så bruges til?

Det er det lokale firma Ålsrode Smede- og Maskinfabrik, der står bag kæmpetragten, og her fortæller administrerende direktør Brian Basse, at den skal bruges til at losse tørt løsgods som foderstoffer, sand, grus og træpiller fra skibe til lastbiler. Her skal den enorme tragt sikre, at man effektivt kan laste lastbilerne med et minimum af spild.

- Det er ikke det største emne, vi har bygget, men det er et af de helt store med en vægt på 49 ton. Vi har ikke bygget en så stor tragt tidligere, så vi har brugt meget energi på projekteringen, der i alt har krævet næsten 500 timer hos vores tekniske tegner og resulteret i 500 tegninger af tragten og alle mulige detaljer, fortæller Brian Basse og tilføjer, at selve tragten rummer 160 kubikmeter, og at selv et af de helt store vogntog med en vægt på 62 ton kan køre under den.

På fabrikken i Ålsrode har man forberedt tragten som et kæmpe samlesæt, der er transporteret til Grenaa Havn, hvor tragten samles.

- Vi har ret store forventninger til at kunne udnytte de erfaringer, vi har fået fra dette projekt, fordi vi ved, at der rundt om på havnene står mange ældre tragte, der trænger til udskiftning. Hertil kommer speditører, foderstoffirmaer og mange andre, der kunne have behov for en udskiftning af deres tragt, siger Brian Basse.

Tragten måler intet mindre end 13 meter i højden. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Omsætning boomer: Madspildsbutikker bugner af lækre varer under coronakrisen

Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Aarhus

Skleroseramte Kristine har corona: - Føles som om, man ikke kan trække vejret ordentligt

Alarm 112

Truede betjente med corona: Flygtet fange stadig på fri fod

Aarhus

- Vi har aldrig, aldrig, aldrig oplevet noget lignende: Så hårdt er det østjyske turisterhverv ramt

Annonce