Annonce
Aarhus

Guider er klar med nye byvandringer

Guide Joanna Gammelgaard er på tur i Mølleparken med en flok gæster. Pr-foto
Besøg dronningens slot, rådhuset eller hvad du selv kan finde på og få en god forklaring med.

AARHUS: Byvandringer er blevet et populært indslag i århusianernes og byens gæsters liv, og nye muligheder er nu kommet til.

- Vi tilbyder en rute med "kunst i gaden" og en kombineret tur til Botanisk Have og Den Gamle By, forklarer Kirsten Strunge Larsen, der er formand for foreningen Aarhus Guiderne, byens mest erfarne gruppe af rundvisere.

- Aarhus Guiderne har eksisteret i over 70 år. Vi er omkring 55 erfarne guider, heraf er 30 særdeles aktive. For en guide er det vigtigt at kende historien fra bunden, så alle vores guider er uddannede, eksaminerede og autoriserede, siger Kirsten Strunge Larsen, der kan levere guider på 11 sprog.

- Vi har et fast program, men man kan også bestille en byvandring med et emne, man selv bestemmer, siger Carl Ancher Pedersen, som er en af guiderne.

Han tilføjer, at guiderne fik ny bestyrelse sidste efterår, og den arbejder på at optimere og udvikle tilbuddene.

Årets sommerprogram begynder 1. juli og løber ind i Aarhus Festuge, der i år afvikles fra 29. august til 7. september.

De mest populære ture er Rådhuset, Marselisborg Slot og en Vikingetur.

- Turen til rådhuset afvikler vi året rundt, og århusianerne elsker det hus, siger Kirsten Strunge Larsen.

Man kan møde spontant op til byvandringerne, der koster 100 kroner og med halv pris for unge under 18 år.

- Vi går turene uanset hvor mange eller få der kommer, også selv om kun én dukker op. Hvis der ved forudbestilte ture er mange flere end 25, sætter vi en ekstra guide på, siger Carl Ancher Pedersen.

I forbindelse med de store sejlskibes besøg til Tall Ships Races bliver der seks guidede ture med havnehistorier og fortællinger om nogle af skibene.

Aarhus Guiderne holder kurser, når der er behov for nye guider. Det sker hvert andet-tredje år.

Annonce

Læs mere her

Du kan læse mere om Aarhus Guiderne på www.aarhusguiderne.dk og www.facebook.com/aarhusguiderne
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Annonce