Annonce
Aarhus

Gymnasieelever strejker for at modtage seksualundervisning

Gymnasieelever vil have mere fokus på seksualundervisning og strejker fra den normale undervisning klokken 14 onsdag for at modtage virtuel undervisning fra Sex og Samfund. Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix)
Strejken begynder klokken 14 onsdag, hvor eleverne i stedet samles til undervisning via Zoom, lyder det i en pressemeddelelse fra danske gymnasieelevers sammenslutning, DGS.

AARHUS: En stor del af landets gymnasieelever har onsdag valgt at strejke fra undervisningen og i stedet modtage seksualundervisning i det tidsrum, hvor de normalt ville være på skolebænken.

Fra klokken 14 vil eleverne landet over derfor strejke fra deres uddannelse og i stedet samles til undervisning på Zoom.

I en pressemeddelelse lyder det, at flere elever har oplevet uønskede seksuelle kommentarer på deres gymnasium. Derfor vil man forsøge at tage fat ved problemets kerne og give undervisning, som har fokus på krop, køn og grænser på uddannelsesstederne.

Det er engagerede i Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, DGS, der står bag strejken. Det bliver Sex og Samfund, der skal stå for undervisningen.

- Når der ikke er blevet gjort plads i vores skema til seksualundervisning, må vi selv lave det. Derfor strejker vi fra skole i dag for at modtage seksualundervisning i stedet. Det nytter ikke noget, at vi kun lærer om Aristoteles og andengradsligninger, vi skal også lære om grænser, seksualitet og samtykke, siger Alma Tynell, som er gymnasieelev og en af arrangørerne bag strejken.

Hun bakkes op af formanden for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Ingrid Kjærgaard.

- I dag oplever alt for mange kvinder at få deres grænser overskredet på gymnasierne. Når knap hver femte kvinde har oplevet uønskede seksuelle berøringer på deres skole, har vi et problem. Det skal vi gøre op med, og det kan samtykkebaseret seksualundervisning være med til, lyder det.

Strejken foregår virtuelt, så alle elever har mulighed for at deltage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Langt mere snert i AGF-holdet i Randers, men drømmen brast om en finale på eget græs

Navne

Ny medarbejder i Djurslands Bank

AGF

AGF-cheftræner: Vi lagde alt, men tabte finalepladsen for en uge siden

Aarhus

Forvirring om smittetal - men det går den gale vej: To sogne trues af tvangsnedlukning

Annonce