Annonce
Favrskov

Hadstens julebelysning smadret: - Vi udvider black friday til black christmas

Massivt hærværk i Hadsten natten til lørdag. Blandt andet blev et avisskab brændt af. Foto: Lars Simonsen
- Det er så ærgerligt, at vi ikke kan have vores udsmykning i fred. Der må være nogle, der både hader julen og Hadsten, sådan som de er gået amok, lyder det fra blomsterhandleren, der selv har fået smadret julebelysning for omkring 10.000 kroner.
Annonce

Hadsten: Da de forretningsdrivende i Søndergade i Hadsten mødte ind på arbejde lørdag morgen, troede flere af dem ikke deres egne øjne.

Der havde været hærværksmænd på besøg, og julebelysningen var hevet ned hos flere forretninger. Kæderne var gået itu, der var hevet noget ud af væggen hos Hadsten Computer, der lå smadrede ølflasker rundt i byen, ølbonger var smidt og Hadstens store juletræ var forsøgt futtet af. Lige som der var antændt ild i skabe og sparket el-installationer i stykker.

Hærværket gik blandt andet ud over Hadsten Computer, Standard Dametøj, Bogormen, Skjold Burne, Sparekassen Kronjylland, guldsmeden Anytime og Hadsten Blomster.

- Det er så ærgerligt, at vi ikke kan have juleudsmykningen i fred. Der må være nogle, der virkelig hader julen og Hadsten, sådan som de er gået amok. Det er meget massivt, ikke nok med at lyskæderne er hevet ned og er gået i stykker, det store fælles træ, borgernes træ, som er blevet indkøbt efter støtte af salg af julekalendere, er forsøgt brændt af, så der er også tale om brandstiftelse, siger Lars Simonsen, Hadsten Blomster.

Blomsterhandleren har på vegne af juleudvalget lavet en fælles anmeldelse til Østjyllands Politi.

Stefan Granholm, Hadsten Computer, har video-optagelser af en skaldet mand, der klokken 2.29 natten til lørdag hiver julekæden ned hos computer-butikken.

- Den optagelse går til politiet, selvfølgelig. Men jeg venter selv med at anmelde hærværket. Jeg vil lige give hærværksmanden en frist til på mandag, så kan han nå at komme og lægge de 3000 kroner, det vil det koste at få repareret muren og få lyskæder op igen, siger Stefan Granholm.

Flere af lyskæderne på blomsterforretningen er revet i stykker. Foto: Lars Simonsen
Annonce

Når måske ikke lys inden jul

Hos blomsterforretningen har der før være småhærværk og hapserier, men i småtingsafdelingen, siger Lars Simonsen.

- Det her er en helt anden sag. Vi plejer at gøre en hel del ud af juleudsmykningen, både til gavn og glæde for byen og for os selv. Flere kommer kørende for at se det. Og vi har fået ødelagt for 10.000 kroner med kæder og opsætning, siger blomsterhandleren.

- Jeg ved ikke, om vi når at få julelys op igen. Om man overhovedet kan nå at få kæder hjem. Ellers må vi udvide begrebet black friday til black christmas, lyder det fra Lars Simonsen, der ikke helt har mistet sin humoristiske sans.

- Nej, det har jeg heldigvis ikke, men der er ellers med det her gjort et godt forsøg på det, siger han.

Vagtchef, politikommissær Martin Christensen, Østjyllands Politi, bekræfter, at der er kommet anmeldelser ind fra Hadsten.

- Vi er ved at se på sagen, og skal naturligvis til Hadsten for at se på det og sikre spor i sagen, siger vagtchefen.

El-installationer er smadret. Foto: Lars Simonsen
Byens juletræ er forsøgt futtet af, men det var åbentabrt ikke så nemt at få antændt. Foto: Lars Simonsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye tal: Tre ud af fire nye coronasmittede i Aarhus sidste uge har somalisk baggrund

Udland

Få overblikket: Mindst 100 mennesker har mistet livet ved voldsom eksplosion i Beirut

Aarhus

Stigning i smittede: Somalisk forening i chok over corona-tal

Aarhus For abonnenter

Tonicha går med mundbind i bussen: 25-årig ven døde af corona

Aarhus

Fuldt hus i de hvide test-telte: Ingen ledige tider før weekenden

Annonce