Annonce
Østjylland

Halvdelen af prins Henriks plader solgt til rigmand i Østen

Finn Torslow samler royale effekter og købte i februar en kæmpesamling af prins Henriks gamle LP-Plader. Kort efter solgte han ca. halvdelen af pladerne til en rigmand i Østen. Der er næsten altid dækket royalt op i privaten hos Finn Torslow, og hans største ønske er at spise middag med dronningen. Foto: Ritzau Scanpix/Ernst van Norde
Finn Torslow købte i februar prins Henriks private pladesamling for 46.000 kroner. Siden har han solgt halvdelen af de 900 vinylplader for et næsten lige så stort beløb.
Annonce

Torrild: Det var lige i overkanten selv for en royalist af Guds nåde, da Finn Torslow i februar måtte slippe 46.000 kroner for prins Henriks private pladesamling bestående af 900 vinylplader. Siden har investeringen dog vist sig at være rigtig god. For kort efter efter fik han et godt tilbud.

Monogram på prins Henriks plader

- Faktisk gik der kun få dage, før jeg modtog en sms fra en kvinde på Sjælland. Hun var blevet sendt sendt i byen af en bekendt til prins Henrik, fortalte hun. Manden bor i Østen og havde bedt hende kontakte mig for at høre, om jeg ville sælge prins Henriks plader for en god pris. Mere ved jeg faktisk ikke om køberen, siger Finn Torslow, der efter henvendelsen gennemgik alle pladerne og sorterede halvdelen fra.

Annonce

Fandt personlig hilsen

En af de plader, som Finn Torslow ikke vil af med, er en single med Anne Linnet. I den plades cover fandt han nemlig en personlig hilsen til dronning Margrethe fra både sangeren selv og fra pladens teksforfatter Johannes Møllehave.

- Den vil jeg under ingen omstændigheder sælge. Det er jo bare så stort med en så personlig hilsen, når man som jeg er vild med kongehuset, siger han.

Brev fra Anne Linnet og Johannes Møllehave til dronning Margrete. Finn Torslow fandt hilsenen inde i coveret på pladen "Min Sang", der blev til i et samarbejde mellem Anne Linnet og præsten og forfatteren Johannes Møllehave, som skrev alle teksterne til albummets 10 sange. Foto: Finn Torslow

Men Finn Torslow er også købmand, så efter gennemgangen af pladerne skrev han til kvinden, at hun kunne få 450 af dem for 45.000 kroner.

- Det sagde hun ja til, og allerede et par dage efter blev pladerne hentet af en chauffør fra Sjælland. Da var pengene gået ind på min konto samme morgen, siger den 70-årige royalist, som indtil 2015 drev julemarkedet på Det Gamle Mejeri i Torrild og stadig hjælper til på markedet.

Annonce

Sælger flere til jul

Her vil man også kunne finde ham, når julemarkedet åbner lørdag 10. oktober. I år dog ikke i julemandsuniform men i stedet iført en chaufføruniform og med fast plads foran den Daimler Krone 1, som Finn Torslow har ejet i mange år, og som var dronning Margrethes første bil.


Min ide er, at jeg vil sælge en stor del af prins Henrik plader på julemarkedet i Torrild. Skulle der vise sig at være for lidt interesse for dem, så er jeg sikker på, at jeg kan få dem afsat til den mand, som købte den første portion.

Finn Torslow, julemand i Torrild og manden, som i februar købte prins Henrik private pladesamling.


- Min ide er, at jeg vil sælge en stor del af prins Henrik plader på julemarkedet. Skulle der vise sig at være for lidt interesse for dem, så er jeg sikker på, at jeg kan få dem afsat til den mand, som købte den første portion, fortæller købmanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Frosten stoppede igen letbanen: Trods varsler fra DMI fik kulden frit spil

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

AGF For abonnenter

Kommentar: Sportschefen er smuttet, men det betyder ikke, at AGF skal trække håndbremsen

Annonce