Annonce
AGF

Han skal træde i Blumes fodspor: Ny AGF-midtbanedynamo vil genfinde sin hidsige målform

Efter to og et halvt år i Viborg-trøjen i den næstbedste AGF, er Frederik Brandhof klar til at kaste sig ind i kampen om spilletid i Superligaen for AGF. Foto: Morten Dueholm
Frederik Brandhof har i et par sæsoner været en profil i landets næstbedste række. Men har han det, der skal til for at tage springet op til at spille fast for AGF i Superligaen?

FODBOLD: Ventetiden – det vil sige foråret - har han brugt på at rykke op i Superligaen med Viborg, så nej, han har ikke siddet og trommet med fingrene, pillet næse eller hvad man nu kan finde på, når man bare skal have tiden til at gå.

Frederik Brandhof, 24-årig skibonit, skrev allerede tilbage i januar under på en tre og et halvt år lang kontrakt med AGF, og da den først gjaldt fra sommeren 2021, er han først nu med træningsopstarten landet på Fredensvang.

Eller helt landet i støvlerne er han faktisk ikke endnu, for den halvanden uges tid på Terp Skovvej har Brandhof tilbragt i styrkelokalet i klubhuset på grund af en skade: Overbelastning i området under mavemusklerne.

Annonce

- Det er selvfølgelig frustrerende at starte op i en helt ny klub, og så være skadet. Jeg har ventet på det her, vil gerne ud at vise mig frem og få en god start. Det driller lidt, og hvornår jeg er klar til at træne, ved jeg ikke helt. Det tager jeg fra dag til dag, men det går heldigvis fremad, kommer det fra Brandhof, har spillet divisionsfodbold siden 17-års-alderen, hvor han debuterede for Skive. Siden røg han til FC Midtjylland, hvor det blot blev til én enkelt optræden på førsteholdet.

I januar 2019 skiftede han så til Viborg, hvor han har været en bærende kraft, spillet 77 kampe, scoret 12 gange.

I tiden i Viborg har han haft stor succes som dynamisk, målfarlig midtbanemand, men det sidste halve år blev han så skubbet ned på højre back.

Vil helst spille på midtbanen

Altså: Endnu en alsidig type er kommet til Aarhus.

Hvilken rolle håber/forventer du at få her i AGF?

- Jeg håber først og fremmet på at komme til at spille fast. AGF er en topklub, og jeg er kommet for at spille min chance. Det har jeg tænkt mig at gøre så snart, at jeg er tilbage på træningsbanen. Jeg ved godt, at der er rigtig hård konkurrence om spilletiden i den her trup, men det ser jeg kun frem til. Jeg tror på mig selv.

Du har først og fremmest gjort dig som 8’er på midtbanen, men har også vist, at du kan spille back. Hvor vil du helst spille?

- På midtbanen som 8’er. Det er den position, jeg har spillet mest i løbet af min karriere, det er den, jeg kender bedst til, og der jeg føler mig mest tilpas. Men ja, jeg kan også spille på andre positioner, hvis det skal være, og det ser jeg da som en fordel. Men ingen tvivl om, at det er 8’er-positionen, der er min foretrukne, og den jeg sigter efter, siger Brandhof.

Og med Bror Blumes exit til østrigsk fodbold, er vejen da umiddelbart også banet for spilletid. Hvis han altså lige bliver sin skade kvit. Han kommer - som truppen ser ud nu - til at konkurrere med Benjamin Hvidt, Zach Duncan og Albert Grønbæk Erlykke om pladsen ved siden af Patrick Olsen.

I forrige sæson nettede han hele ti gange fra positionen på den fremskudte midtbane. Og det er et målsnit, han vil forsøge at ramme igen.

- Der er i hvert fald lidt større chance for at sparke nogle bolde i kassen og være mere involveret, når man spiller på midtbanen. Det kan jeg meget godt lide.

I den forgangne sæson scorede du kun to gange. Jeg ved godt, at du også spillede back i en del kampe, men hvorfor ikke flere mål?

- Jeg kom egentlig stadigvæk frem til mange chancer, men var ikke helt lige så skarp som i forrige sæson. Jeg brændte for mange oplagte muligheder, men hæfter mig fortsat ved, at jeg trods alt var god til at komme med frem og stå de rigtige steder. Formår jeg også det her i AGF, skal jeg nok sparke nogle flere ind i den her sæson. Det lover jeg.

Annonce

Ikke nervøs for tilvænningen

Så du er god til at komme i feltet?

- Ja, det vil jeg mene. Jeg er den der typiske boks-til-boks-spiller. Jeg kan lide at komme med og snuse noget op i feltet, og har scoret mange mål, når jeg får de her cutback-afleveringer. Så det er vel en af mine største styrker, at jeg ofte når med i feltet, selvom jeg også arbejder hårdt den anden vej.


Det er den position, jeg har spillet mest i løbet af min karriere, det er den, jeg kender bedst til, og der jeg føler mig mest tilpas. Men ja, jeg kan også spille på andre positioner, hvis det skal være, og det ser jeg da som en fordel. Men ingen tvivl om, at det er 8’er-positionen, der er min foretrukne, og den jeg sigter efter

Frederik Brandhof om 8'er-positionen


Hvad gør han sig af tanker om hurtigt at bide sig fast i start-11'eren?

- Det handler om, hvordan jeg gør det på banen og i dagligdagen. Jeg er kommet hertil for at spille min chancer, og tror på egne evner, og tror på, at jeg kan spille mig ind på holdet. Jeg vil som alle andre i truppen spille så mange kampe som muligt, og det håber jeg selvfølgelig også jeg kommer til i AGF.

Diplomatisk svar. Sådan er det. Det lyser dog også langt væk, at han er en ung mand med selvtillid.

Men der er trods alt et hop fra at spille fast i landets næstbedste række til potentielt at skulle spille fast i Superligaen. Det ved han godt. Han nikker ligefrem.

- Det er klart, at der altid er noget tilvænning. Det handler både om at komme til en ny klub, men også om at træde et niveau op. Jeg skal lære holdkammeraterne at kende, omgivelserne, det hele, og det kan tage tid, men jeg har skiftet klub før, så det er ikke helt nyt for mig. I forhold til tempoet og niveauet er jeg ikke så nervøs. Jeg er en dynamisk og løbestærk spiller, så jeg er sikker på, at jeg hurtigt finder mit spil i Superligaen, kommer det fra Brandhof.

Men nu skal han lige ud i solen, væk fra de faste timer i styrkelokalet først.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er Aarhus’ bedst bevarede hemmelighed

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Musikken fylder Aarhus: Så er der Spot-party i provinsen

Aarhus For abonnenter

Bekymret familiefar kæmper for at få vished: Har mine børn leget i giftigt brandskum og taget skade af det?

Debat

Ulovlige byggerier i Aarhus: Det skal nok blive kønt, hvis alle bare får tilgivelse

Kultur

Se video med Tom Kristensens Le Mans-bil bygget 1:1 i Lego

Alarm 112

Politiet søger hjælp til at identificere medgerningsmand: Overfaldt tre mænd samme aften

AGF For abonnenter

Skadesoverblik i AGF: Knæskade driller Gift Links

AGF

Bagkanten: Patrick Olsen er pludselig kommet i klemme i AGF, men betyder det, at han skal se langt efter spilletid fremover?

Aarhus

Kæmpe læk af personnumre i Aarhus: Lange lister med fortrolige cpr-numre lå på kommunal hjemmeside

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Kultur For abonnenter

Århusianske Iomfro er Spot-debutant og efterspurgt af kronprinsparret: - Det er virkelig dejligt, at folk ser en kvalitet i det, jeg laver

Alarm 112

Drabet på Væddeløbsbanen: Modstridende forklaringer mudrer billedet af drabet

Annonce