Annonce
AGF

Har AGF et etisk ansvar mandag i Herning?: - Mine spillere vil altid vinde

Det forventes, at AGF sparer en håndfuld spillere til mandagens ubetydelige kamp mod FC Midtjylland. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
David Nielsen kommer til at lave ændringer på sit hold til mandagens Superligakamp mod FC Midtjylland for at stå bedst muligt til Europa playoff-kampen fredag.

FODBOLD: Hvad er vigtigst for AGF. At kvalificere sig til Europa eller at sørge for, at det danske mesterskab uddeles efter en etisk rettesnor?

Det er i bund og grund ikke noget svært spørgsmål at svare på for en professionel virksomhed.

På fredag spiller AGF en af sæsonens vigtigste kampe. Europa playoff-finalen mod enten Sønderjyske eller AaB, der afgør om der med fjerdepladsen følger en flybillet ud i Europa i baglommen.

Annonce

Fire dage inden spiller AGF sæsonens næstesidste kamp. På udebane i Herning mod FC Midtjylland. For AGF en fuldstændig ligegyldig kamp, fordi de er sikre på fjerdepladsen, men for resten af Superligaen en essentiel kamp.

Midtjyderne ligger nummer to i Superligaen og forsøger at hente Brøndby. Samtidig kigger de sig  over skulderen efter FC København, der vil have fingrene i den plads i Champions League-kvalifikationen, som andenpladsen giver.

Der kommer udskiftninger

Så AGF kan ikke være bekendt bare at møde op med et forstærket U19-hold i Herning. Eller hvad?

- Vores vigtigste kamp er fredag, men der er mange måder at blive klar til den kamp på. Der kommer til at være udskiftninger på holdet, men vi kan også lade nogle spille lidt kortere tid. Men i bund og grund skal vi gå ud og være stærke i Herning, siger AGFs cheftræner David Nielsen.

Her I et etisk ansvar for at forsøge at vinde den kamp, synes du?

- Ja, spillerne vil altid vinde. De spiller altid for at vinde. Der er ingen, der synes, det er sjovt at tabe en kamp til dem, vi løber og konkurrerer med hver uge. Det giver sig selv, og det er jeg slet ikke nervøs for.

- Vi spiller altid turneringen ud fra den form, den er sat op i og for vores eget bedste. For os er kampen fredag større end den mandag, men det ene udelukker ikke det andet. Vi så i torsdags (mod Brøndby, red.), at spillerne giver alt hver gang. Og det var dejligt at se.

Men du kan vel påvirke jeres vinderchancer alt efter, hvilke spillere, du sætter på banen fra start?

- Det giver lidt sig selv. Vi har nogle, der ikke kan spille. Nogle, der har nogle skrub. Og så må vi se. Vi ser på holdet op til kampen. Hvem er frisk og klar og hvem skal spares, siger David Nielsen.

Ved lørdagens træning, den sidste op til kampen som avisen havde lov til at overvære, trænede hverken Sebastian Hausner, Jesper Juelsgård, Patrick Olsen, Patrick Mortensen eller Casper Højer Nielsen.

Det er dog ikke ensbetydende med, at de ikke er med mandag. Til gengæld fortæller David Nielsen, at Milan Jevtovic, der på det seneste ikke har været i truppen, vil være i spil igen.

AGF møder FC Midtjylland mandag klokken 17.00. Playoff-finalen mod enten Sønderjyske eller AaB spilles fredag i Aarhus klokken 19.00.


Vores vigtigste kamp er fredag, men der er mange måder at blive klar til den kamp på.

David Nielsen, cheftræner AGF
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

AGF

Tidligere AGF-profil drager til Island

Aarhus

De smarteste sygehuse klarede coronakrisen bedst: AUH er blandt de bedste i verden

Alarm 112

Nye redningsstiger i østjyske havne skal forebygge drukneulykker: Skrig-orange og kan ses fra vandet i mørke

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce