Annonce
AGF

21-årige Sebastian Hausner har taget store skridt for AGF i denne sæson: - Vi kommer til at have en topspiller

Sebastian Hausner (th) anførte for første gang AGF, da Superligaklubben forleden mødte FC København. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Der er blevet trukket store veksler på Sebastian Hausner i denne sæson, der som 21-årig har skulle binde et skadesplaget AGF-forsvar sammen. Han har været nødt til at spille som både syg og skadet og træner stort set ikke for tiden, men forleden kom der en lille belønning, da Horsens-knægten fik lov til at bære anførerbindet for AGF.

FODBOLD: Fans med hang til at forsøge at gætte David Nielsens holdopstillinger inden kampstart, kan rolig pege på Sebastian Hausner.

På trods af, at forsvarsspilleren kun lige er blevet 21 år, har han i denne sæson været fast mand på AGFs Superligahold.

Det har han fordi, han har gjort det godt. Men også fordi, at mange af de mere rutinerede forsvarsspillere som Frederik Tingager og Niklas Backman har været meget skadet.

Annonce

Hausner er trådt til. Trådt op og trådt i karakter i deres sted, og det kan blive en stor gevinst både for ham selv og AGF på den lidt længere bane.

Træner ikke meget

AGFs cheftræner David Nielsen erkender, at han har trukket store veksler på U21-landsholdsspilleren. Nok også mere end rimeligt.

Fordi Hausner har selv døjet med skader. Først noget med en ankel, så knæet, så anklen igen, så anklen igen-igen og så knæet igen, som han selv formulerer det.

Det betyder, at han i store dele af foråret har trænet meget lidt sammen med holdkammeraterne. Imellem de mange kampe bliver han lappet sammen, vedligeholder kroppen oppe i styrkerummet. Og som en anden engelsk midterforsvarer fra firserne er han akkurat i stand til at spille når stadionlysene tændes og fløjten lyder.

- Rent udviklingsmæssigt for ham personligt har det været en optimal situation at stå i. Han har spillet hver uge, men han har spillet igennem problemer, skader og sygdom. Og det bliver man nogle gange nødt til i sin karriere, men han har skulle gøre det hele i dette forår. Han har spillet med en følelse af ikke at være 100 procent klar på grund af de her skader. Og det har været godt for ham, mener David Nielsen.

Og den tidligere anfører på AGFs ungdomshold beklager sig da heller ikke.

- Jeg spiller fodbold for at komme på banen hver weekend, så det har da været fedt at spille så meget. Selvfølgelig har jeg måske kunne ønske mig en pause her og der for at få tid til at komme mig over nogle skader, men sådan er gamet. Og jeg har lært min krop meget bedre at kende igennem det seneste halve år.

- Det er en kæmpe ære at få lov til at spille så meget for AGF. Jeg har lært meget af at få så mange minutter i Superligaen, og for mig personligt har det været den vigtigste ting i denne sæson. Jeg har nok lært mere, end jeg har spillet topkampe. Fordi der har også været nogle fejl, og jeg har måske ikke været så god, som jeg ønskede. Men man lærer hele tiden, og det er dét, jeg tager mest med fra denne sæson.

Hvad er det, du har lært?

- Det er småting i kampene. Og så spillet uden for banen; hvor vigtig din søvn og kost er, når du spiller søndag-torsdag-søndag. Før i tiden har jeg taget mere løst på min kost og min søvn, men i dette forår har jeg virkelig kunne mærke betydningen af hvor mange timer, jeg fik om natten, siger Sebastian Hausner.


Der er ingen tvivl om, at Hausner taler lige ind til dét, jeg gerne vil have i en spiller. Det handler også om hans personlighed.

David Nielsen


Annonce

- Bliver en topspiller

David Nielsen har tidligere talt om, hvordan han beundrer Sebastian Hausners mentale balance. Og de mange minutter på banen hjælper til at bygge på den fysiske del.

- Han har taget et kæmpe ansvar og er blevet en spiller, som vi kan se, at vi kommer til at regne med og som vi også kan regne med, at vi kommer til at lave en god historie på.

- Han vokser hele tiden og han er slet ikke færdig med at vokse endnu. Vi kommer til at have en topspiller, der bliver endnu bedre, vurderer David Nielsen.

Han er AGFs femtemest benyttede spiller i denne sæson. Hvor meget betyder det for ham i en alder af 21 år, at han allerede har spillet så mange fodboldkampe, som han har?

- Det betyder meget. Det er dét, det handler om. Du kan godt løbe og arbejde på en masse gode ting til træning, men det er de fejl og de gode ting, du laver i kampe, som du vokser af som spiller.

- Hans aktioner er på et sindssygt højt niveau og det er dét, han skal bygge videre på. De koncentrationssvigt som en ung stopper altid har, og som Hausner også har haft, de bliver færre og færre. Og når de kommer, så er der som oftest en grund til det; som ovre i Farum hvor han spiller med 40 i feber ...

Annonce

Anfører for en dag

Mange AGF-fans ser Sebastian Hausner som en kommende anfører. På grund af hans position på banen, hjerte og karakter.

Og da Patrick Mortensen forleden afsonede karantæne, var det da også Hausner, der førte AGF ind på Ceres Park til topkampen mod FC København.

- I første omgang så jeg individuelt på kampen; Hvilken spiller kommer til at være bedst, hvis han får anførerbindet? Men der er ingen tvivl om, at Hausner taler lige ind til dét, jeg gerne vil have i en spiller. Det handler også om hans personlighed. Vi skal ikke bruge en masse tid på at få Hausner op i gear til kampene. Tværtimod er han næsten for rolig nogle gange. Han er bedst når lysene skinner, og det er en meget vigtig ting.

Sebastian Hausner

Født: 11. april 2000

Position: Midterforsvarer

Kontrakt med AGF: 31. december 2025

Superligakampe for AGF: 48

Er startet inde i samtlige kampe i denne sæson med undtagelse af fire; To på grund af karantæne, to på grund af skade

Antal minutter for AGF:

2018-19: 540

2019-20: 1.482

2020-21: 2.015

- Han er sig selv og tager gerne ansvaret. Han har ikke noget imod, at hans holdkammerater måske griner af ham. Og det er godt, fordi han overfører det til banen. I hans debut oppe i Vendsyssel lavede han en kæmpe fejl efter 40 sekunder, der kostede et mål. Men kampen efter var han allerede god, så han har en fantastisk evne til at komme videre og lade ting ligge - både når han har spillet godt og dårligt, vurderer David Nielsen.

Annonce

Har åbnet munden igen

Træneren lægger ikke skjul på, at forsvarsspillerens hurtighed er årsagen til, at AGF har kunne lægge stilen om fra at stå dybt til at holdet til tider spiller med en meget høj bagkæde.

Og så lever både David Nielsen og Sebastian Hausner med fejlene, der er fulgt med de mange minutter på banen for en ung mand.

- Jeg er godt selv klar over, at jeg ikke har spillet på mit højeste niveau i alle kampe, men jeg føler, at jeg har fundet et solidt bundniveau. Der har været udsving, men jeg er blevet klogere på fodboldbanen af at spille så mange kampe, siger Sebastian Hausner.

Han kan mærke, at han er steget i hierarkiet. For halvandet år siden kom han ind i en kamp her og der, når Tingager, Backman eller Juelsgård var skadet. Nu er det ham, de andre kommer ind ved siden af.

Og den status har givet noget mere ansvar, som han forsøger at tage på sig.

Kun Patrick Mortensen, Patrick Olsen, Casper Højer Nielsen og Kamil Grabara har spillet flere minutter for AGF i denne sæson end Sebatian Hausner (tv). Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

- Da jeg var yngre havde jeg en tendens til at få udfald i min koncentration, så jeg har haft fokus på ikke at være så verbal, som jeg var kendt for, da jeg kom op på førsteholdet. Jeg har haft lagt det lidt på hylden, men nu føler jeg, at jeg er kommet til det punkt, hvor jeg kan kontrollere mit fokus 100 procent, og så kan jeg skrue op for det verbale igen.

- Det er vigtigt på et hold som vores med den enhed, vi efterstræber at være, og som jeg synes, vi har mere end andre klubber, at man tager ansvar for sine holdkammerater. Derfor er jeg blevet mere vokal i kampene igen, understreger Sebastian Hausner.

Glemte vi noget?

Jo, han nåede jo også lige at deltage i en U21-slutrunde midt i dette hektiske forår.

Alt sammen til gode for Hausner selv og AGFs pengekasse, når forsvarstalentet engang skal skydes af.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Tag bare hunden med selv om det er farligt: Minister afviser hundeforbud ved kvæg i nationalparkerne

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nu sker der noget: Kameraer i dødskryds på vej

Aarhus For abonnenter

Naboer om støj fra Botanisk Have: Nye regler blev brudt i weekenden

Aarhus

Frygter du den? Da Jerntæppet faldt, drog ulvene mod Jylland

Aarhus

Efter påkørsel af politibetjent: Sådan vil kommunen bremse vanvidskørsel på Silkeborgvej

Aarhus For abonnenter

Et hus, vi er stolte af. Nej! En voldtægt af byens skyline: Danmarks højeste skyskraber vedtaget efter ilter debat

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

AGF

Træner med på Fredensvang: Fransk centerforward er på prøve i AGF

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

21 teststeder i Region Midtjylland lukker i løbet af de kommende tre uger - se her hvilke

Indland

4000 tilskuere ved fodboldkamp opfordres til coronatest

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark For abonnenter

Efter 15 år i søgelyset: Berygtet omskæringslæge er sat ud af spil

Aarhus

Farvel til mundbindet: Halvanden uge efter er corona-tallene stadig i bund

Annonce