Annonce
AGF

Hausner efter en søndag i marken: - Fodbold skal vel kunne spilles på alle underlag

Dueller var ingen mangelvare, da AGF søndag aften tørnede sammen med OB. Sebastian Hausner havde flere af slagsen med hjemmeholdets tunesiske angriber Issam Jebali. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Der blev ikke brugt mange kræfter på at klage over banens tilstand, da Sebastian Hausner efter søndagens opgør mod OB kunne konstatere AGF's fjerde Superliga-clean sheet i streg. Midtstopperen hæftede sig i stedet ved netop den stærke defensive præstation.

FODBOLD: Der var ikke ligefrem lagt op til sambabold, da AGF søndag aften gæstede OB på Fyn.

På en regulær pløjemark måtte begge hold indstille sig på en besværlig omgang fodbold, der for gæsterne endte i forårssæsonens andet remis på tre kampe.

Hos århusianernes 20-årige midterforsvarer Sebastian Hausner, var der dog ikke meget brok efter 90 minutters fodbold i det kolde fynske vintervejr.

Annonce

- Årstiderne er jo desværre til det her. Men altså, en fodboldkamp skal vel kunne spilles på alle underlag, og alle kampe er jo forskellige, så det handler også om at kunne tilpasse sig underlaget. Vi vidste jo udmærket godt, det ikke ville blive poleret fodbold, fortæller Hausner.

Næsten ligegyldigt, hvem der spiller

Hausner udviklede sig i sidste sæson til en fast og vigtig bestanddel af det århusianske midterforsvar, hvor han i denne sæson har fortsat med at sætte sit præg.

Normalt sættes dette præg i samarbejde med Frederik Tingager, men netop Tingager måtte søndag sidde over grundet problemet med bentøjet. I stedet vikarierede Jesper Juelsgård for Tingager, og også i dette samarbejde så Hausner ud til at trives.

- Det fungerer sgu fint. Juelsgård er jo en erfaren spiller, så han kender gamet og er også god til at tage en masse ansvar. Og så er han jo god på bolden, så vi supplerer hinanden meget godt, synes jeg.

Superligaen, 16. runde

OB-AGF 0-0 (0-0)

AGF: Kamil Grabara - Alexander Munksgaard, Sebastian Hausner, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Nicolai Poulsen - Gift Links/75. Kevin Diks, Patrick Olsen/86. Milan Jevtovic, Bror Blume/63. Benjamin Hvidt, Jon Dagur Thorsteinsson/63. Albert Grønbæk Erlykke - Patrick Mortensen/86. Alexander Ammitzbøll

Dommer: Peter Kjærsgaard

Advarsler: Alexander Munksgaard, Nicolai Poulsen, Benjamin Hvidt, Casper Højer Nielsen, AGF.

Generelt var der tilfredshed at spore over det defensive arbejde, der for fjerde Superliga-kamp i træk sikrede AGF et clean sheet.

- Der er sgu ikke så meget slinger i valsen. Det er sgu næsten lidt ligegyldigt, hvem der spiller. Alle kender deres roller, og alle leverer bare solidt. Men nu skal man jo huske, at det ikke kun er de fem bageste, der skal sørge for det. Når dem foran os arbejder hårdt, så gør det jo bare arbejdet lettere for os, påpeger den 20-årige AGF-forsvarer.

Skal forlange mere af sig selv

Selvom kampen endte i endnu en nulløsning, startede AGF stærkt ud i kampens første tyve minutter, hvor der blev strikket flere fine angreb sammen, særligt på højrefløjen, hvor Gift Links og Alexander Munksgaard kombinerede godt. Som kampen skred frem, blev fremstødene på højrefløjen dog både færre og mindre farlige.

- Jeg tror egentlig, at det er OB, der får styr på deres biks. Men altså, vi skal bare forlange mere af os selv i sådan en kamp. Der var nogle positive ting at tage med, men der er også masser at arbejde med.

Den 20-årige midtstopper, der kom til AGF fra AC Horsens, har været med fra start i 12 af AGF's 16 Superliga-kampe i denne sæson, og den stærke østjyde er da absolut heller ikke bleg for at tage dirigentstokken i bagkæden.


Der er sgu ikke så meget slinger i valsen. Det er sgu næsten lidt ligegyldigt, hvem der spiller. Alle kender deres roller, og alle leverer bare solidt.

Sebastian Hausner


- Jeg vil ikke sige, at jeg føler et ansvar for det. Selvfølgelig har jeg fået mere ansvar, end jeg havde for halvandet år siden, men jeg føler egentlig, at det er ret naturligt for mig, det der med at åbne munden og bidrage til, at vi står godt i kæderne.

Søndag har Hausner og Co. endnu en mulighed for at holde nullet, når AGF på hjemmebane tager imod Sønderjyske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Krig om titler på rådhuset: Hvem har patent på at være byrådssekretær?

Sport

Overvandt chokstart: Bears har guld i sigte efter ny sejr over Horsens

Aarhus For abonnenter

Slut med smalle cykelstier på Frederiks Allé: Kommunen vil forbedre sikkerheden for cyklister

Annonce