Annonce
Erhverv

Hay får ny formand: Holch Povlsen træder ud af bestyrelse

Troels Holch Povlsen var med til at stifte Hay i 2002, men nu er han helt ude af selskabet. Arkivfoto: Claus Fisker/Scanpix
Troels Holch Povlsen har solgt sine sidste aktier i Hay, og nu har han også sagt farvel til formandspost.

Horsens: Design-succesen Hay ApS, der har base i Horsens, har skiftet ud på formandsposten.

Troels Holch Povlsen, som ad to omgange har solgt ud af virksomheden, som han var med til grundlægge i 2002, har nu også sagt farvel til posten som formand for bestyrelsen. Det fremgår af cvr-registret.

Holch Povlsen afløses på formandsposten af Andrea Ruth Owen. Hun er også administrerende direktør i Herman Miller, det amerikanske design-selskab, som i dag ejer 67 procent af Hay.

Herman Miller sikrede sig første bid af danske Hay i juni 2018. Indtil da ejede Troels Holch Povlsen 70 procent og Rolf Hay 30 procent. I forbindelse med handlen øgede Rolf Hay sin andel til 33 procent, Herman Miller købte 33 procent, og Troels Holch Povlsen beholdt aktiemajoriteten med 34 procent. Dé 34 procent købte Herman Miller af Troels Holch Povlsen dette efterår.

Overtagelsen trådte i kraft mandag 2. december og er netop slået igennem i cvr-registret, hvor der altså samtidig er registreret formandsskifte.

Hay har hovedkontor på den gamle toldbod på Havnen i Horsens, og det bliver det ikke lavet om på, selvom det amerikanske selskab nu ejer 67 procent, oplyste virksomheden i oktober til Horsens Folkeblad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Østjyske borgmestre om statsministerens planer: Skævt og urimeligt, hvis vi skal bløde endnu mere

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

112

Tyve tømte skolekøkken under ombygning: Store fryse- og køleskabe stjålet

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce