Annonce
Erhverv

Hay får ny formand: Holch Povlsen træder ud af bestyrelse

Troels Holch Povlsen var med til at stifte Hay i 2002, men nu er han helt ude af selskabet. Arkivfoto: Claus Fisker/Scanpix
Troels Holch Povlsen har solgt sine sidste aktier i Hay, og nu har han også sagt farvel til formandspost.
Annonce

Horsens: Design-succesen Hay ApS, der har base i Horsens, har skiftet ud på formandsposten.

Troels Holch Povlsen, som ad to omgange har solgt ud af virksomheden, som han var med til grundlægge i 2002, har nu også sagt farvel til posten som formand for bestyrelsen. Det fremgår af cvr-registret.

Holch Povlsen afløses på formandsposten af Andrea Ruth Owen. Hun er også administrerende direktør i Herman Miller, det amerikanske design-selskab, som i dag ejer 67 procent af Hay.

Herman Miller sikrede sig første bid af danske Hay i juni 2018. Indtil da ejede Troels Holch Povlsen 70 procent og Rolf Hay 30 procent. I forbindelse med handlen øgede Rolf Hay sin andel til 33 procent, Herman Miller købte 33 procent, og Troels Holch Povlsen beholdt aktiemajoriteten med 34 procent. Dé 34 procent købte Herman Miller af Troels Holch Povlsen dette efterår.

Overtagelsen trådte i kraft mandag 2. december og er netop slået igennem i cvr-registret, hvor der altså samtidig er registreret formandsskifte.

Hay har hovedkontor på den gamle toldbod på Havnen i Horsens, og det bliver det ikke lavet om på, selvom det amerikanske selskab nu ejer 67 procent, oplyste virksomheden i oktober til Horsens Folkeblad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce