Annonce
Skanderborg

Hip hip hurra for Ole Lund Kirkegaard: Slønglerne fejrer 80 års fødselsdag

Det bliver ekstra festligt til årets Sløngeldage i Skanderborg. Bysbarnet, forfatter Ole Lund Kirkegaard, kunne nemlig være fyldt 80 år i år. PR-foto
Ole Lund Kirkegaard kunne i år være fyldt 80. Det skal ikke gå stille for sig, så Di Heslige Slønglers Klup er i fuld gang med planlægningen af den runde dag.

SKANDERBORG: Mange husker måske, hvor galt det gik, da Carl Emil inviterede sine venner Oskar og Lille Virgil til fødselsdag. Eller galt og galt, de tre drenge havde en forrygende dag, mens det nok mest var Carl Emils mor, der blev lidt træt i ansigtet.

I år kunne forfatteren bag historien om "Lille Virgil", Ole Lund Kirkegaard, have fejret 80 års fødselsdag. Derfor får den runde dag naturligvis også stor opmærksomhed, når Di Heslige Slønglers Klup inviterer til Sløngeldage, som i år finder sted 9. til 16. maj.

Planlægningen af årets Sløngeldage er i fuld gang, og selv om programmet naturligvis ikke er helt på plads endnu, er der allerede meget at glæde sig til; Sigurd Barrett kommer med "Fortællekoncert om Genforeningen 1920", der er byvandring i Ole Lund Kirkegaards fodspor og så bliver kommunens 3. klasser igen tilgodeset med en Sløngelfredag.

Kulminationen på det hele bliver "Store Sløngeldag" lørdag 16. maj, der byder på Børnelitteraturfestival i Kulturhuset, "Liv, Leg og Lystigheder" på Kulturtorvet, "Drengestreger" i Byparken, teater, musik, cirkus og sjov på søen.

Annonce

Sløngeldage

Sløngeldage 2020 finder sted 9.-16. maj.

Allerede nu nogle af aktiviteterne programsat:
9. maj: Sigurd Barrett med "Fortællekoncert om Genforeningen 1920" i Kulturhuset
12. maj: Skrallebang m. Ivan og den etbenede hane (lukket arrangement) i Kulturhuset
14. maj: Byvandring med Charlotte Abildgaard "Ole Lund Kirkegaards fodspor"
15. maj – Sløngelfredag for kommunens 3. klasser (lukket arrangement)
16. maj – Store Sløngeldag med blandt andet Børnelitteraturfestival i Kulturhuset

21. januar klokken 19 fortæller arbejdsgrupperne i Kulturhuset Skanderborg. Interesserede er velkomne og kan også kontakte formand Uffe Høj på 40 21 05 93.

Velvillige fonde

Det er sjette gang Di Heslige Slønglers Klup holder Sløngeldage. Med årene har også verden udenfor bygrænsen opdaget kvaliteten i festlighederne, der i 2018 modtog Klods Hans-prisen for at sætte fokus på børnelitterattur.

- Fonde, foreninger og sponsorer har været særdeles gavmilde omkring Sløngeldage 2020 – og det i en grad, som vi ikke tidligere har oplevet. Vi har mærket en fantastisk positivitet omkring vores projekt. Det giver energi, gejst og glæde, lyder det glad og næsten lidt betuttet fra formand Uffe Høj i en pressemeddelelse.

Fondenes villighed til at give en økonomisk håndsrækning betyder, at 'sløngelkluppen' stort set kan fastholde gratisprincippet.

- Billetindtægter udgør under fem procent af vores indtægter for Sløngeldage 2020. Resten er bevillinger fra gavmilde bidragydere. Di Heslige Slønglers Klup anser gratisprincippet som en nødvendig præmis for projektet. Vi bør kunne tilbyde Sløngeldagene til alle – uanset økonomisk formåen. Sådan skal det være, lyder det fra foreningens formand.

21. januar klokken 19 vil arbejdsgrupperne fortælle om deres planer for 2020 i Kulturhuset Skanderborg. Interesserede er velkomne og kan, hvis de har lyst, benytte lejligheden til at melde sig til en arbejdsgruppe eller som hjælper under årets Sløngeldage.

Programmet for Sløngeldage 2020 er godt på vej. Et er sikkert, Sigurd Barret kommer. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Annonce