Annonce
Skanderborg

Hip hip hurra for Ole Lund Kirkegaard: Slønglerne fejrer 80 års fødselsdag

Det bliver ekstra festligt til årets Sløngeldage i Skanderborg. Bysbarnet, forfatter Ole Lund Kirkegaard, kunne nemlig være fyldt 80 år i år. PR-foto
Ole Lund Kirkegaard kunne i år være fyldt 80. Det skal ikke gå stille for sig, så Di Heslige Slønglers Klup er i fuld gang med planlægningen af den runde dag.
Annonce

SKANDERBORG: Mange husker måske, hvor galt det gik, da Carl Emil inviterede sine venner Oskar og Lille Virgil til fødselsdag. Eller galt og galt, de tre drenge havde en forrygende dag, mens det nok mest var Carl Emils mor, der blev lidt træt i ansigtet.

I år kunne forfatteren bag historien om "Lille Virgil", Ole Lund Kirkegaard, have fejret 80 års fødselsdag. Derfor får den runde dag naturligvis også stor opmærksomhed, når Di Heslige Slønglers Klup inviterer til Sløngeldage, som i år finder sted 9. til 16. maj.

Planlægningen af årets Sløngeldage er i fuld gang, og selv om programmet naturligvis ikke er helt på plads endnu, er der allerede meget at glæde sig til; Sigurd Barrett kommer med "Fortællekoncert om Genforeningen 1920", der er byvandring i Ole Lund Kirkegaards fodspor og så bliver kommunens 3. klasser igen tilgodeset med en Sløngelfredag.

Kulminationen på det hele bliver "Store Sløngeldag" lørdag 16. maj, der byder på Børnelitteraturfestival i Kulturhuset, "Liv, Leg og Lystigheder" på Kulturtorvet, "Drengestreger" i Byparken, teater, musik, cirkus og sjov på søen.

Sløngeldage

Sløngeldage 2020 finder sted 9.-16. maj.

Allerede nu nogle af aktiviteterne programsat:
9. maj: Sigurd Barrett med "Fortællekoncert om Genforeningen 1920" i Kulturhuset
12. maj: Skrallebang m. Ivan og den etbenede hane (lukket arrangement) i Kulturhuset
14. maj: Byvandring med Charlotte Abildgaard "Ole Lund Kirkegaards fodspor"
15. maj – Sløngelfredag for kommunens 3. klasser (lukket arrangement)
16. maj – Store Sløngeldag med blandt andet Børnelitteraturfestival i Kulturhuset

21. januar klokken 19 fortæller arbejdsgrupperne i Kulturhuset Skanderborg. Interesserede er velkomne og kan også kontakte formand Uffe Høj på 40 21 05 93.

Annonce

Velvillige fonde

Det er sjette gang Di Heslige Slønglers Klup holder Sløngeldage. Med årene har også verden udenfor bygrænsen opdaget kvaliteten i festlighederne, der i 2018 modtog Klods Hans-prisen for at sætte fokus på børnelitterattur.

- Fonde, foreninger og sponsorer har været særdeles gavmilde omkring Sløngeldage 2020 – og det i en grad, som vi ikke tidligere har oplevet. Vi har mærket en fantastisk positivitet omkring vores projekt. Det giver energi, gejst og glæde, lyder det glad og næsten lidt betuttet fra formand Uffe Høj i en pressemeddelelse.

Fondenes villighed til at give en økonomisk håndsrækning betyder, at 'sløngelkluppen' stort set kan fastholde gratisprincippet.

- Billetindtægter udgør under fem procent af vores indtægter for Sløngeldage 2020. Resten er bevillinger fra gavmilde bidragydere. Di Heslige Slønglers Klup anser gratisprincippet som en nødvendig præmis for projektet. Vi bør kunne tilbyde Sløngeldagene til alle – uanset økonomisk formåen. Sådan skal det være, lyder det fra foreningens formand.

21. januar klokken 19 vil arbejdsgrupperne fortælle om deres planer for 2020 i Kulturhuset Skanderborg. Interesserede er velkomne og kan, hvis de har lyst, benytte lejligheden til at melde sig til en arbejdsgruppe eller som hjælper under årets Sløngeldage.

Programmet for Sløngeldage 2020 er godt på vej. Et er sikkert, Sigurd Barret kommer. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Johnny Mølby ny assistenttræner i AGF

Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Coronavirus

Live: Fødevarestyrelsen afviser at give millioner til corona-minkprojekt

Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn vil have direkte togforbindelse til Aarhus

Annonce