Annonce
Aarhus

Hjælp til corona-ramte århusianere: AGF bringer varer ud i samarbejde med Føtex

Føtex vil i samarbejde med AGF bringe varer ud til de århusianere, der ikke har mulighed for at handle selv. Håbet er, at særligt ældre og udsatte vil gøre brug af tilbuddet. Foto: Mette Mørk
Et nyt samarbejde mellem AGF og Føtex skal hjælpe ældre og udsatte borgere, der sidder derhjemme i denne tid og ikke selv har mulighed for at købe ind.

AARHUS: Mange århusianere, specielt de ældre og særligt udsatte, sidder i denne tid isoleret i deres hjem.

De følger myndighedernes anbefalinger om at blive indendøre og holde afstand, og det skaber et problem, når det kommer til at få handlet.

Men nu kan nedluknings-ramte århusianere få bragt varer til døren af ungdomsspillere fra AGF.

AGF har nemlig indgået et samarbejde med Føtex, hvor klubben fra næste uge stiller ungdomsspillere til rådighed, der skal bringe varer ud fra en række Føtex-butikker i Aarhus.

Med initiativet håber både Føtex og AGF at kunne hjælpe lokale borgere - måske især ældre århusianere, der har svært ved at komme ud og handle.

- Vi har en stærk tilknytning til Aarhus og oplever en stor opbakning fra byen i disse tider. Derfor vil vi gerne give en håndsrækning tilbage og gøre en forskel, når nu fodbolden er sat på pause, og der er vigtigere ting, der fylder i tilværelsen, siger Jacob Nielsen, direktør i AGF.

AGF bringer ud i samarbejde med Føtex

  • Du bestiller varer ved at ringe til kundeservice i Tilst på 89 30 32 32, mandag-fredag klokken 08.00-14.00, eller ved at sende en mail til til AGFBringerUd@foetex.dk. Hvis du bestiller inden klokken 14 mandag-torsdag, bliver varene leveret dagen efter
  • Betaling sker på mobilepay til 790888 tilhørende ”DS-Events” i forbindelse med ordreafgivelse. Der bliver lagt 10 kroner til prisen for bæreposer til varerne
  • Varerne leveres til hoveddøren mellem klokken 15.00-20.00 mandag-fredag. Du skal være i hjemme i dette tidsrum
  • Følgende varehuse er med i "AGF bringer ud": Føtex City Vest, Føtex Storcenter Nord, Føtex Viby, Føtex Skejby, Føtex Holme, Føtex Egå og Føtex Frederiks Allé
  • Du skal bo i et af følgende postnumre for at få bragt maden ud: 8000 Aarhus C, 8200 Aarhus N, 8210 Aarhus V, 8220 Brabrand, 8230 Åbyhøj, 8240 Risskov, 8250 Egå, 8260 Viby J, 8270 Højbjerg, 8520 Lystrup, 8530 Hjortshøj eller 8310 Tranbjerg J

Stor tilknytning til byen

For Føtex er det heller ikke unaturligt, at det lige netop er Aarhus, de har valgt:

- Vi har stor tilknytning til Aarhus, og vi gør det sammen med AGF, der også er en stor spiller i Aarhus. Så det giver god mening for os at vi gør det - og så i vores hjemby, siger Thor Jørgensen, direktør i Føtex.

Han synes også, det er vigtigt, at alle har adgang til dagligvarer:

- Vi vil gøre alt, vi kan for at sikre, at vores kunder har adgang til dagligvarer - især i disse tider. Derfor er håndsrækningen fra AGF en stor hjælp - særligt for mange af vores ældre kunder. Vi sætter stor pris på, at lokale, unge mennesker gør en ekstra indsats for at hjælpe dem, som er hårdest ramt lige nu.

Der er indgået aftale med syv Føtex-butikker i byen. Det drejer sig om Føtex i City Vest, Frederiks Allé, Holme, Skejby, Storcenter Nord, Viby og Egå.

Her står medarbejderne klar til at pakke de bestilte varer, mens ungdomsspillere fra AGF efterfølgende leverer varerne ud til kundens hjemmeadresse.

Annonce

Alle retningslinjer følges

Pakning og levering af varer foregår efter alle myndighedernes retningslinjer, lover Thor Jørgensen, direktør i Føtex:

- Vi tager selvfølgelig alle sammen vores forbehold. Vi holder afstand, og vi har god håndhygiejne, ligesom vi - og vores dygtige medarbejdere - allerede praktiserer i butikkerne, siger han.

Varene stilles foran døren, hvorefter buddet ringer på og går igen. Så kan borgerne hente varene ind, uden at skulle i kontakt med andre mennesker.

Du kan bestille de varer, du normalt ville købe i en Føtex, og i princippet er tilbuddet for alle.

- Vi skal nok få bragt det ud, som folk bestiller. Vi har ikke gjort det før, så vi ved ikke, hvor stor interessen er, men varene skal nok komme ud, siger Thor Jørgensen og fortsætter:

- Vi bruger en masse tid og kræfter på det her, og vi håber selvfølgelig, at det kan give nogle glade kunder. Det er vores bidrag til byen. Vi gør det for vores loyale kunder i Føtex.

- Vi har stor tilknytning til Aarhus, og det er vores måde at give igen til vores loyale kunder, siger Thor Jørgensen, direktør i Føtex. Foto: Anne Bæk
Annonce

Positiv forskel for århusianerne

Du skal bo i Aarhus C, Aarhus N, Aarhus V, Brabrand, Åbyhøj, Risskov, Egå, Viby J, Højbjerg, Lystrup, Hjortshøj eller Tranbjerg J for at få leveret varer, og det skyldes ganske enkelt, at ungdomsspillerne bringer varerne ud på deres cykler, og det sætter sine logistiske begrænsninger.

Når det er sagt, så glæder de sig til at være med til at gøre en forskel for de borgere, der ikke har mulighed for selv at købe ind, siger Jacob Nielsen, direktør i AFG:

- Vores ungdomsspillere var straks klar til at være med, da vi luftede ideen for dem. De savner også fodbolden og deres skole, men her får de muligheden for at gøre en positiv forskel for deres medborgere. Så vi er rigtig glade for at kunne bidrage.

Vareudbringningen begynder tirsdag 7. april og fortsætter måneden ud.

- Hvis vi kan gøre en forskel for nogle århusianere, der har det svært i den her coronatid, så vil vi gerne gøre det, siger Jacob Nielsen, direktør i AGF. Foto: Henning Bagger
Annonce
AGF For abonnenter

AGF og David Nielsen har dårlige erfaringer med upåagtede modstandere: - Jeg er aldrig tryg

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Aarhus

Politiet søger vidner: Buspassager lavede kysselyde og onanerede foran ung kvinde

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Debat

Venstre ønsker ny skiltepolitik: Det skal være tilladt at reklamere i vejkanten for jordbær og æg

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Alarm 112

Anklager: Parteringsdrab skal koste 51-årig livstid i fængsel

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Østjylland

Chris Ankers bror: 'Jeg ved, Chris ville have, vi skulle mindes ham med et smil, men lige nu er det med tårer'

Annonce