Annonce
Aarhus

Hjælpepakker er kun et plaster på såret: Fuglsøcentret hårdt ramt af coronaen

Fuglsøcentret afvikler stadig koncerter, selvom centret på grund af corona kun må have 500 siddende gæster til koncerterne og ikke som her, hvor Sebastian ved en tidligere koncert spillede for et stort publikum. Sebastian spiller i øvrigt på Fuglsøcentret 27. februar. Pressefoto
Mols' store hotel og konferencecenter forventer et større underskud for 2020, og der er ikke meget hjælp at hente i Folketingets hjælpepakker.
Annonce

SYDDJURS: Der lød et lettelsens suk fra mange kanter, da regeringen sammen med Venstre, De Radikale, SF, Konservative og Enhedslisten sent tirsdag aften indgik en ny aftale om en hjælpepakke som følge af coronaens hærgen. Pakken er en udvidet og forlænget hjælp til erhvervs- og kulturlivet for over otte milliarder kroner.

På Fuglsøcentret i Knebel i Syddjurs Kommune er glæden over hjælpepakken dog til at overse. Der er nemlig grænser for, hvor stor en håndsrækning pakken er for centret med beliggenhed på Mols.

- Vi er på Hotel Fuglsøcentret og Fuglsø Koncerter ramt meget hårdt på økonomien, forklarer direktør for Fuglsøcentret Peter Brinks.

I forbindelse med hjælpepakkerne vedrørende faste omkostninger blev det vedtaget, at reducere støtten for de steder, der havde haft underskud i 2019 eller i den tilsvarende periode i 2019. Den del af aftalen rammer Fuglsøcentret meget hårdt.

- Vi håber, at vi kan få dækket vores omkostninger 100 procent, som det vel er tiltænkt. Men det ville samtidig være rimeligt, dersom man genovervejede at give fuld dækning uanset eventuelt underskud i 2019, siger direktøren.

Fuglsøcentret investerede massivt i 2019. Dels i form af en udbygning af faciliteterne, men der blev også lavet en større satsning på koncertsiden, hvor der blev hentet en række større internationale navne til Mols.


Alt gik efter forventning. Billetsalget til koncerter i perioden 1. januar 2020 til 10. marts 2020 lå langt over det forventede. Marts 2020 så ud til at blive den bedste måned nogensinde, indtil alt blev lukket i marts 2020.

Peter Brinks, direktør Fuglsøcentret


- En sådan satsning kan desværre ikke undgå at påvirke resultatet i negativ retning, forklarer Peter Brinks.

Planen var at høste frugterne af 2019-investeringerne i 2020 og fremefter.

- Alt gik efter forventning. Billetsalget til koncerter i perioden 1. januar 2020 til 10. marts 2020 lå langt over det forventede. Marts 2020 så ud til at blive den bedste måned nogensinde, indtil alt blev lukket i marts 2020, forklarer Peter Brinks.

Annonce

- Vi er privatejede

Begrundelsen for at give mindre dækning for faste omkostninger har hele tiden været, at man ikke ville yde tilskud, der var konkurrenceforvridende.

- Lige netop for os er dette argument helt uden for skiven. Vi er privatejede, mens mange af vores konkurrenter på koncertområdet i stor udstrækning er offentlige koncertsteder, der ikke nødvendigvis svarer moms af indtægterne, og som får offentlig millionstøtte. Måske drives de helt eller delvist med frivillig og ulønnet hjælp, siger Peter Brinks.

Strategien for Fuglsøcentret var fra starten af at sprede aktiviteterne for på den måde at være mindre sårbare over for økonomiske udsving. Derfor tilbyder centret blandt andet private fester, firmaarrangementer, koncerter og hotelophold. For de to førstnævnte områder er alt aflyst, mens private gæster på hotelophold er meget begrænset. Også koncerterne er ramte - dels på grund af nedsat antal billetter, men også fordi al udskænkning stopper klokken 22.

- Tidligere omsatte vi omkring 100.000 kroner på vores natbar. Den indtægt er væk, så vi taber i øjeblikket et sted mellem 100.000 og 150.000 kroner på hver koncert vi holder, siger direktøren, der forventer et underskud for 2019 på 10-15 millioner kroner.

Annonce

Publikum svigter

Samtidig kniber det med at lokke publikum til koncert - formentlig fordi publikum er usikre som følge af coronaen. For eksempel trak både Tim Christensen og Dodo & The Dodo’s kun 100 til Mols, selv om Fuglsøcentrets koncerter trods corona-restriktioner er gearet til 500 tilskuere.

Han lover dog stadig, at publikum der har lyst til at opleve internationale navne som The Carpenters, Paul Young, Steve Harley & Cockney Rebel og Procol Harum eller danske navne som Lis Sørensen, Allan Olsen og Sebastian Band roligt kan købe billet. Dels fordi Fuglsøcentret som koncertsted er indrettet til at afvikler koncerter i sikkerhed trods coronaen og antal af billetter er reduceret til 500 siddende gæster. Men også fordi Peter Brinks lover, at Fuglsøcentret nok skal klare de økonomiske udfordringer i forbindelse med corona-krisen.

- Der er selvfølgelig grænser for hvor længe, man kan holde til det, men vi skal nok klare os i gennem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Smittetallet skal bankes ned i Aarhus: Kommunens våben er masser af detaljerede data

Sport

Diego Maradona er død af hjertestop

Aarhus

Stabilt men alt for højt: Corona-smitten har stadig godt fat i Aarhus

Annonce