Annonce
Aarhus

Hjemmehjælper forsøgt knockoutet: Overfaldet af ældre kvindes søn

Østjyllands Politi fik tirsdag en anmeldelse om vold mod en hjemmehjælper. Arkivfoto: Scanpix

HØJBJERG: Jobbet som hjemmehjælper er ikke altid ufarligt. Det må en 49-årig mandelig af slagsen sande efter en episode tirsdag, hvor han endte med at bliver slået i ansigtet af sønnen til den kvinde, han kom for at hjælpe.

Hjemmehjælperen anmeldte tirsdag aften til Østjyllands Politi, at han var blevet slået af sønnen til en af de personer, som han skulle tilse.

En patrulje kørte til stedet og fandt den 49-årige med tydelig hævelse på den ene side af ansigtet. Hjemmehjælperen forklarede, at han skulle tilse en ældre kvinde i Højbjerg. Da han var gået ind i indkørslen, blev han mødt af kvindens 66-årige søn, der ikke ville lukke hjemmehjælperen ind. Den 66-årige søn slog derefter hjemmehjælperen to gange i ansigtet med knyttet hånd.

Patruljen afhørte efter anmeldelsen den 66-årige på morens adresse, hvor han også selv har bopæl. Sønnen forklarede, at han skulle ud at lufte sin hund, da han mødte hjemmehjælperen i indkørslen. Den 66-årige troede ikke på, at den 49-årige hjemmehjælper var fra hjemmeplejen, og at tumulten opstod, da hjemmehjælperen ikke ville forlade stedet. Han erkendte at have slået den 49-årige en enkelt gang, men hævdede, at den 49-årige havde slået først.

Den 66-årige er nu sigtet for vold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce