Annonce
AGF

Hjernerystelse og alt for få minutter prægede efteråret for ung AGF-spids: - Så længe jeg er her og træner her, så vil jeg gøre alt for at spille for byens hold

Da AGF tabte med to mål i Aalborg i august fik Alexander Ammitzbøll ni minutter på banen. Siden er det blevet til blot seks minutter yderligere og så en helt masse kampe uden at være i kamptruppen. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Ikke siden slutningen af august har 22-årige Alexander Ammitzbøll været i kamptruppen til AGF's Superliga-kampe. Der er dog en ganske god forklaring, for angriberen har været hårdt ramt af en hjernerystelse.

FODBOLD: En time og fem minutter. Det er ikke alverden. Faktisk er det jo ikke engang en hel fodboldkamp.

Det er ikke desto mindre præcis så lang tid, Alexander Ammitzbøll har spillet i Superligaen i denne sæson. Den 22-årige angriber startede ellers sæsonen meget fint med en scoring i den ellers knapt så fornøjelige udekamp mod nordirske Larne.

Det kan godt nok diskuteres, om målet ikke skulle have været et selvmål, men det er nu engang Alexander Ammitzbøll, der står noteret for det. Siden er det altså hverken blevet til flere scoringer, eller særligt mange flere minutter.

Annonce

Ja, faktisk har den stærke frontløber ikke engang været i kamptruppen siden nederlaget i Viborg i slutningen af august.

Ramt af hovedskade

Sådan skal det jo helst ikke være for en ung angriber, men det er altså ikke uden årsag, at Alexander Ammitzbøll har været helt ude af kamptruppen i så lang tid.

- Jeg var inde i en fin periode omkring kampene mod Larne, hvor vi som hold ikke gjorde det så godt, men jeg kom ind og fik bidraget i kampene. Jeg røg så lidt ud af truppen, og så fik jeg den her hjernerystelse, der bare har stået på i tre-fire måneders tid efterhånden, hvor jeg egentlig bare har fokuseret på at komme tilbage fra det. Jeg har ikke deltaget så meget i træningen, for det har mit hoved ikke kunnet holde til, fortæller Alexander Ammitzbøll.

Så længe jeg er her og træner her, så vil jeg gøre alt for at spille for byens hold, men jeg vil også gerne have nogle minutter ...

Alexander Ammitzbøll, AGF

Hjernerystelsen har altså gjort angriberen ukampdygtig i en længere periode, og den betyder også, at Alexander Ammitzbøll i disse dage arbejder lidt anderledes end resten af AGF's trup.

- Det har været en stille ferie med noget cykling og noget styrketræning, som jeg vidste, jeg kunne klare uden at få ondt i hovedet. Det går efter planen, så nu er jeg på cyklen og får pulsen lidt op, og nu skal jeg så på træningslejr og ud at løbe og så småt forhåbentlig være med igen, kommer det fra den 22-årige angriber, der i alt har spillet 37 kampe for AGF's førstehold.

Annonce

Kan overveje lejeophold

Selvom der for nuværende altså primært arbejdes på bare at komme tilbage på træningsbanen, så lægger Alexander Ammitzbøll dog heller ikke skjul på, at en time og fem minutters Superliga-bold trods alt nok er i underkanten.

- Jeg vil jo gerne spille og spille så meget som muligt, så det har ikke været superfedt for mig at få så få minutter. Jeg gør alt hvad jeg kan hver dag, men det er da klart, at det ikke har været fedt at få så få minutter, lyder det fra Alexander Ammitzbøll.

Alexander Ammitzbølls blå bog

  • 22 år gammel, født 17. februar 1999
  • 187 centimeter høj
  • Position: Angriber
  • Har kontrakt til sommeren 2024 med AGF
  • Har spillet 37 kampe og scoret 7 mål for AGF's førstehold
  • Opnåede 2 U20-landskampe for Danmark, hvor han scorede 1 mål
  • Kom til AGF i 2016 fra FC Skanderborg
  • Var i 2020 udlejet til FK Haugesund i Norge

Om det så betyder, at den 22-årige skanderborgenser skal finde disse flere minutter et andet sted end i AGF, tør Alexander Ammitzbøll endnu ikke udtale sig om, for i første omgang handler det altså at blive kampklar.

- Så længe jeg er her og træner her, så vil jeg gøre alt for at spille for byens hold, men jeg vil også gerne have nogle minutter ...

Så hvis vi om et par måneder ser, at situationen er uændret, kunne et lejeophold så eksempelvis komme på tale?

- Ja, det er klart, at det har jeg prøvet før, og det var en succes, så det kunne da godt komme på tale. Nu må vi se, hvad der sker, for i første omgang er planen i hvert fald, at jeg bare skal tilbage på banen og byde mig til, konstaterer Alexander Ammitzbøll, der i 2020 var udlejet til Haugesund i den bedste norske række.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Fra tandtekniker til Aarhus-ikon og nu også kammerdame: Karin Salling er ganske almindelig - og så alligevel ikke

Aarhus For abonnenter

Lasse er stemplet som en kold hånd i ældreplejen:  - Det gør ondt og rammer arbejdsglæden, at nogen vil af med os

AGF

AGF-frontløber ryster ikke i bukserne: - Niveauet er højere her i Danmark, så jeg vidste godt, at det ville blive svært i starten

Alarm 112

Tre biler stødte sammen: E45 Motorvejen var spærret i et spor uden om Aarhus

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

AGF For abonnenter

Niklas Backman kigger tilbage på seks år i AGF-tjeneste: - Jeg føler ikke skyld, men nok lidt dårlig samvittighed, for jeg ville gerne have givet mere til AGF

AGF

Bundu og Co. leverede sensationen mod Champions League topscorer og rekordindkøb

Alarm 112

Kvinde havde betjent i røret, da hun så en stor skygge udenfor døren: - Der er nogen ved min dør ... Det sker nu! Han har en kniv!

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Debat

Jeg siger nej tak til, at vi bygger to dyre stadioner i Aarhus: Lad AGF blive i Vejlby på permanent basis

Aarhus For abonnenter

Der er hundredevis af "kolde hænder" i ældreplejen i Aarhus: Er det alt for mange - eller bør der faktisk være flere?

Aarhus

Sikkerhedsnettet foldes ud: Jacob lever livet på trods af, at han risikerer et alvorligt covid-forløb

Annonce