Annonce
Navne

Hun gør det kiksede smart

<p>Designer Benedikte Utzon fylder 50 år mandag 2. november. Hun er datter af ­pelshandler Eva Utzon, der havde forretningen Utzon Skind &amp; Pels (i dag bare »Utzon«) i Vestergade i Aarhus, som Benediktes søster Christina overtog i 2004. Pressefoto</p>

Designer Benedikte Utzon, der stammer fra Højbjerg, gjorde grønlandsk sæl smart i 1990erne. Nu er hun på endnu en mission: Hun vil klæde kurvede kvinder smart på.

Der var engang, hvor grønlandsk sæl var noget stift, tisgult skind, der lugtede dårligt og især blev brugt til anorakker til højskoleforstandere (undskyld til dem, men man kender godt typen).
Det var, før designeren Benedikte Utzon fik fingre i det grønlandske skind og i 1990erne gjorde materialet moderne ved at farve det anderledes i skarpe farver, sy det sammen i ternede felter og lave snit, der var både brugbare og klædelige. Og det gjorde sælskindet populært i bredere kredse.
Benedikte Utzon har en særlig god fornemmelse for, hvordan kvinder bliver smukkere, og for, hvordan man kan arbejde med materialer, og hun er så værdsat for sine evner inden for skind, læder og pels, at hun har lavet flere pelse til medlemmer af kongehuset.
Annonce

Til kvinder med former

Hun er uddannet på Margretheskolen, har arbejdet for Dranella og Yin Yan og for sin søster Pernille Utzon, der har pelsmærket Utzon, før hun i 1995 lancerede sit eget mærke i eget navn, der dog lukkede igen efter finansielle problemer - af den klassiske slags i modebranchen. Designerne finansierer selv produktionen og er derfor sårbare, når forhandlerne ikke betaler ved levering, hvilket mange havde svært ved i perioden efter finanskrisen.
Derfor har hun nu kastet sin kærlighed på et nyt projekt, der på mange måder minder om sælhistorien. Nemlig tøj til større kvinder, der som sælskindet ikke har høj status i modebranchen, hvor alt over 42 betragtes som uformeligt og spises af med store uformelige nylontelte. Men med mærket My Little Curvy Love, der producerer tøj i størrelse 38-54, vil Benedikte Utzon designe smukt og sexet tøj til kvinder, der har former.
Annonce

Besked fra 6000 kvinder

At det var en god idé, blev hun bekræftet i, da hun skrev om mærket på Facebook og i løbet af få dage modtog 6.000 beskeder fra kvinder, der enten ville vide, hvornår de kunne købe tøjet eller bare takke for endelig at blive taget seriøst som forbrugere.
De må dog vente til januar, hvor de første varer kommer i butikker landet over.
Privat er hun kærester med Søren Lundsgaard, der er Head of Platforms i Nordea, og mor til otteårige Cecilia Bartholine, der for musikelskere ikke overraskende er opkaldt efter et af Benedikte Utzons idoler, operasangerinden Cecilia Bartoli. Så da hun i efteråret gav koncert i Tivoli, var mor og datter naturligvis til koncerten, og Bartoli fik en tegning af Bartholine, som hun kaldes til dagligt, for hun har arvet sin mors kreative gen.
Om hun også har moderens lyst til at forandre verden med tøj, må tiden vise.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Byrådsmedlem er 'stikker' på Aarhus Ø: - Jeg har aldrig mødt så megen taknemlighed

AGF

Få overblikket: Kom hele vejen rundt om AGFs sejr over Randers

Annonce