Annonce
Aarhus

Hundelufter: Jeg blev overfaldet på Aarhus Ø - politiet ville ikke anholde gerningsmænd

Jette Tikjøbs Plads ligger for enden af Bernhardt Jensens Boulevard ud mod vandet. Her har længe været problemer med uro og bilræs. Fredag nat blev en ung mand overfaldet og sparket. Han kritiserer politiet for ikke at anholde gerningsmændene. Foto: Axel Schütt
Ung mand fortæller, at han blev overfaldet og sparket, da han luftede hund natten til lørdag. Politiet optog rapport, men det endte i småskænderi med anmelderen, mens de påståede voldsmænd hånende kørte bort.
Annonce

AARHUS: En episode med en ung hundelufter natten til lørdag 23. maj skaber utryghed på Aarhus Ø.

- I nat blev en ung mand, der luftede hund, umotiveret overfaldet og sparket af op imod 10 mænd, mens han lå i fosterstilling på Jette Tikjøbs Plads på Aarhus Ø, skriver en beboer, Helle Mærsk, til Århus Stiftstidende og henviser til et opslag på Øboernes Facebook-side.

I opslaget, hun henviser til, beretter en ung mand på 22 år:

"Omkring kl. 01 i nat gik jeg tur med min hund og på Jette Tikjøbs Plads mødte jeg omkring 10 mænd, som mente jeg skulle have tæsk. Det ene øjeblik snakkede vi hund, det næste øjeblik lå jeg på jorden i fosterstilling og blev sparket. Heldigvis var det hurtigt overstået, og jeg og hunden slap uden skader."

Jeg sagde - det er dem, der kører lige der, hop ind i jeres bil og fang dem, så de ikke slipper væk. Gæt hvad politiet gjorde? De kørte ikke efter gerningsmændene.

22-årig hundelufter efter overfald

Annonce

Vred og ked af det

Episoden gør Helle Mærsk både vred og ked af det.

- Det kan simpelthen ikke passe, at det fortsat skal være utrygt at færdes på Aarhus Ø. Vi har gjort en ihærdig indsats for at råbe politikere, politi med flere op i årevis, men det er tilsyneladende ikke nok. Der er simpelthen nogen, der må sidde på deres hænder. Hvor mon det stopper? Skriver Helle Mærsk til avisen.

Hun opfordrer alle, der bygger eller har byggerier på Aarhus Ø til at etablere overvågning ved byggerierne og i p-kældrene.

- Jeg opfordrer ligeledes til, at der arbejdes på, at de store, offentlige parkeringspladser på gadeplan gøres til grønne, trygge, hyggelige og rekreative områder, da disse på nuværende tidspunkt i stigende grad anvendes til salg af stoffer, bilfester med mere.

Hun håber, at alle gode kræfter vil hjælpe med til, at Aarhus Ø er et trygt og ikke mindst smukt og rekreativt sted for alle at bo og færdes.

Annonce

Anmeldelse gik helt galt

Episoden med hundelufteren fik endvidere et efterspil, der involverede politiet.

Vagtchef Bo Christensen fra Østjyllands Politi bekræfter, at politiet blev tilkaldt omkring kl. 01 og talte med den unge hundelufter, men det er foreløbig ikke endt med en straffesag. For dialogen mellem politi og anmelder gik tilsyneladende helt galt. Præcist hvordan vil vagtchefen ikke gå længere ind i, men den 22-årige hundelufter udlægger episoden således på Øboernes Facebookside:

"Jeg sagde gentagne gange til politiet: "Det er dem, der står derovre (100 meter væk) og larmer. Anhold dem. Hvortil de svarede "Vi skal lige have alle informationerne, hvis du vil føre sag mod dem. Det ville jeg gerne, men først og fremmest skulle de jo fanges!" Skriver hundelufteren i opslaget.

Annonce

Gerningsmænd hånede anmelder

Den unge mand kunne ikke forstå, at politiet ville have alle mulige beskrivelser af gerningsmændene som alder, højde, etnicitet med videre, når han kunne genkende og udpege, at de stod lige i nærheden.

Den 22-årige beskriver sig selv som komplet samarbejdsvillig på trods af chok over at have fået bank. Men da han ikke ville oplyse sit cpr-nummer, men kun sit navn og fødselsdag, truede politiet med at anholde ham.

Da gerningsmændene opdagede, at han talte med politiet, hoppede gerningsmændene ind i deres biler og kørte lige forbi politiet og anmelderen med hånende råb og fornærmelser.

"Jeg sagde - det er dem, der kører lige der, hop ind i jeres bil og fang dem, så de ikke slipper væk. Gæt hvad politiet gjorde? De kørte ikke efter gerningsmændene, men fortsatte med at stille mig spørgsmål. Endelig kom der to politibiler mere, men da havde jeg fået nok og oplyste politiet, at de havde gjort et ynkeligt stykke arbejde og burde skamme sig. Derefter truede politiet med at anholde mig - igen - og så gav jeg dem en påmindelse om, hvad ytringsfrihed betyder og fortsatte med at skælde dem ud," skriver den unge mand på Øboernes Facebookside.

Ifølge vagtchefen ved Østjyllands Politi er der ikke foretaget anholdelser efter episoden natten til lørdag, og som omtalt er der ikke rejst en voldssag.

- Men den unge mand er velkommen til at henvende sig til os igen, tilføjer vagtchefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Politikere om tv-optagelser af ældrepleje: Langt værre end vi troede

Annonce