Annonce
Aarhus

Husvildeboliger: Byrådet har fundet køber til det gule arvesølv

Den karakteristiske, okkergule husrække på Poul Martin Møllers Vej er på vej til at blive solgt. Kommunen har længe forsøgt at få afsat de gamle husvildeboliger, og nu er det lykkedes at finde en eller flere købere. Arkivfoto: Axel Schütt
Lige inden kommunen opgav at få solgt de gamle husvildeboliger på Poul Martin Møllers Vej - og lige inden lejerne kunne ånde lettede op - har der meldt sig en køber til de 88 boliger med et bud på mindst de krævede 116 mio. kr.

AARHUS: Tredje gang er lykkens gang.

I hvert fald, hvis man er Aarhus Kommune og gerne vil have solgt sin lange stribe af gamle og okkergule husvildeboliger på Poul Martin Møllers Vej.

Til mange af af beboerne i de i alt 88 lejligheders fortrydelse, har kommunen to gange tidligere prøvet at sælge de gamle husvildeboliger. Begge gange forgæves. Ingen ville betale prisen.

Annonce

Nu har boligerne så været sat til salg for tredje gang - samlet eller fordelt i fire bidder. Og denne gang er der en eller flere købere, der vil give som minimum mindsteprisen på 116 mio. kr. for den karakteristiske bebyggelse.

Lige før lukketid

Salget har mandag været behandleT som et lukket punkt på magistratens møde og kommer senere på byrådets dagsorden.

I byrådet er en række af de mindre partier - SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti - modstandere af at sælge husvildeboligerne, og da det for et halvt års tid siden ikke så ud til, at der ville dukke interesserede op, enedes et flertal om et  forslag fra Socialdemokratiet om, at lade til-salg-skiltet blive stående 2020 ud og beholde boligerne i kommunalt regi, hvis de ikke var solgt da.

De okkergule husvildeboliger på Poul Martin Møllers Vej er bevaringsværdige. I forbindelse med salget får kommunen tinglyst en deklaration på bebyggelsen om, at den ikke må rives ned eller ændre udtryk. Arkivfoto

Og der dukkede altså en køber op, lige inden 2020 rindede ud.

Annonce

S; Nu sælger vi nok

- Så nu sælger vi nok boligerne på Poul Martin Møllers Vej. I den socialdemokratiske byrådsgruppe har vi ikke taget endelig stilling til det endnu. Det gør vi på et gruppemøde. Og i sidste ende er det jo en beslutning, byrådet skal træffe, siger byrådsmedlem Steen Bording Andersen (S).

Indtægterne fra boligsalget på Poul Martin Møllers Vej har byrådet allerede for en del år siden indregnet som del af en pulje til opførelse af flere almene boliger. Uden et salg af husvildeboligerne, skulle de penge findes et andet sted.


Vi troede lige, at det ikke ville blive til noget med et salg. Nu kan vi kun håbe på, at der i sidste øjeblik er et flertal i byrådet, der siger nej til at sælge

Jaqueline Høvring, beboer på P.M. Møllers Vej


Hvis byrådet ender med at godkende salget, overtager køber ikke umiddelbart de 88 boliger. I første omgang skal de nuværende lejere nemlig tilbydes at købe deres boliger på samme betingelser og til samme pris.

Annonce

"Øv, nu troede vi lige..."

- Men det kommer ikke til at ske. Det er hovedsageligt fattige mennesker, der ikke har råd til det, der bor her. Det var der nogen, der undersøgte, sidst boligerne var sat til salg, siger Jaqueline Høvring, der er med i den gruppe af beboere, der har kæmpet imod salget.

Hun er godt og grundigt træt af, at der i sidste øjeblik har meldt sig en køber.

Lejerne i husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej har på mange forskellige måder gjort opmærksom på, at de ikke er begejstrede ved udsigten til, at kommunen sælger de boliger, de bor i. Privatfoto

- Vi troede lige, at det ikke ville blive til noget med et salg. Nu kan vi kun håbe på, at der i sidste øjeblik er et flertal i byrådet, der siger nej til at sælge, siger Jaqueline Høvring.

Hun mener, at en køber har to muligheder: Enten at udstykke de i hovedsagen små og ikke helt moderne boliger som ejerlejligheder og renovere og sælge dem hen ad vejen. Eller at rive hele husrækken ned og bygge nyt.

Annonce

Bevaringsværdige boliger

Det sidste bliver nu ikke helt let.

Dels er husene på Poul Martin Møllers Vej registreret som bevaringsværdige i klasse 3, hvilket er ret højt.

Og dels har byrådet besluttet, at der ved et eventuelt salg skal tinglyses en bevarende deklaration på ejendommene med forbud mod nedrivning og mod større udvendige ændringer af da karakteristiske bygninger.

Annonce
AGF For abonnenter

AGF og David Nielsen har dårlige erfaringer med upåagtede modstandere: - Jeg er aldrig tryg

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Aarhus

Politiet søger vidner: Buspassager lavede kysselyde og onanerede foran ung kvinde

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Debat

Venstre ønsker ny skiltepolitik: Det skal være tilladt at reklamere i vejkanten for jordbær og æg

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Alarm 112

Anklager: Parteringsdrab skal koste 51-årig livstid i fængsel

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Østjylland

Chris Ankers bror: 'Jeg ved, Chris ville have, vi skulle mindes ham med et smil, men lige nu er det med tårer'

Annonce