Annonce
Aarhus

Hvad nu hvis: Syv tankeeksperimenter om migration

Arkæolog og forfatter Jeanette Varberg er med til tankeeksperimentet. Foto: Søren E. Alwan
Syv forskere svarer: Hvordan ville verden se ud, hvis al ud- og indvandring blev givet fri?
Annonce

AARHUS: Syv forskere foretager et tankeeksperiment på hver deres område. I forbindelse med Århundredets Festival bliver der snak om migration på Dokk1 i Aarhus fredag 6. marts.

Bag det står kunstneren Gudrun Steen-Andersen, der stiller spørgsmålet: Hvordan ville verden se ud, hvis al ud- og indvandring blev givet fri?

Hun har brugt de syv forskere i sin udstilling ”Perpetuum Mobile”.

- Hver deltager taler ti minutter. Deres udsagn bliver optaget på video. De taler på engelsk, og det giver mulighed for, at de kan få et liv på internettet og eventuelt på Statens Filmcentral som undervisningsmateriale for de ældste trin i gymnasier og lignende. Men først og fremmest er det en stor oplevelse at høre disse kapaciteters tankeeksperimenter. Det er lidt af et scoop at få så mange kloge hoveder til at stille op på én gang, og jeg betragter dette sidste skud på stammen som en slags kunstnerisk public service, siger Gudrun Steen-Andersen, der arbejder med sin kunst i Sydhavnen i Aarhus.

På scenen kommer syv forskere og debattører med så forskellige baggrunde som international politik, sociologi, arkæologi, økonomi, filosofi, jura, freds- og fremtidsforskning.

De er: Ole Fogh Kirkeby, professor emeritus i filosofi, Lene Andersen, økonom, forfatter og samfundsdebattør, Steen Nepper Larsen, sociolog og lektor i filosofi, Jeanette Varberg, arkæolog og kurator, Jan Øberg, freds-, konflikt- og fremtidsforsker, Eva Smith, professor emerita, dr. jur., Ole Wæver, professor i International Politik.

Arrangementet

Dokk1, Aarhus. "What if? Talks on Migration". Århundredets Festival fredag 6. marts kl. 19-21.

Tilmelding på Århundredets Festivals hjemmeside.

Link: https://www.aarhundredetsfestival.dk/program/fredag-6-3/what-if-talks-on-migration-2011-376

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Hætteklædte tyveknægte på båd skaber utryghed på Aarhus Ø

Annonce