Annonce
Aarhus

Hvad nu hvis: Syv tankeeksperimenter om migration

Arkæolog og forfatter Jeanette Varberg er med til tankeeksperimentet. Foto: Søren E. Alwan
Syv forskere svarer: Hvordan ville verden se ud, hvis al ud- og indvandring blev givet fri?

AARHUS: Syv forskere foretager et tankeeksperiment på hver deres område. I forbindelse med Århundredets Festival bliver der snak om migration på Dokk1 i Aarhus fredag 6. marts.

Bag det står kunstneren Gudrun Steen-Andersen, der stiller spørgsmålet: Hvordan ville verden se ud, hvis al ud- og indvandring blev givet fri?

Hun har brugt de syv forskere i sin udstilling ”Perpetuum Mobile”.

- Hver deltager taler ti minutter. Deres udsagn bliver optaget på video. De taler på engelsk, og det giver mulighed for, at de kan få et liv på internettet og eventuelt på Statens Filmcentral som undervisningsmateriale for de ældste trin i gymnasier og lignende. Men først og fremmest er det en stor oplevelse at høre disse kapaciteters tankeeksperimenter. Det er lidt af et scoop at få så mange kloge hoveder til at stille op på én gang, og jeg betragter dette sidste skud på stammen som en slags kunstnerisk public service, siger Gudrun Steen-Andersen, der arbejder med sin kunst i Sydhavnen i Aarhus.

På scenen kommer syv forskere og debattører med så forskellige baggrunde som international politik, sociologi, arkæologi, økonomi, filosofi, jura, freds- og fremtidsforskning.

De er: Ole Fogh Kirkeby, professor emeritus i filosofi, Lene Andersen, økonom, forfatter og samfundsdebattør, Steen Nepper Larsen, sociolog og lektor i filosofi, Jeanette Varberg, arkæolog og kurator, Jan Øberg, freds-, konflikt- og fremtidsforsker, Eva Smith, professor emerita, dr. jur., Ole Wæver, professor i International Politik.

Arrangementet

Dokk1, Aarhus. "What if? Talks on Migration". Århundredets Festival fredag 6. marts kl. 19-21.

Tilmelding på Århundredets Festivals hjemmeside.

Link: https://www.aarhundredetsfestival.dk/program/fredag-6-3/what-if-talks-on-migration-2011-376

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Fra 10-15 millioner til uvished om AGFs regnskab: - Vi kan simpelthen ikke regne ud, hvilket resultatet vi ender med

Læserbrev

Læserbrev: Det handler om at være kreativ i en svær tid

Danmark står i en helt ekstraordinær situation på grund af coronavirussen og al dens uvæsen. Det er der efterhånden ingen tvivl om. Mens virussen hærger, dukker der heldigvis massevis af solstrålehistorier op om fællesskab og sammenhold. Dem er det værd at rette fokus mod. Landet over er danskere begyndt at flage om søndagen. Flage for fællesskabet. I Aarhus bakker vi på tværs af partiskel op om det fantastiske initiativ. Ved at hejse flaget om søndagen markerer vi sammen, at Aarhus og hele Danmark står sammen – hver for sig. For hvad kalder mere på sammenhold og fællesskab end gode gamle Dannebrog? Og det er ikke kun hjemme i det private, sammenholdet viser sig fra sin bedste side. Da Aarhus Kommune efterlyste værnemidler til brug i kampen mod virussen, meldte flere private virksomheder sig hurtigt på banen med værnemidler, som de godt kunne undvære. Flere produktionsvirksomheder har endda indstillet deres normale produktion af alt fra juice til reklameskilte for at producere værnemidler. I en krig dur det ikke, at soldaterne helt ude i fronten løber tør for ammunition. Så er slaget tabt. Det samme gør sig gældende på sygehusene, på plejehjem og alle de andre steder, hvor der bliver kæmpet en brav kamp for at holde virussen væk. Det er også vigtigt med nogle gode oplevelser, i en tid, som på trods af det gode vejr, kan virke lidt grå og trist. De fleste plejehjemsbeboere sidder afskærmet fra familie og venner, og kommunens oplevelsesmedarbejdere og frivillige kommer ikke længere på plejehjemmene. Hverdagen kan derfor godt virke lidt tom, selvom de dygtige medarbejdere på plejehjemmene gør deres, for at beboerne får en aktiv og god hverdag. Musikalske kræfter i Aarhus er derfor gået sammen om at give plejehjemsbeboere en god oplevelse. Aarhus Musikskole, Aarhus Jazz Orchestra og mange andre tager nemlig rundt og spiller vindueskoncerter uden for plejehjemmene til stor fornøjelse for mange plejehjemsbeboere. I denne uge er der også påskegodter på vej til beboerne på plejehjemmene i Aarhus Kommune, som ildsjæle pakker og udbringer. Listen af kreative tiltag er meget længere, og det viser, at vi på trods af krisetider sagtens kan finde sammen i fællesskab – selvom det sker på afstand – og hjælpe hinanden og hele samfundet. Og den slags skaber også håb for fremtiden.

Aarhus

Børn og ungerådmand: Skoler og daginstitutioner bliver klar til åbning efter påske

Aarhus

Hold afstand: Vi skal vænne os til at møde politiet i naturen

Annonce