Annonce
AGF

I AGF arbejder de som svin, og det skal Søren Tengstedt lige vænne sig til

Søren Tengstedt - her i nærkamp med NS Muras Kai Cipiot - har fået 80 minutter i de europæiske kampe og otte minutter i Superligaen for AGF indtil videre. Foto: Jure Makovec
Den 20-årige offensivspiller er tilfreds med sin første tid i AGF, men erkender også, at han har meget at lære i forhold til den fysisk krævende spillestil, der praktiseres under cheftræner David Nielsen.
Annonce

FODBOLD:  Det er kun små tre måneder siden, at Søren Tengstedt på Ceres Park med indersiden curlede et frispark fra 20  meter ind bag William Eskelinen i AaB’s 4-1-sejr over AGF.

Der gik et par uger, og så blev det meldt ud, at han blev AGF-spiller. Det havde som sådan ikke noget med nævnte scoring at gøre, for århusianerne havde allerede kløerne i den talentfulde offensivspiller, så et enormt potentiale, en fremtid med masser af mål i støvlerne.

Nu har Søren Tengstedt så været AGF’er i en rum tid, og det er gået lidt op og ned:

Han lagde hårdt fra land med en løfterig indskiftning og en scoring i Europa League-kvalifikationskampen mod finske FC Honka, ligesom det er blevet til meget korte indhop - i alt otte minutter - i Superligaen, og så fik han chancen, en hel time, da Gift Links blev skadet og måtte udgå mod slovenske NS Mura, hvor han dog stort set ikke satte en eneste fod rigtigt.

Hvordan synes han selv, 20-årig, lyshåret knægt fra Nibe, at det er gået i den første tid i nye omgivelser, ny by, ny klub? Tilfreds?

- Ja, jeg synes egentlig, at jeg er faldet fint ind i rytmen og er blevet taget godt imod. Det er gået godt. Jeg har jo også allerede spillet lidt, præsteret ok, men havde godt nok også en dårlig kamp mod Mura, lyder det med et skævt smil fra Tengstedt efter torsdagens vindblæste træningspas.


Der bliver virkelig knoklet for tingene inde på banen og til træning. Og det er også det, der er så fedt ved at være i den her klub. Folk arbejder benhårdt hver eneste dag. Det så man jo også i kampen mod Randers, hvor der virkelig blev smadret igennem og løbet ekstremt meget. Og der har jeg noget udvikling foran mig, for det har jeg måske ikke været så vant til.

Søren Tengstedt


- Der er selvfølgelig en masse ting at lære, når man kommer til et nyt sted, og jeg har især meget at lære endnu i forhold til spillestilen og det rent taktiske, især når jeg skal forsvare, men overordnet er rigtig godt tilfreds med det hele og den start, jeg har fået i AGF.

Annonce

Skal løbe begge veje

Er det spillemæssigt markant anderledes i forhold til, hvad du har været vant til i AaB?

- Ja, bestemt, der bliver spillet på en helt anden måde her. Det skal jeg vænne mig til, men sådan er det vel bare generelt, når en spiller skifter til en ny klub. Det tager bare tid at finde ud af tingene. Og jeg er der ikke endnu. Og der går nok også noget tid, før jeg lærer det helt, men jeg synes, det bliver bedre dag for dag, og jeg er megaglad for at være her. Alt er bare super-professionelt, siger Søren Tengstedt.

Han har altså fået indhop i alle fire betydende kampe for AGF i denne sæson. Og det er sådan set mere, end han havde turde håbe på.

Den tidligere AaB'er erkender også, at han gerne ville have sparket døren endnu mere ind i de minutter, han er blevet givet, det kribler, men tålmodighed er også en dyd for ungdommes opportunisme.

- Jeg er ung og lærer hele tiden, og en del af det at udvikle sig, er også at spille både gode og dårlige kampe. Det handler bare om at komme videre. Selvfølgelig vil jeg gerne præstere mit ypperste hver eneste gang. Jeg er landet et nyt sted, og vil hurtigst muligt vise mig frem på bedste vis, men sådan fungerer det jo ikke. Det er en del af det, at det ikke kan komme på én gang, lyder det fra Søren Tengstedt, der føler, at han har spidskompetencer, der matcher den århusianske spillestil rigtig godt.

- Mine offensive kvaliteter passer ind her, det er også derfor, at de har hentet mig, så der, hvor jeg mest skal udvikle mig, er i forhold til de defensive mønstre. Jeg skal tænke begge veje, og skal ikke kun være offensivt tænkende, siger Tengstedt.

Han kan nikke genkendende til holdkammerat Patrick Olsens svedryppende udmelding om, at de "arbejder som svin" i AGF.

- Der bliver virkelig knoklet for tingene inde på banen og til træning. Og det er også det, der er så fedt ved at være i den her klub. Folk arbejder benhårdt hver eneste dag. Det så man jo også i kampen mod Randers, hvor der virkelig blev smadret igennem og løbet ekstremt meget. Og der har jeg noget udvikling foran mig, for det har jeg måske ikke været så vant til.

Søren Tengstedt har trods alt også lidt tid at løbe på: Han har skrevet en fire-årig kontrakt med AGF.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF For abonnenter

Bagkanten: Check af mulig forseelse; VAR keder fodbolden ihjel

Annonce