Annonce
AGF

I AGF har de en solid følelse inden Brøndby-brag: - Vi står overhovedet ikke svagere end de seneste sæsoner

Patrick Olsen, her i aktion i AGFernes sidste test mod AaB, har en solid tro på, at holdet går en fin sæson i møde. Foto: Ole Nielsen.
Profiler er fløjet, nye navne er kommet til. Men hvor står trupppen egentlig her inden sæsonpremieren på Ceres Park mod Brøndby? Et godt sted, lyder det fra en optimistisk AGF-lejr.

FODBOLD: Er der fortsat – trods farvel-farvel til profiler som Casper Højer, Kamil Grabara, Kevin Diks og Bror Blume – krummer i AGF-flokken?

Masser, lyder det fra sommerlejren på Fredensvang.

Både Patrick Olsen og Nicolai Poulsen, to af AGF-holdets vægtigste aktiver og derfor selvskrevne på holdkortet, vender tomlerne op i forhold til tingenes tilstand op til søndagens Superligapremiere-kamp mod gulddrengene fra Brøndby.

Annonce

Ja, de skyder ligefrem brystet frem.

- Det ser godt ud. Jeg synes, at vi har trænet godt i opstarten, og jeg synes, at de nye spillere, der er kommet til, har vist sig godt frem. Der er fundet rigtig fine erstatninger i forhold til dem, vi har mistet. Det er klart, at det er svært at finde en-til-en-erstatninger, men der er så kommet nogle andre typer ind, og det passer faktisk meget godt til, hvor vi er som hold nu, lyder det fra midtbaneterrieren Nicolai Poulsen.

- Der er mange, der snakker om, at vi står langt svagere i forhold til de seneste sæsoner. Det synes jeg overhovedet ikke, at vi gør. Vi står knivskarpt, hvis du spørger mig. Det skal vi vise folk, og det kan vi selvfølgelig kun gøre ved at vinde over Brøndby.

Stor tiltro til de nye

Midtbanemakker Patrick Olsen føler også gode vibrationer, måske er det sommerfugle, baske rundt i kroppen.

- Vi står et godt sted. Vi har fået spillet nogle gode testkampe, og det bliver spændende at se, hvor hurtigt de nye spillere bliver integreret i det. Så som det ser ud lige nu, ser det lovende ud, og derudover kan jeg bare mærke, at alle glæder sig til, at det går løs på søndag.

Så du ser ikke grund til at være bekymret i forhold til de første kampe, selvom der har været en stor udskiftning?

- Nej, overhovedet ikke. Det er jo sådan, fodbold er. Der altid spillere, der forlader en klub, nye kommer til, sådan vil det altid være. Det er klart, at nye spillere kan komme til at ændre lidt på måden, vi kommer til at spille på. Det er spændende at se, hvad de hver især kan bidrage med, men jeg har da stor tiltro, at det er nogle dygtige spillere, klubben har fået hertil, for ellers havde man nok ikke hentet dem, kommer det fra Olsen.

Ind er kommet målmand Jesper Hansen, forsvarsspillerne Oliver Lund, Yann Aurel Bisseck og Anthony D'Alberto samt frontløberen Dawid Kurminowski. Og de mange udskiftninger stiller selvfølgelig en del af de spørgsmål, som kontinuitet ikke behøver at bringe på bane.

Annonce

Lande på fødderne

Men hvad siger cheftræner David Nielsen: Er AGF helt klar på de kommende uger, der byder på både Superligastart og europæiske kampe?

- Ja, bortset fra at vi har fået to træningskampe aflyst på grund af coronatilfælde, så er vi der, hvor vi gerne vil være. Vi har folk, der har haft gode opstarter, vi har folk, der er på vej tilbage, så alle er lidt skærpede. Og nu er det bare at komme ud og spille om tre point, siger Nielsen.

- Vi skal selvfølgelig lige lande vores fødder, og forstå, at det handler om for os, at vi stadig er et hold, der skal spille om at være gode nok til at komme i top seks. Vi går ikke ud og tænker så meget på toppen. Det skal man være god nok til, og det ser man efter en 10-12 runder, hvilket niveau man har. Vi skal have spillet nogle nye positioner ind. Vi har haft stor udskiftning, og det er bare et spørgsmål om, hvor hurtigt jeg kan få folk til at være på samme side i bogen, siger han.


Der er mange, der snakker om, at vi står langt svagere i forhold til de seneste sæsoner. Det synes jeg overhovedet ikke, at vi gør. Vi står knivskarpt, hvis du spørger mig. Det skal vi vise folk, og det kan vi selvfølgelig kun gøre ved at vinde over Brøndby

Nicolai Poulsen


Nicolai Poulsen anerkender, at selvom følelsen er god, træningerne intense, er det først, når der bliver fløjtet op, at han, holdkammeraterne får rigtige brugbare svar.

- Det er da rigtigt nok, at vi først for alvor kan vurdere den samlede kvalitet, når vi kommer i gang med alt det, vi skal i gang med. Træningskampe og træninger er én ting, men når der er point på spil, videre avancement i Europa, og der er tryk på med tilskuere og de forventninger, der er til os, er det noget helt andet. Og der gælder det så for os at vise, både de nye og de mere etablerede spillere i klubben, hvad vi er gjort af.

Annonce

Kernen er intakt

Han hæfter sig blandt andet ved, at der i det store og hele ikke er rykket ved hierarkiet i truppen, rygraden på holdet.

- Jeg føler egentlig stadigvæk, at vi har en stærk kerne på holdet, så det er ikke fordi, den er forsvundet, selvom det er stærke spillere, der er væk. Det siger sig selv, at når vi mister en Casper Højer, som har været en rigtig dygtig spiller på dødbolde, og med assissts og mål, jamen så vil folk tænke, at det bliver vigtigt at finde en mand, der kan gøre det samme i stedet. Og det gælder også for Diks. Men jeg føler, at kernen og skelettet er intakt i forhold til sidste sæson, kommer det fra Poulsen.

Superligaen

AGF stiller med førlgende formodede startopstilling til søndagens sæsonåbner i Superligaen mod Brøndby:

Jesper Hansen - Alexander Munksgaard, Sebastian Hausner, Yann Aurel Bisseck, Oliver Lund - Nicolai Poulsen - Gift Links, Patrick Olsen, Zach Duncan, Jon Dagur Thorsteinsson - Dawid Kurminowski

Der er kampstart på Ceres Park 19.00

Patrick Olsen tror på en sæson, hvor AGF igen kan blande sig i topstriden.

- Ja, uden tvivl. Om ikke andet synes jeg, at vores holdånd er rigtig, rigtig stærk, og at vi er gode til at stå sammen i svære perioder. Det kan bringe os langt, tror jeg. Jeg glæder mig selvfølgelig til at se, hvor vi står på søndag. Man ved, at de første par kampe altid er et stort hundeslagsmål, fordi alle hold har så meget energi og bare vil derudad.

- Alle klubber møder jo op med mål og drømme, og det bliver spændende at se, hvordan ligaen kommer fra start, og hvilke hold, der har lidt ekstra at give af. Det tror jeg på, at vi har, siger Patrick Olsen.

Jo, AGFerne virker i grunden fulde af selvtilld inden det store slag mod Brøndby. Så må der samles krummer op bagefter. Tørre som luftige.

Annonce
AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Slagter Kruse lukker efter 132 år: - Det er vemodigt, men også en lettelse

Aarhus For abonnenter

Fra hobby til millioner: Det har kostet Mia og Kenneth blod, sved og tårer at holde fast i succesen

Sport

En århusiansk sejlsportstirsdag er i vente: Med lidt held er der en OL-medalje

Aarhus For abonnenter

Trine blev 'hende fra Løvens Hule': Har knoklet benhårdt for at skabe en succes af glimmer og guld

Aarhus For abonnenter

Mark sælger brygudstyr: Sådan kommer du i gang med at brygge øl

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Nye AGFere imponerede mest i Randers-nederlag

Alarm 112

Kvinde forsøgte at sælge telefon - men blev mødt af køkkenkniv

Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

Sport

Århusiansk guldsejler står tirsdag morgen i sin tredje OL-finale med mulighed for medalje: - I sidste ende er det oppe i hovedet

AGF For abonnenter

David Nielsen rystede posen, men målene kommer stadig ikke af sig selv

Aarhus

Mandagens coronatal: Nye smittede holder sig under 100

Annonce