Annonce
Aarhus

I ét bestemt område i Aarhus galoperer smitten lige nu: Kommunen sætter ind med flere tiltag

Tre steder i Aarhus er nu under særlig overvågning fra Aarhus Kommune, blandt andet Søndervangen i Viby, hvor smitten lige nu er høj. Arkivfoto: Axel Schütt
Aarhus Kommune sætter ind med ekstra indsatser i tre områder, hvor smitten lige nu stiger markant. Flere test, lokal smitteopsporing og hjælp til at stemme dørklokker er i gang.

AARHUS: Mens smitten stiger stille og roligt i Aarhus Kommune, så er der flere områder inden for kommunegrænser, hvor stigningen lige nu er alt andet end stille og rolig.

I sidste uge begyndte Aarhus Kommune at opgøre smittetal helt ned på sogneniveau, og det har vist, at der er nogle områder, som lige nu er hårdt ramt af smitte.

Især ét område skiller sig ud, nemlig sognet Ravnsbjerg, som ligger i Viby, og især området omkring Søndervangen og Rosenhøj har høj smitte.

Ravnsbjerg har lige nu en incidens - antal smittede per 100.000 - på 324. Det betyder, at var Ravnsbjerg sit eget postnummer, ville det have landets næsthøjeste incidens, kun overgået af Ishøj, der lige nu ligger på 345. For Aarhus som helhed hedder incidensen 54.

Annonce

Kommunen sætter ind

Det har fået kommunen til at reagere.

- Vi er allerede gået i gang med at sætte mobile testenheder ud til de steder, hvor man har en incidens over 200, forklarer stadsdirektør Niels Højberg, der også er leder af kommunens coronaberedskab.

De tre områder

Aarhus Kommune sætter ind med tre ekstra indsatser mod corona, når et lokalt sogne eller postnummer har en incidens - smittede per 100.000 - på over 200. Lige nu gælder det:

  1. Ravnsbjerg (incidens på 324)
  2. Tilst (229)
  3. Hasle (215)

De tre ekstra indsatser er:

Mobile testenheder, enhed til at stemme dørklokker og lokal smitteopspring

Lige nu er det Ravnsbjerg på 324, Tilst på 229 og Hasle på 215.

De tre steder sætter man nu ind med tre ekstra indsatser, hvilket formentlig snart udvides med Gellerup, der mandag sneg sig over en incidens på 200.

En af indsatserne er, at Styrelsen for Patientsikkerheds enhed med blå veste vil besøge områderne, hvor de vil stemme dørklokker for at få folk testet. Søndag var de i Bispehaven (Hasle), mandag var de i Langkærparken (Tilst) og tirsdag skal de til Søndervangen (Ravnsbjerg/Viby).

Derudover vil kommunen køre mobile testenheder til de tre steder, ligesom de gør brug af en ny mulighed, hvor de kan overtage smitteopsporingen lokalt fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

- Vi har overtaget en del af smitteopsporingen, fordi vi kan få  cpr-numre på nogle af de personer i områderne, der er særligt udsatte. På den måde kan vi hjælpe folk med isolation og så videre. Der er meget skrappe retningslinjer for personoplysninger, så det hjælper os, at vi kan overtage smitteopsporingen som nu, siger Niels Højberg.

Annonce

Boligforhold en del af forklaringen

At det lige nu er Ravnsbjerg, Hasle og Tilst, der er hårdt ramt skyldes blandt andet boligforholdene især i områderne i Søndervang, Rosenhøj, Langkærparken og Bispehaven, hvor folk bor tæt i små lejligheder.

Om der har været større supersprederbegivenheder, mener man ikke.

- Der har været lidt smitte på Søndervangskolen, men vi har ikke for alvor set en større begivenhed, der har startet det. Så udover boligforholdene, har jeg ikke en forklaring, siger stadsdirektøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce