Annonce
Sport

Ihler fik debut for drømmeklubben: - Da jeg var lille, drømte jeg om at spille sammen med Nando Rafael

AGFs Frederik Ihler i kamp med AaBs Rasmus Thelander i 3F Superligakampen AaB mod AGF på Aalborg Portland Park, torsdag den 9. juli 2020. Foto: Bo Amstrup/Scanpix
Frederik Ihler blev torsdag aften den tredjeyngste spiller nogensinde på AGF's seniorhold. Det hold, han indtil nu mest har fulgt fra stemningstribunen.
Annonce

FODBOLD: Der er mange måder at se på, om en fodboldspiller er ung. Man kan selvfølgelig se på ansigtstræk og den manglende skægvækst.

Man kan også se på dåbsattesten. Hvis man er født i 2003, skal der gå meget galt, før man ikke er en af de yngste i truppen.

Og til sidst kan man genkende det på, at det altid er de unge, der får tjansen med at slæbe bolde, kegler og andet habengut med ind fra træning.

Alle tre punkter passer på Frederik Ihler. Torsdag aften fik han førsteholdsdebut for AGF med et kvarter på banen. 17 år og 15 dage gammel.

Det gør ham aktuelt til den femteyngste debutant i denne Superliga-sæson og den tredjeyngste debutant i AGF-historien. Kun Magnus Kaastrup og Navid Dayyani var yngre.

Det er gået stærkt for Frederik Ihler. Som førsteårs u/17-spiller fik han kampe for u/19-holdet, ved nytår blev han så rykket fast på u/19-holdet, selvom han i princippet stadig var u/17-spiller et halvt år endnu. Og siden kampen mod Randers, som genåbnede Superliga-sæsonen efter en påtvunget corona-pause, har han været fast med til AGF's Superliga-træninger.

Annonce

Mål, mål, mål

Spørger man ham selv, er han en klassisk målscorer. Det viser tallene også. Og han er klar over det.

Som da det i AGF-podcasten Young Guns bliver nævnt, at han har scoret 19 mål i sin første u/17-sæson. Men hvor han venligt og nærmest indirekte i sit svar gør opmærksom på, at han altså har scoret 20 - for han nåede også at score en for u/19-holdet.

Det gik også stærkt torsdag aften. Ihler kom ind i en tredobbelt udskiftning.


Jeg har et ritual, og det er, at jeg beder til Gud, når jeg står op og lige inden kamp. Jeg føler, der giver mig en tro, en kraft, der gør, at jeg ved, at der altid er noget bag mig

Frederik Ihler, AGF-angriber


- Jeg fik at vide dagen før, at jeg skulle med. Jeg spiste i loungen, og (Peter, fysisk træner i AGF red.) Sand kom op og sagde, at jeg skulle med ned på Davids kontor. Der fik jeg det at vide, og jeg blev overlykkelig.

- Når alt kommer til stykket, forløb dagen som en normal kampdag. Jeg skulle gøre, som jeg plejer. Jeg skulle ikke lave om på den person, jeg er, for det er det, der har bragt mig hertil. Men jeg var superspændt, og det kriblede i maven hele dagen. Jeg var endda til køretime inden, hvor det kørte rundt i hovedet på mig, siger Frederik Ihler.

Annonce

Beder til gud

Udtagelsen kommer efter en god periode for Frederik Ihler, der lukkede u/19-sæsonen godt af med syv mål i de sidste fem kampe. Så han kunne også mærke, at han var i god form. Men derfor kom udtagelsen stadig som en stor overraskelse.

- Jeg havde ikke regnet med det, når nu der er så meget på spil for tiden, men jeg har åbenbart gjort mig fortjent til det, siger Frederik Ihler.

Frederik Ihler

  • 17 år gammel (Født 25. juni 2003)
  • Fik Superligadebut torsdag aften mod AaB. Han har aldrig tidligere været udtaget til førsteholdstruppen
  • Har 6 danske landskampe for U/16- og u/17-landsholdet
  • Har ungdomskontrakt i AGF til sommeren 2022
  • Kom fra VSK Aarhus til AGF i 2017

Måske er det styrken fra magter, der ikke har deres daglige gang på jorden, som gør, at den 17-årige angriber har taget stormskridt mod en karriere i Superliga-truppen. Han har en kristen mor og er vokset op med en tro på Gud.

- Jeg har ét ritual, og det er, at jeg beder til Gud, når jeg står op og lige inden kamp. Jeg føler, der giver mig en tro, en kraft, som gør, at jeg ved, at der altid er noget bag mig, siger Frederik Ihler.

Annonce

Rigtig fan

Der er blevet optaget fire afsnit af den førnævnte AGF-podcast Young Guns. Fire forskellige spilleres historier er blevet fortalt, og til sidst er spillerne blevet spurgt om, hvilken klub, de helst ser sig selv spille i.

Anders Fæster ville gerne spille i Manchester United, Jacob Trenskow i FC Barcelona og Mikkel Møller Lassen drømmer om at spille i Liverpool.

Men Frederik Ihler? Han svarede lidt anderledes.

De fem yngste AGF-debutanter i Superligaen

  • Magnus Kaastrup - 16 år, 198 dage (2017)
  • Navid Dayyani - 16 år, 244 dage (2003)
  • Frederik Ihler - 17 år, 15 dage (2020)
  • Benjamin Hvidt - 17 år, 43 dage (2017)
  • Morten "Duncan" Rasmussen/Frederik Krabbe - 17 år, 101 dage (2002/2005)

- Min drøm er at spille i AGF. Det kunne være fedt at spille alle mulige andre steder, men mit mål er at spille på Superliga-holdet i AGF, sagde Ihler til podcasten, hvor han også fortæller, at AGF er det eneste hold, han nogensinde har været fan af, og at han altid står ved fansene og synger.

Efter fredagens træning på Fredensvang er de varme følelser ikke ligefrem forlist. Tværdimod.

- Debuten var det fedeste, jeg nogensinde har prøvet, selvom det var superærgerligt, at vi ikke vandt, men mon ikke det kommer næste gang.

- Det var først efter kampen, at det gik op for mig, at det var en kæmpedrøm, der nu var gået i opfyldelse. Jeg kan huske, at da jeg var helt lille, drømte jeg om at komme ind i Superligaen og spille sammen med Nando Rafael, siger Frederik Ihler.

Nando Rafael nåede at score ti mål i Superligaen for AGF. Hvis Frederik Ihler fortsætter sine målscoring fra ungdomsholdene, har han snart overhalet den måltotal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Transplantationsrekord i Skejby trods covid: - Det er risikoen værd

Annonce