Annonce
Aarhus

Nomineret til Årets Ildsjæl: 24 timer med at skabe computerspil i børnehøjde

Mikey Bruun Andersen giver råd til 13-årige Sebastian Grøndahl, der går på Hadsten Skole. Seancen GameJam finder sted på Dokk1. Foto: Martin Jensen
Det handler om at turde, er udgangspunktet, når Mikey Bruun Andersen underviser børn og unge i at skabe computerspil.
Annonce

AARHUS: Han lægger vægt på at være i øjenhøjde med børnene. At komme dem i møde, hvor de er.

Mikey Bruun Andersen er engageret og har øjnene på stilke. Vi er på Dokk1 i Aarhus, byens store samlingssted. 92 børn arbejder med at skabe nye spil på computeren, og de er vildt optaget. Det store, åbne lokale emmer af engagement.

Mikey Bruun Andersen, 26 år, er manden bag GameJam, der holdes to gange om året. 24 timer i træk arbejder de unge på højtryk. Soveposer og toiletsager ligger på det grå cementgulv. Børnene skal sove på stedet. For nogle bliver det få timer, andre arbejder måske igennem. Det sidste gælder formentlig for hver tredje.

"Sådan redder vi verden" er temaet for de spil, de selv skal skabe, og dagen efter klokken 12, når det hele er overstået, skal de præsentere det, de har lavet. Hver og en.

- Det er vigtigt, man står ved det, man laver, så derfor skal alle fortælle, uanset hvor langt de er nået, siger Mikey Bruun Andersen.

- Man skal kunne være dårlig første gang, man laver noget, og jeg har selv lavet grimme ting, men senere skal det blive bedre, siger han.

De fem nominerede

Fem er nomineret til prisen Årets Ildsjæl, der uddeles torsdag 28. november kl. 15 i Vestjysk Banks Lokaler på Åboulevarden 67 i Aarhus.

Nomineret er:

  • Familien Lind Pedersen fra Aabyhøj Basket, hvor forældrene Morten og Mette og de tre døtre Katrine, Malene og Laura samlet er en uundværlig drivkraft.
  • Mikey Bruun Andersen fra Coding Pirates, der er en del af gamermiljøet, og han er afdelingsleder for den største afdeling i Aarhus.
  • Bruno Dormann Frandsen, der er manden bag Aros Jagthornsskole. Han har selv spillet i 45 år og underviser på 30. år.
  • Anne Eggebrecht fra foreningen Skateducate, hvor hun træner piger i at stå på skateboard.
  • Rune Kløve Junge fra FDF Hjortshøj, hvor han er en del af kredsledelsen og laver et kæmpe arbejde.
  • Med denne artikel er alle fem præsenteret.
Annonce

Legende tilgang

- Vi har en legende tilgang til teknologien. Tryk på knapperne og se, hvad der sker, siger vi. Det kan ikke gå galt, hvis du læser det, der står på skærmen. Det handler om at turde, siger Mikey Bruun Andersen.

Han er vokset op i Hjortshøj, har gået på Virupskolen og har længe interesseret sig for spil. Så han tog en treårig HTX på Game College i Grenaa.

- Det åbnede mine øjne for at udvikle spil, og jeg kan lide det. Det er fedt at lede og at skabe, og vi skal gøre tingene stærkere og vildere, siger Mikey Bruun Andersen.

Hver onsdag samles 30-40 børn i Coding Pirates, som Mikey Bruun Andersen har været formand for i fire år, efter at lektor på Aarhus Universitet Rikke Toft Nørgaard havde grundlagt det i Aarhus - det hele begyndte 2014 i København.

Han læser informationsvidenskab på Aarhus Universitet og er færdig som kandidat til sommer.

Annonce

Godt fællesskab

- Der er meget godt ved at være med, et udviklende fællesskab, og alle er meget interesserede, siger Mikey Bruun Andersen om Coding Pirates.

Han gik selv på biblioteket med kammerater, da han var teenager og lavede tegneserier og computergrafik.

- Jeg kunne have ønsket mere hjælp fra de voksne dengang. Det er det, vi giver nu, siger han.

På en normal aften er der omkring 14 frivillige hjælpere til rådighed, og otte-ti stiller op per gang. Deltagerne er mellem 7 og 17 år.

- Jeg elsker at være i øjenhøjde med børnene. Det skal være et ligeværdigt møde, siger Mikey Bruun Andersen.

- Mikey er karismatisk, underholdende og forstår at trække på børnenes fantasi, når der skal udtænkes ideer, står der i indstillingen til Mikey Bruun Andersen som årets ildsjæl. Han er også den primære drivkraft for større arrangementer i Coding Pirates.

- Han bliver ofte kaldt "den flyvende målmand", fordi han har viljestyrken, gåpåmodet og det overblik, der skal til for, at arrangementerne bliver en succes. Han skaber et frirum for både børn og frivillige, fortæller indstillingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Helt friske corona-smittetal: Aarhus er stadig langt over grænsen for at blive grøn kommune

Aarhus

Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar: Antallet af smittede er nu oppe på 25

Østjylland

Manden bag en af Aarhus' største erhvervssucceser i ny bog: Succesfuld ledelse er ikke kompliceret

Annonce