Annonce
Aarhus

Jørgen Winther ønsker fyret overlæge som spidskandidat for Venstre

To, der står sammen i midtjysk regionspolitik, Ulrich Fredberg (tv) og Jørgen Winther. Indsendt foto
Hvis det står til partifællen Jørgen Winther, er svaret klart ja. Og Fredberg selv er også åben over for at stille op. Dog vil han bruge sommerferien på at overveje, herunder at få talt det godt igennem med familien.

Regionen: Skal den fyrede overlæge fra Diagnostisk Center i Silkeborg, Ulrich Fredberg, være Venstres bud på en kommende regionsformand?

Det mener i hvert fald hans partifælle og ven Jørgen Winther, der også er læge. Og Fredberg selv er heller ikke avisende overfor muligheden for at tilbyde sig som partiets spidskandidat ved regionsrådsvalget i november 2021.

Når Jørgen Winther rejser spørgsmålet nu, skyldes det, at partiets gruppeformand Carsten Kissmeyer har meddelt, at han ikke ønsker at være spidskandidat ved det kommende valg.

Annonce

- Jeg er sikker på, at Ulrich Fredberg vil være den helt rigtige, og at han vil kunne besejre Anders Kühnau (den nuværende socialdemokratiske regionsformand, red.), siger Jørgen Winther.

Winther vurderer samtidig, at omkring halvdelen af Venstres gruppe allerede nu er parat til at bakke op om Fredberg som spidskandidat.

Ikke afvisende

Ulrich Fredberg selv er ikke afvisende overfor Jørgen Winthers idé.

- Men jeg vil lige bruge sommeren til at overveje, om jeg vil stille op. Hvad overvejelserne ender med, vil først og fremmest afhænge af, hvad min familie siger til ideen. Det har været en lidt hård tid for den, de seneste måneder, siger han med henvisning til hele sagen om hans fratrædelse som ledende overlæge og den debat, det har skabt over hele landet.

Han vil dog gerne arbejde for mere åbenhed og ytringsfrihed i regionen samt for, at politikerne blander sig lidt mere i tingene, når de spidser til.

- Og så vil jeg da også bruge sommeren til at få en fornemmelse af, hvor stor opbakningen eventuelt vil være til mig. Der er jo flere mulige, meget kompetente kandidater i gruppen, siger han, men understreger samtidig, at han ikke går af vejen for et kampvalg.

Den nye spidskandidat skal vælges på et opstillingsmøde i september eller oktober i år. Her vil alle Venstre-medlemmer have stemmeret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Skal 3.000 borgerstemmer kunne tvinge byrådet til at tage en sag op? Den idé er politikerne ikke heeelt solgt på

Østjylland For abonnenter

Forældre har fået nok: Vores børn er blevet ødelagt, fordi de ikke har fået den rette hjælp

Annonce