Annonce
Aarhus

Holder formen ved lige i AGF: Jens Jønsson har mod på et nyt eventyr

Jens Jønsson har fået lov til at holde formen ved lige i AGF, mens hans agent forsøger at finde en ny klub til den århusianske fodboldspiller. Foto: Kim Haugaard
Efter fire sæsoner i tyrkisk fodbold er 27-årige Jens Jønsson klar til at prøve kræfter med en ny kultur.
Annonce

FODBOLD: Efter fire sæsoner på den anatolske højslette er Jens Jønsson for en stund tilbage i Aarhus. Den arbejdsomme midtbanespiller har fået lov til at holde sig i gang hos sin tidligere klub AGF, hvor han i den seneste uge har trænet sammen med Zach Duncan.

Den 27-årige fodboldspiller er klar til det næste kapitel i sin fodboldkarriere og mens agenten er i gang med at finde stedet, hvor de nye fortællinger skal skabes, så har Jønsson været tilbage i Danmark for først at slappe af og siden tage hul på forberedelserne til sit næste eventyr.

- Jeg talte med Peter "PC" Christiansen om det for en måneds tid siden. Det vil være den oplagte mulighed for mig at træne med i AGF, men det skulle også passe ind i deres kram og derfor er jeg naturligvis meget taknemmelig over, at jeg har fået lov at være med Zach og fysioterapeuten, fortæller Jens Jønsson, der har trænet med siden sidste mandag.

Lejligheden i Konya er lukket af og de sidste kufferter er sendt mod Aarhus, hvor Jønsson har adresse indtil han finder sin nye klub. Hvor det bliver, er endnu ikke afgjort, og det passer ham egentlig udmærket. Efter en lang sæson med Konyaspor, har han haft brug for at komme ned i gear og koble af inden fodbolden igen bliver fokuspunkt nummer et.

Annonce

Brød grædende sammen

Den sidste tid i den tyrkiske fodboldklub blev noget mere hektisk end først forventet. Efter tre gode sæsoner i den bedste række, så balancerede Konyaspor for alvor på kanten af en nedrykning. Holdet rodede rundt i den kriminelle ende af tabellen og kunne med fem runder tilbage af sæsonen se nedrykningsspøgelset flyve rundt på højsletten.

Med sejre over ligaens to tophold i tredje og andensidste runde, reddede klubben dog livet.

En redning, som Jens Jønsson er glad for, at han var med til at sikre.

Også selvom det tyrkiske fodboldforbund efter sidste spillerunde besluttede, at der ikke ville være nogen nedrykkere fra ligaen i denne sæson.

Fodboldfeberen er stor i Konyaspor. Dette billede er taget på hjemmebane i 2017, da klubben var med i Europa League. Arkivfoto: REUTERS/Murad Sezer TPX IMAGES OF THE DAY

- I momentet var det helt fantastisk at være en del af. Der var flere, som havde talt om, at vi var færdige, fordi vi lå helt nede i bunden og manglede topholdene i de sidste tre runder. Chancerne var ikke store, men lige pludselig hev vi sæsonens bedste præstation opad hatten og vandt 4-3 over Basaksehir og så levede vi pludselig. Da vi kom bagud med 1-3 mod Trabzonspor i næstsidste runde efter 60 minutter, havde jeg indstillet mig på, at vi skulle klare det hele i sidste runde, men så scorede vi tre mål ud af det blå. Sæsonen var reddet, fortæller Jens Jønsson og tilføjer, at han var noget nervøs over de sidste runder, da han gerne ville undgå en ny nedrykning på sit CV.

- Da vi scorede til 4-3 over Trabzonspor, brød en af mine medspillere grædende sammen. Det fortæller lidt om det pres, vi har været under. Jeg har selv et godt navn i Konya og blandt vores fans. Det havde nok ikke været så godt, hvis vi var rykket ud, siger Jønsson.

Annonce

Ny udfordring i et nyt land

Hans tid i Tyrkiet har gennemgående væres en succes. Han har spillet 99 kampe og scoret seks mål i ligaen, vundet den tyrkiske pokalturnering og repræsenteret sit hold i Europa League. En stærk præstation i en liga, der kan være svær at finde sig til rette i. Det har man set flere eksempler på gennem tiden.

Jens Jønsson har dog klaret sig igennem med bravur. Det har også skabt rygter om, at nogle af de højere placerede hold i den tyrkiske liga stod klar med et bud til den defensive midtbanespiller.

Han drømmer dog om at prøve noget nyt og komme til en anden fodboldkultur.

- Jeg har haft det rigtigt godt i Tyrkiet, men jeg kunne godt tænke mig at udfordre mig selv og tage et nyt skridt videre i min udvikling. Jeg vil gerne prøve en ny og lidt mere europæisk kultur. Det er drømmen og målet, men om det bliver opfyldt er en helt anden sag.

- Vil det være steder som Italien eller Spanien?

- Det vil jeg bestemt ikke takke nej til, hvis muligheden opstod, men jeg ved ikke noget lige nu. Min agent taler med klubber rundt omkring, men mange af landene er lige blevet færdig med deres sæson og det er som om, at markedet ikke for alvor er kommet i gang. Det er en mærkelig tid, som vi lever i lige nu, og selvom der er snak med nogen, så ved både du og jeg, at der er langt fra snak til en kontraktunderskrivelse og præsentation, siger Jønsson.

Blå bog

Navn: Jens Jønsson

Født: 10/1 1993 i Aarhus

Højde: 182 centimeter

Profession: Professionel fodboldspiller

Position: Defensiv midtbane

Klub: Kontraktfri

Tidligere klubber: Viby, Lyseng, AGF og Konyaspor

- Men du vil gerne ud igen?

- Det er for tidligt at vende tilbage til Aarhus. Jeg har mod på mere eventyr. Det er fantastisk at se hvordan AGF klarer sig og den begejstring der er omkring klubben, men jeg vil gerne ud igen, siger Jens Jønsson og tilføjer endnu engang sin taknemmelighed over, at han må træne med i sin gamle klub.


Det er for tidligt at vende tilbage til Aarhus. Jeg har mod på mere eventyr. Det er fantastisk at se hvordan AGF klarer sig og den begejstring der er omkring klubben, men jeg vil gerne ud igen

Jens Jønsson


Annonce

Skarpest muligt

Hvor længe han får lov til at træne med, skal han drøfte med den sportslige stab, når Superligatruppen vender tilbage til træningsbanen i 13. august.

- Lige nu forsøger jeg bare at holde mig bedst muligt i gang, så jeg står så skarpt som muligt til en ny arbejdsgiver. Jeg har ikke travlt lige nu, men det kan være, at jeg siger noget andet, hvis jeg ikke har en klub, når vi er sidst i august eller begyndelsen af september. De fleste sæsoner går jo i gang omkring den 11. september, siger Jønsson.

Jens Jønsson nåede at spille 120 førsteholdskampe for AGF og score to mål inden han i sommeren 2016 blev solgt til Konyaspor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Udvist efter 90 sekunder: - Jeg tænkte, jeg ville udvise lidt ro. Men det var ikke smart ...

Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

AGF

Patrick Olsen: Vi arbejder som svin

Annonce