Annonce
Aarhus

Kæmpe bommert: Borgere, som skal vaccineres, har ikke fået besked

Personalet på vaccinationscentret i Aarhus spejdede forgæves efter de borgere, som skulle være mødt op for at blive vaccineret mod covid-19, da centret åbnede tirsdag kl. 12 . Foto: Jens Thaysen
Mod forventning bliver næsten ingen vaccineret i Region Midtjylland tirsdag. Statens Serums Institut har tilsyneladende jokket i spinaten. Også resten af landets regioner er ramt.

AARHUS: Tirsdag er Danmark begyndt at vaccinere borgere uden for plejehjemmene, men det er absolut ikke gået helt efter planen.

De tusindvis af borgere, som skulle vaccineres tirsdag og onsdag, er nemlig slet ikke blevet indkaldt via den digitale postkasse e-boks.

Tirsdag eftermiddag har borgerne dog - ifølge Statens Serums Institut - endelig fået invitationen.

I Aarhus stod personale ved frokosttid klar med hævede vaccinesprøjter i Region Midtjyllands vaccinationscenter i Molslinjens tidligere administrationscenter på Aarhus Havn.

Det samme var tilfældet i regionens seks andre vaccinationscentre i Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro.

Vaccinen var ankommet, og personalet var på plads. Men der mødte ingen kunder op. De havde ikke fået besked.


Vi må desværre konstatere, at de borgere, som skulle have haft en vaccination en af de her dage, stadig ikke har fået besked i deres e-boks.

Anders Kühnau (S), regionsrådsformand


Med andre ord er regionens plan for den første vaccinedag i regionens syv vaccinationscentre faldet fuldstændig på gulvet. Det samme er tilfældet i landets øvrige regioner.

- Alt er gjort klart - nu mangler vi blot borgerne. Der er sket en fejl hos Statens Serum Institut. Instituttet har på grund af en teknisk fejl ikke fået informeret de borgere, som skulle vaccineres, i e-boks, siger regionsformand Anders Kühnau (S).

- Der vil stadig være nogle, der selv finder ned til vaccinationscentrene, men det er klart, at der er risiko for, at personalet ikke får nok at lave. Heldigvis er vi lidt foran vores egen tidsplan, siger han.

Annonce

Mistede dage

Anders Kühnau tør ikke sige, hvor mange dage, vaccinationsprogrammet "mister" på grund af bommerten.

- Jeg håber, at borgerne vil få besked i løbet af tirsdagen, så vi for alvor kan komme  i gang, siger han.

- Ved alle nye tiltag er der opstartsvanskeligheder. Og i dette tilfælde er det altså Statens Serums Institut, som ikke har fået indlæst de lister over vaccinations-klare borgere, instituttet har fået fra kommunerne, siger han.

På Aarhus Havn skulle vaccinationsprogrammet være startet klokken 12 tirsdag. I mangel på borgere havde man i stedet hasteindkaldt 90 ansatte fra to afdelinger på Aarhus Universitets Hospital i Skejby, nemlig Akut Intensiv og Infektionsmedicinsk Afdeling. Desuden erfarer avisen, at borgere, som er visiteret til at få vaccine, kan få et stik, hvis de møder op.

I Region Syddanmark har de borgere, som skulle have været indkaldt til vaccination, heller ikke fået besked, oplyser regionen til Århus Stiftstidende.

Annonce

"Tekniske vanskeligheder"

Her trøster man sig med, at det var et begrænset antal borgere, som i disse dage skulle have været vaccineret, og at vaccinen ikke går til spilde. Den bliver i stedet brugt på kommunale medarbejdere.

I landets øvrige regioner er der lignende problemer.

Ifølge Statens Serum Institut (SSI) skyldes forsinkelserne "tekniske vanskeligheder".

Instituttet melder tirsdag eftermiddag, at man nu er i gang med at sende invitationerne ud.
Til at starte med er der blevet oprettet i alt 8.000 tider i denne uge. Samtidig er der tilsvarende blevet sendt invitationer ud til borgere i syv kommuner, blandt andet Aarhus.
- Borgerne har nu modtaget invitationerne og kan begynde at booke tider, skriver Statens Serum Institut på deres hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Kommentar: Derfor ligner AGF et hold, der er ved at smide hele sæsonen på gulvet

Annonce