Annonce
Erhverv

Kaffe-kæde vil minimere brugen af engangskopper: Nyt koncept skal reducere forbruget med 25 procent

Street Coffees nye koncept skal skære ned på antallet af engangskopper, der bliver langet over disken. I stedet skal en ny genanvendelig kop skifte hænder.
Århusianske Street Coffee indfører et nyt koncept med bæredygtige kaffekopper. Ambitionen er at bruge 25 procent færre engangskopper i løbet af det næste år.

AARHUS: Der skal skrues ned for brugen af engangskopper hos kaffe-kæden Street Coffee i Aarhus. Virksomheden har fire kaffebarer rundt omkring i byen og langer hver dag et hav af kaffekopper over disken.

Ligesom alle andre barer er dagens gode kop kaffe blevet leveret i en engangskop, men det vil Street Coffee gerne skrue ned for. Derfor har kæden introduceret konceptet 'Street Swap', hvor kunderne kan købe en genanvendelig kop, som er lavet af 100 procent genanvendelig plastik.


Annonce

Denne genanvendelige kaffekop har et lavt klimaaftryk sammenlignet med engangsemballage og består derudover af udskiftelige dele. Det betyder, at vi rent faktisk kan reparere koppen frem for at smide den ud

Michael Bønnelykke


Koppen og en valgfri kop kaffe kommer til at koste 95 kroner og frem til 1. august vil brugen af koppen desuden give en gratis kop ved hvert sjette køb.

Ifølge Street Coffee-indehaver Michael Bønnelykke er det ambitionen at få reduceret brugen af engangskopper markant. I løbet af det næste år håber han, at initiativet kan være med til at bringe brugen af engangskopper ned med 25 procent.

- Jeg er sindssygt glad for, at vi kan lancere dette koncept. Det er sjældent klimavenligt at smide noget ud, og engangskopper er ingen undtagelse. Jeg tror på, at vi med Street Swap kan bidrage til at vise vejen og sænke forbruget af engangsemballage i branchen. Denne genanvendelige kaffekop har et lavt klimaaftryk sammenlignet med engangsemballage og består derudover af udskiftelige dele. Det betyder, at vi rent faktisk kan reparere koppen frem for at smide den ud, hvis uheldet skulle være ude, siger Michael Bønnelykke.

Australsk producent

Producenten af de nye Street Swap-kopper er ikke helt ukendt i kaffebranchen. Det er nemlig firmaet KeepCup fra Australien, som siden 2009 har skabt genanvendelige kaffekopper for at nedbringe antallet af engangskopper i branchen.

Michael Bønnelykke håber, at han og Street Coffee kan være med til at vise vejen med introduktionen af den genanvendelige kaffekop. Foto: Street Coffee

Det lokale initiativ fra Street Coffee møder begejstring hos Greenlight Aarhus, der sætter fokus på bæredygtige initiativer i og omkring Aarhus.

- At en kaffebar som Street Coffee kommer på banen med et håndgribeligt, grønt initiativ, er med til at vise andre virksomheder, hvordan konkrete tiltag kan rykke den bæredygtige overligger. Det er lige i vores ånd, siger Jane Clausen fra Greenlight Aarhus.

Det nye Street Swap koncept blev lanceret tirsdag 25. maj i Street Coffees fire kaffebarer i Aarhus.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Socialområdet skal videre efter en kæmpe begmand: - Nu må Aarhus prioritere mennesker før mursten og prestige

Annonce