Annonce
AGF

Kan AGF hente Grabara og vil David Nielsen lave en Alex Ferguson: David Nielsen svarer på læsernes spørgsmål

David Nielsen har været i AGF siden 2017. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Stiftens læsere kunne forud for en snak med David Nielsen stille spørgsmål til den århusianske cheftræner, og her kan du læse, hvad Nielsen har svaret på en række udvalgte spørgsmål.

FODBOLD: Avisens podcast Det Hvide Snit tog sig for nylig en længere snak med AGF-cheftræner David Nielsen om stort og småt. Forud for snakken var det muligt for læserne at stille spørgsmål til David Nielsen, og her følger så cheftrænerens svar på en række udvalgte spørgsmål.

Det Hvide Snit

Avisens AGF-podcast Det Hvide Snit har besøgt AGFs cheftræner David Nielsen.

Det Hvide Snit udkommer med en podcast efter hver AGF-kamp og derudover jævnligt med mere tematiske udsendelser. De kan findes på stiften.dk/dethvidesnit

Hvorfor har AGF en tendens til at falde sammen i anden halvleg?

AGF har flere gange i sæsonen lidt pointtab i kampens sidste minutter, som i kampen mod Randers FC, der endte i et 1-1 remis. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Spørgsmålet stillet af blandt andet Heino Hamborg og Flemming Bo Jensen.

- Ja, men altså for at svare på spørgsmålet, så er det jo sådan, at hvis man fører, og er i tæt kampforløb, hvor spillerne løber og spiller mange kampe, kan man godt nogle gange glemme at angribe helt hårdt nok, når man er et hold, der er god til at forsvare sig.

- Vi har nu haft chancer til at lukke kampen inde i Parken, men det er også den måde, vi vinder på mod Midtjylland. Så det vi anfægter efter kampen efter FCK-kampen, og det vi anfægter efter Randers-kampen, det er lige præcis det, der gør, at vi slår Midtjylland.

- Så vi er et hold, der spiller fodbold på en måde, og den måde spiller vi på hele sæsonen i år. Den måde er, at vi rigtig gerne vil sørge for at holde nullet, vi vil gerne være gode defensivt, men vi er også et hold, der leder efter at blive bedre offensivt.

- Det vores spillere mangler lige nu, det er at have den der sidste kynisme og skarphed til at score til 2-0 mod Midtjylland, når vi har chancen. Score til 2-0 i Parken eller til 4-2, når vi har chancen. Score til 2-0 mod Randers, når vi har chancen.

- Jeg kan jo gå tilbage og se, at i al den tid, jeg har været her, der er kommet ned til, at vi ikke har scoret på en chance. Mod OB, hvor vi skal slå dem for at holde gang i top seks håbet for to sæsoner siden. Der er vi alene med målmanden ved 1-0 og får ikke scoret. OB scorer til 1-1. OB vinder 2-1. Så man skal bare blive dygtig nok til at udnytte de der chancer. Det er jo det, der er kvalitet.

- Det er der, hvor Brøndby lige nu stikker ud i ligaen. De kommer foran 1-0 i en svær udekamp i Odense. Hvis OB bare stabiliserer den kamp på 1-0, så kan OB stille og roligt arbejde sig ind i kampen igen på hjemmebane og få scoret til 1-1 og eventuelt vinde til sidst. Men Brøndby siger bare bam, bam, bam, så fører de 3-0 ved pausen. De scorer jo ikke til fire, fem eller 6-0 i anden halvleg, men så går de ud og gør det, som vi ofte har gjort på 1-0: Sørger for at stabilisere, ikke lukke modstanderen ind i kampen, ikke lave nogle fejl, der får dem til at komme tilbage, og det er bare dygtighed, længere er den bare ikke.

Er der en chance for at hente Kamil Grabara permanent?

22-årige Kamil Grabara er for anden gang i karrieren udlejet til AGF fra den engelske storklub Liverpool. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Spørgsmål stillet af Peter Hansen.

- Vi har jo en målmand, der jo er fantastisk. Han havde lidt problemer sidste år, og det kan der være mange grunde til, hvor han ikke var helt på samme niveau, men han viser jo nu igen, at han er en top, top, topmålmand. Han har været rigtig god hele året.

- Så vi har jo en topmålmand, og det er klart, at når man har en ung målmand, der står på det niveau, så er det desværre ikke kun i Aarhus, at han kunne være interessant. Så man kunne måske godt forestille sig, at det ikke er helt realistisk.

Hvor synes du, at truppen har mest brug for forstærkninger?

David Nielsen går ikke rundt og dagdrømmer om tilgange af den ene eller den anden spiller, men fokuserer fuldt ud på sin nuværende trup. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Spørgsmål stillet af Jonas Elkjær.

- Altså, jeg har det jo sådan, at jeg ikke sidder og håber på at få noget, jeg ikke har endnu. Jeg koncentrerer mig 100 procent, om det jeg har. Hvis jeg skal rende rundt og tænke over, at det kunne være dejligt, hvis ham der blev skiftet ud med ham der, så ville spillerne ikke føle, at vi havde en 100 procent tro på dem.

- Så, det har altid været delt op. Før hen var det PC (Peter Christiansen, red.), der stod for det. Han hentede spillerne og når spillerne så kom ned til mig, så sagde jeg: Godt, hvad kan du, hvem er du, og hvad vil du. Og så kørte vi derfra. Så handler det bare om, at få det bedste ud af spillerne. Det er det, det handler om.

- Så jeg er superglad, for den trup vi har fået strikket sammen nu i AGF. Både fordi jeg synes, de spiller godt, men også fordi jeg ved, at det er nogle spillere, som vi har været dygtige til at lokke hertil for en værdi, der er lavere end den, de har i dag.

- Det har været godt for klubben, at vi har gjort det, for når man skal til at tage det næste skridt, så kan man ikke undgå, at man skal til at betale noget mere cash. Så kernegruppen af spillere, der har gjort det her, de har en kæmperespekt fra mig, og de har virkelig fået det bedste ud af sig selv i AGF, hvilket heller ikke har været noget, der bare var for givet før i tiden.

Er du nervøs i forhold til de kommende transfervinduer, når der er så mange lejeaftaler, der løber ud?

David Nielsen har tidligere oplevet at skulle erstatte vigtige spillere i AGF, blandt andet australske Mustafa Amini, der tilbragte fire år i det århusianske. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Spørgsmål stillet af Rasmus Madsen.

- Vi var jo lige så nervøse, da vi skulle erstatte Bundu og Amini og alle dem, der har forladt os igennem tiden de seneste år. Sådan er det jo altid. De spillere man har, vil man rigtig gerne have, og det der dem, der giver dig trygheden og den slags.

- Omvendt så gør den her coronasituation også bare, at der er et sindssygt marked, hvor der er virkelig mange dygtige spillere tilgængelige også for en klub som AGF. Så jeg tror ikke, vi skal være nervøse for, at vi ikke kan finde kvalitet ude på markedet.

Jeg har læst din bog Sorte Svin, hvori du blandt andet skriver om byture, practical jokes og lignende i din tid som spiller. Hvordan ser man på den slags i AGF og andre klubber i dag? Er der plads til de her vildbassetyper?

Engang løb spillerne om kap efter for at få en kold øl - i dag løber de angiveligt om kap for først at komme til træningsudstyret. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Spørgsmål stillet af Thomas Jørgensen.

- Vi har jo stadig vildbassetyper, men det er en fraktion af, hvad det har været tidligere. Det er jo bare professionaliseringen af fodbold, der er gået den vej. Du kan ikke lave det samme, som vi gjorde tilbage i 90’erne. Spillet har udviklet sig.

- Da jeg kom op som spiller, der sprintede spillerne inde fra kampen for at komme først ind at få en øl i omklædningsrummet og så tænde en smøg. Man er jo et produkt af det miljø, man er vokset op i. I dag der sprinter de ind for at komme først til den maskine, de skal bruge til deres baglår oppe i styrkelokalet før træning. 

- Der er ikke nogen sport, der har udviklet sig lige så meget som fodbold i forhold til professionaliseringen. Løberne var topseriøse for tyve år siden, og det er i dag stadig i dag. Det samme gælder for tennisspillerne. For fodboldspillerne er det en helt anden verden i dag, og det er derfor spillet er så krævende. Førhen var det nok at være god. Nu skal du være god og 185 og hamrende stærk og hurtig og mentalt stærk og, og, og … så det er bare sådan, det er.

Savner du nogle gange at der er lidt mere virak i omklædningsrummet?

- Nej, de laver jo også practical jokes med hinanden i dag. Der er jo ikke den store forskel udover, at det bare er meget mere professionelt, det de laver før og efter de træner.

Hvis du frit måtte vælge en spiller fra en af de andre Superligaklubber, hvem skulle det så være?

Selvom David Nielsen ser Carlos Zeca som en fantastisk spiller, mener han at Nicolai Poulsen gør mange af de samme ting for AGF, som græske Zeca gør for FCK. Arkivfoto: Ole Nielsen.

Spørgsmål stillet af Rikke Petersen.

- Jeg vælger ikke nogen. Lige nu er der ikke nogen af de andre spillere, der er gode, der passer ind på mit hold, for så skal jeg fjerne en af mine egne, og det har jeg ikke lyst til lige nu.

Du har tidligere talt meget varmt om Carlos Zeca i hvert fald?

- Han er jo en spiller, der gennem de seneste tre år, har spillet på et højt niveau, vi ikke har set i Superligaen før, og det er sådan en position, hvor folk ikke rigtigt ser det. Derfor har jeg jo før ytret mig om, at han er en vanvittig god spiller, men Nicolai har jo den samme rolle for os, og han gør mange af de samme ting. Men jo, Zeca er da bestemt en superdygtig spiller, som har bundet det hold derovre sammen i lang tid nu.

Kan du finde på at lave en Alex Ferguson og nappe 26 år i AGF?

Om det bliver til 26 år i AGF for David Nielsen er måske svært at forudsige, men i 2020 skaffede han under alle omstændigheder klubbens første sæt medaljer i 23 år. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix 2020

Spørgsmål stillet af Søren Ørum Schmidt.

- Jamen altså, nu er det jo farligt at snakke om sit job som træner, for det går jo lynhamrende hurtigt, men der er ingen tvivl om, at jeg trives både som træner og menneske fantastisk i Aarhus. 

- Og det som man er lidt bange for som træner andre steder, det er jo at man vokser lidt ud af klubben. Men man kan ikke vokse ud af AGF, for du kan altid vinde et dansk mesterskab, du kan altid vinde en pokal, du kan altid komme i et europæisk gruppespil, der er altid et nyt niveau, for det har klubben størrelsen til. 

- Der er en masse fantastisk ting i gang for AGF som klub, som kommer til bare at blive endnu større, der gør at man kan vokse sammen med klubben. Så jeg udelukker bestemt ingenting.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Ny AGF-sportschef: Jeg er ikke komfortabel med at befinde mig i komfortzonen - jeg hader det

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce