Annonce
Aarhus

Kan man regne med Aarhus Letbane?: Se hvor pålidelig, den er blevet

2021 blev det hidtil bedste år i Aarhus Letbanes korte karriere: 98,8 procent af afgangene kørte til tiden, og 97,9 procent blev gennemført som planlagt. Foto: Kim Haugaard
I 2021 kørte 96,8 procent af afgangene til tiden - men der er forskel på, hvilke strækninger, som oftest oplever aflysninger.

AARHUS: - Hvor dælen bliver det tog dog af?

Sådan har en hel del af letbanens passagerer undret sig, mens de stod på en perron, skottede til uret og fandt mobilen frem for at fortælle chefen, at de - igen igen - kom for sent på arbejde.

Men den slags nødstedte passagerer har der ikke været mange af i 2021. For efter at have trådt nogle usikre barneskridt, kan ingen længere klage over letbanens manglende rettidighed eller pålidelighed.

Annonce

Rettidigheden - altså afgange, der blev gennemført til tiden - endte for hele året på 96,8 procent. Det er bedre end i 2020, det første fulde driftsår, hvor 96,3 procent af afgangene kørte til tiden.

Letbanen kom i fuld drift 30. april 2019, da Grenaabanen åbnede, og den imponerede bestemt ikke med sin stabilitet. I  begyndelsen skete det for ofte, at toget slet ikke kom.

I 2021 blev 97,9 procent af afgangene gennemført, som de skulle. Det er et lidt dårligere resultat end i 2020, hvor 98,7 procent af afgangene blev gennemført.

Is gav problemer

Letbanedirektør Michael Borre forklarer i en pressemeddelelse, at årsagen er mange aflysninger i starten af 2021 på grund af is på køreledningerne.

- Der er vigtigt, at passagerne kan regne med , at der kommer et tog, og at det kommer til tiden. Vi har et konstant fokus på at sikre en stabil drift og er i 2021 lykkedes med flere tiltag til forbedring af driften Vi har blandt andet styrket vinterberedskabet og rettet fejl på styresystemerne, siger Michael Borre.

Af letbanens tre strækninger er Grenaabanen den, hvor toget oftest kom for sent.

Annonce

I klar fremgang

93,4 procent af Grenaabanens tog kom til tiden. Ikke så godt som på Odderbanen og den indre strækning, hvor 98 procent af afgangene var rettidige.

Grenaabanen er dog i klar fremgang, for i 2019 var rettidigheden nede på 88,9 procent. I 2020 var den på 91,3 procent.

Hovedårsagerne til forsinkelser og aflysninger på letbanen er tekniske fejl, vejrforhold og fejl på køreplan- og kumdeinformationssystem.

- Vi er glade for, at vi har opnået det hidtil bedste samlede resultat for rettidighed, og at driften på alle tre strækninger bevæger sig i en positiv retning. Vi vil fortsat arbejde med at skabe løbende forbedringer af driften i samarbejde med vores leverandører, siger Michael Borre.

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Kommunen takker nej til milliongave fra bygherre: Tvivl om juraen nulstiller aftale

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Stak ekskone ned foran søn og datter, men forsvarer afviser manddrab: - Min klient aner ikke, hvad der gik af ham

Aarhus For abonnenter

Bag om myten: Er Botanisk Have en voldtægtsmagnet som kvinder bør undgå om natten?

Byudvikling

Der har længe været kaos: Nu lukker stærkt trafikeret vej i fire dage

Kultur

Varm luft holder Northsides nye vartegn i luften

Kristian bor i en campingvogn og vender hver en krone, mens han uddanner sig på ny: - Vi har brug for at se på, hvordan det ikke er urealistisk for voksne at lave et sporskifte

Byudvikling

Efter massiv kritik af havneudvidelse: Nu inddrages kritikerne

AGF For abonnenter

David Nielsen fyldte mere på gangene i AGF, end de fleste lige aner - og derfor bliver hverdagen med en ny cheftræner også en helt anden nu for klubben, spillerne og fansene

Aarhus

Cocktailnørder vil skabe en stemning af 1920erne i Skolegade: Bar bliver fyldt med velour, farverigt tapet og svedige beats

Aarhus

Ni spørgsmål til viruseksperten om abekopper: Alle over 46 år kan tage det helt roligt

- Historisk selvmål af Putin: Eksperter gør status på tre måneders krig i Europa med ukrainsk lykke på slagmarken

Debat

Sæsonen er slut: Er det bare mig, eller bliver der truffet virkelig mange dårlige sportslige beslutninger i AGF?

Aarhus For abonnenter

Klubhus på Tangkrogen har været tre år undervejs: Forening har millionerne klar, men byggetilladelsen trækker ud

Debat

Stiften mener: Ja, strip er bøvet, men tryk dog på pyt-knappen i stedet for klage-knappen

Annonce