Annonce
Aarhus

Kommunen til århusianere på Black Friday: - I skylder kommunekassen 385 millioner kroner

Skyldnerne i Aarhus må meget gerne slå et slag forbi Borgerservice i Dokk1 og betale deres gæld i stedet for at bruge pengene til en ny seng på Black Friday. Det giver også god samvittighed, siger kommunen. Foto: Kim Haugaard/Scanpix
Kommunekassen har masser af millioner til gode. Aarhus Kommune har på Black Friday et godt tilbud til århusianerne: Betal din gæld og slip for den sorte samvittighed

AARHUS: Slip af med den sorte samvittighed på Black Friday. Sådan lyder kommunens slagtilbud, som netop læner sig op ad Black Friday, hvor man vil hente 385 millioner kroner hjem, som borgerne skylder kommunekassen.

Beløbet svarer til, hvad tidligere beregninger har vist et nyt stadion i Aarhus koster.

Kommunens kampagne har specielt fokus på 8.650 skyldnere blandt byens knap 350.000 borgere. De har en samlet gæld på 59,7 millioner kroner og har modtaget et brev med en særlig opfordring til at blive gældfri.

Siden torsdag har kommunen sat ekstra mandskab på til at ringe til de mange skyldnere. Budskabet er det samme "Betal din gæld og slip for yderligere gebyrer og renter". Aarhus Kommune prøver nu at udnytte, at pengene traditionelt sidder løst til Black Friday. I løbet af dagen vil medarbejdere fra opkrævningen i Borgerservice opfordre til, at de der skylder penge til kommunen slipper af med deres sorte samvittighed på Black Friday.

På Strøget i Aarhus vil der på fredagens Black Friday være medarbejdere fra kommunens Borgerservice. Kampagnen er en del kommunens hidtil største indsats mod skyldnere, og den har allerede sikret kommunekassen mere end en million kroner.

Annonce

Gælden vokser og vokser

- Det er et stigende problem, at flere og flere ikke betaler deres gæld kommunen. Siden Skat stoppede med at inddrive, er gælden bare vokset og vokset. Derfor er vi nødt til at gribe til utraditionelle metoder, og de foreløbige erfaringer viser at det godt kan betale sig, siger rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune Rabih Azad-Ahmad (R)

Det er med fuldt overlæg, kommunen udnytter Black Friday, forklarer chefen for indrivelsen af gælden i Aarhus.

- Vi har i de senere år lagt mærke til, at pengene sidder lidt løsere omkring Black Friday. Det ser ud til, at mange vælger at betale deres gæld til kommunen, når de alligevel har pungen fremme. I år vil vi undersøge, om vi kan forstærke den tendens yderligere, siger chef for Backoffice i Aarhus Kommunes Borgerservice, Finn Brunn Ravnsbæk.

814.746,28 kroner er allerede gået ind på kommunens konto, mens der indtil videre er indgået 130 afbetalingsordninger for yderligere 329.690,06 kroner. Det betyder, at kampagnens samlede resultat indtil videre er 1.144.436,34 kroner.

Rådmand: Kom i sving, Skat

- Det viser tydeligt, at det betaler sig at gøre en indsats. Jeg håber, at det budskab også snart når Skat og Christiansborg, siger Rabih Azad-Ahmad.

Medarbejderne fra opkrævningen kan fredag mødes på Skt. Knuds Torv mellem klokken 13 og 21. Det er ikke muligt at betale sin gæld på standen. Det kan man i stedet gøre på hjemmesiden aarhus.dk/betalnu, hvor det også er muligt og nemt at tjekke, om man har gæld til kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

112

Tyve tømte skolekøkken under ombygning: Store fryse- og køleskabe stjålet

Sport

De røde lamper tændes før basketgyser: Bears har kniven for struben i Europa

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce