Annonce
Aarhus

Kommunen til århusianere på Black Friday: - I skylder kommunekassen 385 millioner kroner

Skyldnerne i Aarhus må meget gerne slå et slag forbi Borgerservice i Dokk1 og betale deres gæld i stedet for at bruge pengene til en ny seng på Black Friday. Det giver også god samvittighed, siger kommunen. Foto: Kim Haugaard/Scanpix
Kommunekassen har masser af millioner til gode. Aarhus Kommune har på Black Friday et godt tilbud til århusianerne: Betal din gæld og slip for den sorte samvittighed
Annonce

AARHUS: Slip af med den sorte samvittighed på Black Friday. Sådan lyder kommunens slagtilbud, som netop læner sig op ad Black Friday, hvor man vil hente 385 millioner kroner hjem, som borgerne skylder kommunekassen.

Beløbet svarer til, hvad tidligere beregninger har vist et nyt stadion i Aarhus koster.

Kommunens kampagne har specielt fokus på 8.650 skyldnere blandt byens knap 350.000 borgere. De har en samlet gæld på 59,7 millioner kroner og har modtaget et brev med en særlig opfordring til at blive gældfri.

Siden torsdag har kommunen sat ekstra mandskab på til at ringe til de mange skyldnere. Budskabet er det samme "Betal din gæld og slip for yderligere gebyrer og renter". Aarhus Kommune prøver nu at udnytte, at pengene traditionelt sidder løst til Black Friday. I løbet af dagen vil medarbejdere fra opkrævningen i Borgerservice opfordre til, at de der skylder penge til kommunen slipper af med deres sorte samvittighed på Black Friday.

På Strøget i Aarhus vil der på fredagens Black Friday være medarbejdere fra kommunens Borgerservice. Kampagnen er en del kommunens hidtil største indsats mod skyldnere, og den har allerede sikret kommunekassen mere end en million kroner.

Annonce

Gælden vokser og vokser

- Det er et stigende problem, at flere og flere ikke betaler deres gæld kommunen. Siden Skat stoppede med at inddrive, er gælden bare vokset og vokset. Derfor er vi nødt til at gribe til utraditionelle metoder, og de foreløbige erfaringer viser at det godt kan betale sig, siger rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune Rabih Azad-Ahmad (R)

Det er med fuldt overlæg, kommunen udnytter Black Friday, forklarer chefen for indrivelsen af gælden i Aarhus.

- Vi har i de senere år lagt mærke til, at pengene sidder lidt løsere omkring Black Friday. Det ser ud til, at mange vælger at betale deres gæld til kommunen, når de alligevel har pungen fremme. I år vil vi undersøge, om vi kan forstærke den tendens yderligere, siger chef for Backoffice i Aarhus Kommunes Borgerservice, Finn Brunn Ravnsbæk.

814.746,28 kroner er allerede gået ind på kommunens konto, mens der indtil videre er indgået 130 afbetalingsordninger for yderligere 329.690,06 kroner. Det betyder, at kampagnens samlede resultat indtil videre er 1.144.436,34 kroner.

Annonce

Rådmand: Kom i sving, Skat

- Det viser tydeligt, at det betaler sig at gøre en indsats. Jeg håber, at det budskab også snart når Skat og Christiansborg, siger Rabih Azad-Ahmad.

Medarbejderne fra opkrævningen kan fredag mødes på Skt. Knuds Torv mellem klokken 13 og 21. Det er ikke muligt at betale sin gæld på standen. Det kan man i stedet gøre på hjemmesiden aarhus.dk/betalnu, hvor det også er muligt og nemt at tjekke, om man har gæld til kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Aarhus Kommunes kriseledelse er samlet for at drøfte alarmerende corona-udvikling

Aarhus

Flaminco og fiskebanko under samme tag

Aarhus

Tidligere ældrerådmand: Jette Skive løber fra sit ansvar for plejesvigt på Kongsgården

Aarhus For abonnenter

Historisk løft til idrætten i Aarhus: Partier vil afsætte 25 millioner kroner om året til nye faciliteter

Annonce