Annonce
Aarhus

Mysterium: Kran tabte bom på Aarhus Ø-byggeplads

Tirsdag morgen styrtede tværbommen på en byggekran på Lighthouse-byggepladsen til jorden. Teknologisk Institut skal hjælpe med at finde en forklaring. Foto: Knud Ditlev Molbæk
Ingen kom til skade, da en kran tabte sin tværbom på byggeplads, hvor Lighthouse 2.0 skyder op.
Annonce

AARHUS: Der lød et brag, og så lå en krans vandrette bom på jorden.

Heldigvis kom ingen til skade på grund af uheldet, der skete tirsdag morgen på byggepladsen yderst på Aarhus Ø, hvor byggeriet af Lighthouse er i gang.

- Vores underentreprenør, som vi har lejet kranen af, var ved at demontere den. Folkene er i gang med at sænke den vandrette bom med wirer og hydraulik, da den pludselig falder til jorden, forklarer afdelingsdirektør Ulrik Therkilsen, Per Aarsleff A/S.

Annonce

Årsag uvis

Det store spørgsmål og mysterium er, hvordan det kunne ske. Og det bliver et spørgsmål, Teknologisk Institut skal hjælpe med at besvare.

- Underentreprenøren har aldrig før været ude for noget lignende. Og hans analyser og kontrol har ikke påvist nogen årsag til faldet, siger Ulrik Therkilsen, der har bedt underentreprenøren tage kranen hjem.

- Sådan en kran er underlagt voldsomt mange krav, tilsyn og kontrol. Vi har bedt underentreprenøren inddrage Teknologisk Institut, så vi kan få en uvildig vurdering. Kan det ske en gang, kan det ske igen, og det vil vi ikke have, siger Ulrik Therkilsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt notat: Flere er blevet smittet ved eid-fester og en begravelse

Annonce