Annonce
Aarhus

Kriblende kærlighed

Det vil være ret dumt, at sige nej til en tur ud på Aarhus Ø til Gruppe 38, skriver Århus Stiftstidendes anmelder Kirsten Dahl om forestillingen "Jeg kan bedst li' når du er her". Foto: Lars K. Olesen
”Jeg kan bedst li' når du er her” byder på finurlig humor, varme smil, sproglige narrestreger, smukke billeder og en slutning, som er lykkelig på sin helt egen dejlige måde.

ANMELDELSE: Kærlighed kribler dejligt i hele kroppen. Vi ved det, og vi bliver i overmål bekræftet i det i Gruppe 38's nye forestilling ”Jeg kan bedst li' når du er her”. Forestillingen er den sidste i en trilogi. Og hvor integrerer den da flot de to foregående. Tusmørke rum og skønne porcelænsfigurdyr, ugler, ulve og en ganske særlig attraktiv hund, som også er i porcelæn, går igen fra den første forestilling, ”Jeg er ikke bange for noget”, som handlede om frygt. Mens et forladt hus og ikke mindst jordbær, som noget, der er forbundet med stærke følelser, går igen fra den anden, ”Historien om huset, der blev til en prik”, der havde vrede som omdrejningspunkt.

Samtidig kan ”Jeg kan bedst li' når du er her” sagtens opleves uden at man kender til de to andre. Og den kan varmt anbefales, fordi det er en forestilling, som på poetisk finurlig vis eksponerer livgivende følelser uden at sentimentalisere dem, hvilket er en sjældenhed i dag. Kærlighed forbindes med det, at der skal være plads til alle. Med det, at ingen fortjener at blive forladt. Og forestillingen viser, at kærlighed er noget, som opstår til nogen eller noget, uden at det rigtigt er til at forklare det med ord. Men vi kan mærke, når det opstår – så sitrer det i kroppen og i hele rummet.

Savannedyr og jordbærfryd

Bodil Alling viser atter, at hun er en formidabel fortæller og skuespiller. Og vi får igen at se, at der er poetisk guld at hente i det samarbejde, Gruppe 38 har haft med fire franskmænd. Herboende Catherine Poher har iscenesat med lige dele humor og alvor.

Mens Paolo Cardona fra Teatret Skappa i Marseilles samt Olivier Guillemain og Philip LeFebvre fra kunstinstallationsgruppen Z.U.R. i Angers har skabt en skøn visualitet med projektioner og skygger på både bagvæggen og på indersiderne af lågene på scenografiens rustikke kasser. Alskens vilde savannedyr løber hen over lærredet som en skøn, udsendt redningstjeneste.


Det er en forestilling, som på poetisk finurlig vis eksponerer livgivende følelser uden at sentimentalisere dem, hvilket er en sjældenhed i dag.

Kirsten Dahl


I et landskab af store græsstrå og blomster hopper en lille barneskikkelse rundt. Og med en hvid streg toner et hus frem, der tager sig ud som diametralt modsat huset i forestillingen om vrede. Hvor dette hus var så forladt, at end ikke spøgelser kunne bo der, så er huset nu hjemsted for lys og liv. For ure, som tikker. For en kat som holder af at sidde i vindueskarmen. Og for munterhed, latter og jordbærfryd hos de mennesker, som bor der. Med smukke billeder udtrykker og værditilføjer de tre franskmænd, nogle ting i livet, som er meget svære at sætte ord på uden at meningen eller følelserne i det bliver reducerede.

Det er bare nice”

På scenen er også Søren Søndberg og Søren la Cour. De er, som i rigtigt mange foregående forestillnger, Bodil Allings tro følgesvende, al den tid de – uden at være skuespillere – indgår i helheden som to vigtige størrelser. Her er de ikke blot to både kluntede, lattermilde og naivt søde arbejdsmænd, som er ved at pakke en scenografi sammen. De er i samme rolle i høj grad med til at sætte i gang og binde kærlighedsfortællingen sammen.

”Jeg kan bedst li' når du er her”

”Jeg kan bedst li' når du er her” af Gruppe 38 skabt i samarbejde med Paolo Cardona og Phillipe LeFebvre.

Manuskriptforfattere: Bodil Alling, Catherine Poher.

Instruktør: Catherine Poher.

Komponist og lyddesigner: Søren Søndberg.

Videokunstner: Olivier Guillemain.

Tekniker: Søren la Cour.

Teknikerassistent: Lars K. Olesen.

Medvirkende: Bodil Alling, Søren Søndberg og Søren la Cour.

Aldersgruppe: Voksne og børn fra 9 år.

Urpremiere på Gruppe 38, Teatersalen 4. september kl. 17.00.

Spiller til og med 16. september samt 11.- 14. april 2021.

Søndberg står også for et herligt lyddesign. Knitrelyden. En lyd, som spiller skønt sammen med et flimrende lys. Når de to ting interagerer, så ved vi at kærligheden har fundet vej. Afspilning af ”Let Me Tell You About The Birds And The Bees” får også kærlighedsbudskabet til at brænde igennem. På et dejligt uhøjtideligt plan og som udtryk for 'kærlighed er bare nice'-nerven i hele forestillingen.

Det vil faktisk være ret dumt, at sige nej til en tur ud på Aarhus Ø til Gruppe 38.

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Dan vil bygge en helt ny by på sine marker: Her kan 3-4000 mennesker få hygge og sundhed for sjælen

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGFs matchvinder er snart kontraktfri: - Jeg vil ikke tale om min fremtid

Aarhus For abonnenter

Motorvejstilslutning ved Hørning er en håbløs flaskehals: Når Beder-Beringvejen åbner bliver det endnu værre

Alarm 112

Spritny Volvo komplet udbrændt: - Så voldsom en brand bryder jo ikke bare ud af sig selv

AGF

Med fart skal land bygges: Mustapha Bundu gør AGF til et helt andet fodboldhold

Aarhus

Ung bilist uden kørekort standset for fjerde gang i år: Nu er hans bil beslaglagt

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte i Aarhus venter i månedsvis på hjælp

Debat

Det bliver værre og værre på sygehusene: Det kan vi ikke byde hverken patienter eller personale

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Kvinde sigtet for vold mod 9-årig dreng: Hev fat i hans hår og arm, fordi han råbte ind i en udluftningskanal

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Alarm 112

Hjort skudt med bedøvelsespil i dyrehaven: Politiet søger vidner

Byudvikling For abonnenter

Søren har boet nær stranden i Risskov hele sit liv: Støj og nybyggeri er blevet for meget for ham

Aarhus

Sympatisk men urealistisk: Forslag om at flytte udsalg bliver skudt ned

Annonce