Annonce
Alarm 112

Kvinde sigtet for trusler mod statsministeren i Facebook-opslag: Nu kommenterer politiet sagen

Det er dukken her, som kvinden delte et foto af på Facebook og nu er sigtet for at have brugt som trusler. Det vurderer politiet i hvert fald. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Aarhus: På grund af massiv debat i offentligheden kommenterer Østjyllands Politi tirsdag eftermiddag i en pressemeddelelse sigtelsen af en 29-årig aarhusianer.

Ifølge Ritzau er der tale om Vivian Anita Alexandru, der ifølge Politiken ser sig selv som en del af en bevægelse, som protesterer imod Covid-19 restriktionerne.

Hun har tidligere været fremtrædende ved demonstrationer i Aarhus. I weekenden blev hun sigtet for trusler mod statsminister Mette Frederiksen (S).

Ifølge sigtelsen lavede den 29-årige et Facebook-opslag, hvor et omdiskuteret billede af en Frederiksen-lignende dukke var sat i brand. Dukken havde et skilt med teksten "hun må og skal aflives" på.

Det har politiet så tolket som en trussel om vold jf. straffelovens paragraf 119, stk. 1.

Annonce

Vurderes om der skal tiltales

Politiet skriver i pressemeddelelsen, at der lørdag kom en konkret anmeldelse fra en Facebook-bruger, der havde set den 29-åriges opslag med den brændende dukke. Det faldt anmelder for brystet.

"Søndag foretog politiet derfor anholdelse af en kvinde, som blev sigtet for trusler efter straffelovens §119, stk. 1, ligesom der blev sikret tekniske beviser til sagen", skriver Østjyllands Politi og bekræfter nu selv, at truslen har været omtalte foto.

- Det er en samlet politifaglig og juridisk vurdering af det konkrete opslag, billedet og den kontekst, det bliver bragt i, der gør, at vi vurderer, at der kan være tale om et strafbart forhold. Nu efterforsker vi sagen videre, og så vil det senere være op til anklagemyndigheden at vurdere, om der skal rejses tiltale i sagen, siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen i pressemeddelelsen.

Annonce

Ude af kontrol

Advokat Jonas Christoffersen er forsvarer for kvinden. Ifølge Ritzau har han oplyst til Politiken tirsdag, at kvinden har hentet billedet fra TV2's hjemmeside. Advokaten er kritisk overfor sigtelsen:

- Man slår tilsyneladende nu ned på alt, der minder om en klar afstandtagen til regeringen coronapolitik, siger han til Politiken.

Direktøren for tænketanken Justitia. Jakob M har på Twitter skrevet, at han er "decideret rystet" over myndighedernes optræden.

"Forestil dig lige et sekund, at det havde været i USA og Trump-modstandere blev anholdt for at vise billeder af en brændende Donald Trump dukke på sociale medier", skriver han blandt andet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Aarhus For abonnenter

Prisen er 1,4 millioner kroner per meter: Kommer du til at betale regningen for en Marselistunnel?

Annonce